| Prva lula - izgleda kineska... | |
|
+6imnik Davorin 420blackadder milo bayro ssekir75 10 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Prva lula - izgleda kineska... 11.03.12 22:53 | |
| |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 11.03.12 23:07 | |
| u pitanju jeste kinez, ali drvo ne izgleda kao vres. meni lici na tresnju i bilo bi dobro da jeste, inace... sacekaj da se javi, on ce najbolje znati da ti kaze | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 12.03.12 13:42 | |
| imao sam slicnu lulu u rukama, (moj komsija je kupio) jeste kineska i nije vres, mislim da je ili tresnja illi ruzino drvo.moze to da se pusi, naravno pravi ono upusavanje ..... ce ti vise reci ja sam samo mali zmaj u svetu lula |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 12.03.12 14:57 | |
| Sumnjivo je to meni, čini se neka kineska jefta. Drži se ti one engleske - "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 13.03.12 14:18 | |
| Hvala svima, ipak ću je probati jer ne mogu da odolim!
Pa javljam utiske! |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 13.03.12 16:14 | |
| Ja se nebi zajeb.. sa kinezima možeš da je pušiš dobro a onda čez koji čaš čes se ozbilno razboljet.
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 15.03.12 16:58 | |
| kako mi je ovo jedina lula, nisam izdržao i probao sam je - kupio Borkum Riff Bourbon Whiskey (našao sam samo taj i Cherry flavor koji mi izgleda bezveze) - lijepo je bilo, prelijepo!
gasila se dosta jer sam je vjerovatno pogrešno napunio, ali je bilo vrlo prijatno!
ovaj duvan je čini mi se dosta blag, što meni odgovara i ima lijepu aromu (mada više u samom pakovanju nego kada se zapali)
sad me strah posle svih upozorenja oko kineskih lula, pa ću ovu moju "ilegalku" odložiti i sačekati dok ne nađem nešto pristojnije!
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 15.03.12 18:50 | |
| zapali ti nju ali trazi i neku drugu...a ta da zavrsi na polici kao pocasni i prvi clan tvoje kolekcije. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 22.03.12 19:38 | |
| |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 22.03.12 20:46 | |
| po sredi je cetvrtak, a ovo je lula za pocetak jeste od vresa, koji mi se ne cini bas nesto kvalitetan, ali se bar moze pusiti. porozna boja nije nista cudno i verovatno ce proci posle par pusenja. ako vec kazes da u pg ima lula, mogo bi to lepo da isposlikas i napises temu u "gde i kako kupiti". i samo da te obavewstim da na fri sopu na aerodromu imas crvenu amforu i par mb duvana po jako niskim cenama. tako da, ako negde ides, ili znas nekog ko i de eto prilike da se snabdes kod kuce | |
|
| |
420blackadder Hladan dim
Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 42 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 23.03.12 11:51 | |
| Da, solidna je to pipa. Nije neka ekstra klasa, ali za početak je sasvim dobra, a i vjerujem da se dobro puši. Viđao sam takvih po Ebay-u, i zaista se radi o vrijesu. U svakom slučaju, puno ladnog dima ti želim s njom Walrus | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 25.03.12 12:00 | |
| @ssekir75 Kamo lijepe sreće da se ima što fotografisati - ja sam mislio da ih nema uopšte, a našao sam ukupno dvije nakon dvomjesečne pretrage - eto što znači ono više nego što sam mislio... A i ove sam našao na potpuno neočekivanim mjestima, u knjižari i u supermarketu... Hvala za ovu info o free shop-u na aerodormu, jer po gradu mogu naći samo borkum riff (ne žalim se, sviđa mi se, nego kažem...)
@420blackadder Hvala puno! Za sada je super, samo izgleda da radim nešto pogrešno kod stvaranja cake-a, jer se ništa ne dešava... Stavim po jednu trećinu duvana, pušim polako (koliko mogu, stalno mi se gasi...), pušim do kraja, kad se ugasi malo promiješam pepeo, očistim... već dva puta tako i ništa... nema cake-a ni u planu. Upravo tražim po forumu sve o upušavanju, da vidim gdje to griješim. |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 25.03.12 13:33 | |
| | |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 25.03.12 13:35 | |
| Cake se ti stvara ne paničari samo ti nastavi sa postupkom. Samo pazi da je ne zagriješ previše i lagano sa upaljačem da je ne pregoriš | |
|
| |
420blackadder Hladan dim
Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 42 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 25.03.12 17:53 | |
| Da, kao što reče Milo, nema razloga za paniku. Ne stvori se cake nakon dva-tri pušenja. On se taloži polako. To je dugotrajan proces. Za sada je samo bitno da ju pušiš do kraja (iako ni to ne treba uvijek forsirati) i da ne nabiješ duhan pre jako. Bit će to sve u redu. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 31.03.12 23:31 | |
| |
|
| |
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 01.04.12 8:23 | |
| Lula defintivno nije neko kinesko smeće, lijepo je upuši i guštaj! A ni izbor knjiga nije loš - Melville, Nietsche, Frank Herbert, pa neka "Penguin" izdanja... dobro je! Čita, se, čita... I puši - normalno! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 01.04.12 13:24 | |
| - bayro je napisao/la:
- A ni izbor knjiga nije loš - Melville, Nietsche, Frank Herbert, pa neka "Penguin" izdanja... dobro je! Čita, se, čita...
I puši - normalno! Hahaha, hvala - još uvjek ne mogu da čitam i pušim jer sada sve vrijeme nešto raduckam oko lule, ali polako, to mi je cilj - lula u jednoj, knjiga u drugoj ruci! |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 01.04.12 20:20 | |
| To obicno tako i zavrsi inace mene pitaju zasto uvijek lulu drzim u lijevoj ruci, zato sto desnom drzim nesto sto citam, ili nesto pisem.... | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 01.04.12 20:40 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 01.04.12 21:54 | |
| I meni su na lijevoj ruci prsti žuti kao nekom okorjelom nikotinistu, ali je uzrok isti! Ili knjiga, ili računalo, ili nešto piskaram...ma uostalom znate i sami. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 22.09.12 13:37 | |
| Evo moje nove lule: https://dl.dropbox.com/u/49359529/IMG-20120921-00171.jpgPut me opet nanio u Brisel, a ovog puta imao više vremena za šetnju i po preporuci kolege forumaša G.S.Pattona pronašao fini dućan, odmah do glavnog trga, "La Tête d'or" 65 eura je koštala, nejjeftinija u radnji... ali lijepa i "ljubav na prvi pogled" za mene! |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 22.09.12 13:41 | |
| Prekrasna! Sudeći po znaku, to je Brebbia? |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Prva lula - izgleda kineska... 22.09.12 13:54 | |
| Fini komad. | |
|