Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 31.05.10 23:26
Nekada samo presavijem i stavim u lulu (najcesce), nekada izmrvima, a ako sam dokon i kod kuce onda se ponekad resim da seckam na sitne kockice (retko).
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 31.05.10 23:30
Ja ga lijepo smrvim i pušim kao i svaki drugi ready rubbed duhan. No, neka svatko puši i puni kako mu mila volja!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 31.05.10 23:32
MOVESHAKER je napisao/la:
Nunki je napisao/la:
Meni je malo nepotpun
mnogi će moj pokus smatrati svetogrđem: inspiriran Bayrinim mješavinama, ostacima "Navy Flakea" sam nadodao mrvicu (cca. 1:5) "Balkan Latakie" i poprilično sam zadovoljan rezultatom.
hm...
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 31.05.10 23:37
To ne bi trebalo biti loše Šejkeru!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 01.06.10 8:34
Što se tiče NavyFlake-a, prvo sam punio lulu po MB metodi, ali u zadnje vrijeme ga namrvim u lulu, i to mi se čini bolja opcija. U svakom slučaju, jedan od mojih omiljenih duhana!!!
btw. cini mi se da NAvyFAlke ne spada baš u u EM, osim u shakerovom blendingu, možda!!!
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 03.06.10 8:54
evo malo videa kako se puni lula flake duhanom,... ako nekm treba jelte'
fold and stuff method
roll and stuff method
rubbing out method
cutting in to cubes method
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 03.06.10 10:43
Hvala Savate, sad smo malo "ponovili gradivo"!
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 19.09.10 10:40
Meni ovaj duhan nije imao nikakav okus dok ga nisam isjeckao
Gost Gost
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 19.09.10 14:14
Hvala Savate, noobovima poput mene dobro dođe. Moram reći nisam najsretniji sa flake duvanom, ali sada imam tri nove metode + fold kak se spada.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 19.09.10 14:26
ma najbolja je "vlastita" metoda... do koje se dođe vremenom
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 19.09.10 19:59
I ja ga smrvim prije pušenja. No svatko ima svoju metodu - kako reče Davorin. Sve s vremenom i iskustvom. Ni Rim nije sagrađen u jednom danu!
Gost Gost
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 19.09.10 22:55
Ja sam danas probao roll metodu i moram reći bitno bolje, bapače, odlično se puši u usporedbi sa fold metodom koju sam upotrebljavao...najvjerojatnije nisam dobro stvar obavio. Ja sretan
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 20.09.10 8:31
flake smotaš/zmrviš/zafrfuljiš ovisno o tome kakve si volje.... ... btw. drago mi je da se Triangl (Tomimir) ponovno javlja
Gost Gost
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 20.09.10 9:41
Triangl....ajme još me prati taj zloglasni nadimak Odlično! A ja gledam avatar i ne mogu prepoznati tko je, kad ono..... Probat ću da se uskoro vidimo...long time no see...
Flake smotaš/zmrviš/zafrfuljiš ovisno što od toga znaš.... barem ja tako...
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 20.09.10 9:54
Tomimir je napisao/la:
Triangl....ajme još me prati taj zloglasni nadimak
ako ti smeta - nije problem, lako promjenimo u timpani ili pozauna (trombon)
Tomimir je napisao/la:
A ja gledam avatar i ne mogu prepoznati tko je, kad ono.....
pa Popeye - naravno, da ti olakšam moj ex-avatar: [You must be registered and logged in to see this image.]
Gost Gost
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 20.09.10 16:39
Ma naprotiv...baš mi je simpatičan
Možda nisam napisao dobvoljno precizno...nisam prepoznao avatar, ali čim sam pročitao nadimak bilo mi je jasno
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 20.09.10 19:31
Dečki - simpa je vaša diskusija o avatarima i trianglima ali ste off-topic!
Gost Gost
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 20.09.10 20:12
True, true...ako treba neka nadležni briše ili premjesti....
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 22.09.10 11:35
M svako nek puni kako mu je volja, jer najbolja je ona na koju si se naviako posle duzeg isprobavanja svega i svacega.
Gost Gost
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 22.09.10 20:14
Meni je dosta drag erinmore flake,medjutim mixture mi se nije bas toliko svidia.Takodjer ga nema kod nas kupit,ali mi je drag.
Gost Gost
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 17.10.10 17:15
Meni je mornarička pahuljica super. vidio sam da ima i jače pakiranje od kojih 100g. Probao sam i vanilija verziju(hvala Tomi) ali mi baš ne paše. A kutijica je vrlo praktična i upotrebljiva. Razmišljam o tome da skurim jednu, još sam lagano bolestan pa baš ne bi doživio najbolje. Možda se bolje strpiti dok mi nos ne bude skroz odštopan.
Mac baren it is.
Gost Gost
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 22.10.10 11:34
Zbilja sam se navukao na Navy flake, čim skupim 70 kn stiže stotka! Nemrem ga prestat cuclat, i to u svim lulama. Možda sam u prošlom životu bio mornar?
bingo Gasi mi se lula
Broj postova : 152 Join date : 20.09.2010 Age : 54 Lokacija : Okolica Zaprešića
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 17.11.10 11:37
Jučer sam prvi puta Petersonku punio fold metodom i na kraju pušenja ostalo mi je neizgorenog duhana u luli i često mi se gasila. Nakon što sam ispraznio lulu pokraj rupice u žarnici pojavilo mi se malo proširenje (bojim se da nije pregorjela). Prije toga sam uvijek mrvio duhan i punio lulu kao sa običnim duhanom. Molim Vas da mi odgovorite da li prilikom punjenja flake duhanima iste pritiščete kao obične duhane ili ih samo sipate u lulu bez pritiskanja?
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 17.11.10 13:46
Što se tiče proširenja u žarnici, ne paničari! Sve je to normalno. Ništa se dogodilo nije i ne opterećuj se - pušenje lule treba opuštati a ne stvarati dodatni stres kojeg i ovako svi imamo previše. Ja osobno nikad ne punim niti ovom niti onom metodom, nego ga lijepo, fino - kulturno smrvim i punim ga kao i svaki drugi duhan. Naime flake je i nastao zato da ne zauzima puno mjesta, a na jedrenjacima 19-og stoljeća i nije bilo baš puno mjesta pa se štedilo na svakom kubičnom centimetru i zato je nastao flake - prešanjem duhana. Ista stvar je i sa tzv. "rope" duhanima, dakle duhanima koji su se motali kao uže, pa si lijepo nožem odsjekao koliko ti je trebalo i to ili trpao u lulu ili žvakao - kako ti drago. Sve ostale Frankove, Fricove, Perine ili fold metode mogu biti bolje ili lošije, kako se čovjek navikne, no ne treba od toga raditi neku pregolemu nauku!
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Kako punite flake duhane? 17.11.10 14:40
bayro je napisao/la:
Što se tiče proširenja u žarnici, ne paničari! Sve je to normalno. Ništa se dogodilo nije i ne opterećuj se - pušenje lule treba opuštati a ne stvarati dodatni stres kojeg i ovako svi imamo previše.