| Tamperi | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 24.02.08 19:14 | |
| Nije problem. Ima toga kod nas. |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Tamperi 24.02.08 19:35 | |
| Pleme spiljskog medvjeda! | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Tamperi 24.02.08 19:40 | |
| Bum si ja od umnjaka napravil , | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 24.02.08 20:53 | |
| Indijanci,još vam samo kurare fali!! |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 24.02.08 21:03 | |
| |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 0:06 | |
| da malo aktiviramo ovu pricu, odavno zabudjala... naime, cuo sam bio od jednog cice (inace prof indoevropske etimologije, predavao u londonu, hajdelbergu, becu... ) koji je svojevremeno pusio lule (moracu da "izvidim" sta je ostalo, kaze da ih ima 7-8 koje je dobio od nekog njegovog profesora u londonu) da je drveni tamper bolji od ovih metalnih zezalica. ne budem lenj, zamolim oca jednog ucenika koji radi drvenariju da mi na strugu uradi nesto tako, i zaista... duvan mi se cini meksi, lula se manje gasi, manje je kondenzata... par razlicitih lula i vrsta duvana, rezultati isti... jel sam ja to utripovao ili jos neko ima ista iskustva? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 1:06 | |
| Je, duhan je meksi, manje se gasi, ma od Clana dobijes BS. E sad si ga pretjerao.. Imam metalne, staklene, od vrijesa i morte tampere i da se i oko toga moze filozofirati.,, Skidam kapu. |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 1:11 | |
| od clana moz da dobijes samo muku u zelucu sto se kondezata tice ima logike, metal+visoka temperatura=kondenzacija (kao kod flkonke), a to moze povuci i ovo dvoje. da nije tako, sto bi postojao peterson sistem... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 1:26 | |
| Ne znam sto je flkonka, Petersonku sistemku imam i nije bog zna sto. Dapace, radi vise kondenzata nego druge bentice, no opet to je individualno, stvar ukusa. Bas me zanima sto ce drugi reci acconto tvoje teorije da ne polemiziramo u duetu?! |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 2:08 | |
| falkonka,moja greska u kucanju | |
|
| |
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 10:13 | |
| Sekirče, ako ti misliš da ti je duhan mekši, potiskuj ga sa čim hoćeš. Možeš i metkom, samo neka bude veći kalibar. No, nikad nisam primijetio nikakvu razliku, a pušim preko trideset godina. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 12:38 | |
| metkom sam vec pritiskao kad zaboravim tamper (visi mi caura od 7,9 na privesku), a nisam ni ja primecivao nista dok nisam obratio paznju (pre stavljanje te caure na kljuceve imao sam obicaj da izdeljem drvce ako zaboravim tamper). stvarno mi se tako cini i namerno ssam probao sa vise raznih lula i duvana. sad, mozda je za mekocu samo autosugestija,ali kondenzata fakat ima manje. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 15:56 | |
| ma ideja mi se lično ne sviđa, tamper ipak na kraju mora biti od nekog negorivog materijala. Dečki su u klubu probali tamper od čiste morte, ( moj eksprimenat ) bez metala, ali nisam baš primjetio neku opčinjenost time komadom, dok je s metalnom kapicom ipak bio pomalo hit..... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 16:08 | |
| Prstom tampaj...To je najjeftinija solucija |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 16:32 | |
| samo malo bolna | |
|
| |
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 17:36 | |
| Ali efikasna! Duhan je kasnije tako mek da oupće ne osjećaš opekotine! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 18:09 | |
| A i efektno izgleda....Npr. "ljubavni" prst u luli, a noktom lagano trimaš....Karapanđa** ** Muško spolovilo koje ima nokat |
|
| |
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 19:07 | |
| Karapandža! Ovo je odlično! Šokre - odakle ti ovakve ideje ako boga znadeš? _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 19:39 | |
| dobro... ja rekoh sta sam primetio, a vi kako hocete. isto kao i sibica vs upaljac - sibica je bolja. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 19:42 | |
| - bayro je napisao/la:
- Karapandža! Ovo je odlično!
Šokre - odakle ti ovakve ideje ako boga znadeš? A znaš da u mene samo šašave ideje Rijetko nešto konstruktivno..... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 21:57 | |
| Ovako Ne što mi je SS drugar pa i brat ali ima logike to što kaže za tampere
Metali dolaze hladni na žar duvana što automatski dovodi do kondezacije jeste minorne ali može da bude a onda se i brže greju (danas se opekoh posle tampiranja sam odmah tamper u šaku stavio) drugo metali stvaraju oksidante pa i to može da utiče na tvrdoću
Kad pipnete drvo i metal koji stoje na stolu pod istim uslovima možete primetiti da je metal znatno hladniji time drvo stvara manje kondezacije u dodiru sa žarom ali nisam siguran kojiko ne menja ukus jer može da počne da sagoreva.
Iskustva nemam ali s mesta ću da odeljem trešnjev tamper da probam šta će da se desi i kako reaguje
Ovo je viđenje jednog knifemaker-a |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 23:03 | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 10.05.10 23:47 | |
| Tamper odeljan od trešnjevog drveta Sutra mu sledi test Slikao bih ga ali nemam čime trenutno |
|
| |
| Naslov: Re: Tamperi 11.05.10 7:44 | |
| Joj, dva genijalca! Dajte nemojte raditi filozofiju iz ničega! Potiskujte duhan čim hoćete, ali nemojte od toga raditi kvantnu fiziku. Bolje reći metafiziku! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Tamperi 11.05.10 10:02 | |
| Dobro pa valjda ovde može da se diskutuje o nečemu Ja sam reko da nemam iskustva i da ću da probam da vidim dali ću da primetim razliku
A Vaš komentar je neprimeren i ako ste daleko iskusniji od nas
Mi samo pričamo da li to radi ili ne radi i zašto ko koristi koji tamper, valjda nije zabranjeno |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tamperi | |
| |
|
| |
| Tamperi | |
|