| Cigare... | |
|
+4Matko Davorin Suspiria Marin Split 8 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Cigare... 19.12.12 20:18 | |
| Evo ljudi mogu van rec da san jucer, ne prvi put u zivotu al sigurno najupecatljiviji, pusija Cohibu koja je stigla u drvenoj kutiji sa njih 19 ostalih ravno sa Kube i odusevija san se! Fenomenalan duhan! Da li jos neko od vas uziva i u cigarama pored lule?, iskustva itd.... Grga, ne znan jel ovo pravo misto za to tj ne znan di da napravin topic o cigarama pa mi daj smjernice. Ima dosta slicnosti sa uzivanjen u luli tako da mozda i nebi bilo lose imat i o cigarama nekakav kutak tu na forumu... | |
|
| |
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
| Naslov: Re: Cigare... 19.12.12 20:40 | |
| Ja sam pušio cigare i cigarillose 14 godina, a onda sam probao lulu. Od tada još nisam kupio niti jednu cigaru Mislim da sam već negdje napisao da mi je brat poslao s Kube prije jedno pola godine kutiju Cohiba Cluba i popušio sam ih (da se ne bace) . No nakon iskustva s lulom to više nije to. Nije da ne valjaju ili što takvo, no užitak pušenja lule za mene je neusporedivo veći. Inače najbolje cigare koje sam pušio su mi iz Dominikanske Republike. Njih sam isto dobio na poklon 20 komada u drvenoj kutiji ručno motane. Brat je to kupio kod čovjeka koji živi od toga, ima malu manufakturu i kad sam vidio sliku kako to izgleda (on bos, sa slamnatim šeširom u nekakvoj kolibici, okružem hrpetinama duhana, mota za stolom), čak mi ga je bilo žao. Iako veli brat da je čovjek na prvu iznimno vedra osoba i očito sretan u životu. No kad sam ih probao, sve do tad isprobane nisu ni približno bile tako dobre. Ali sad te gušte prepuštam nekom drugom. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Cigare... 19.12.12 23:00 | |
| potpisujem, probao cigare, ali me nisu oduševili kao lula. Nikada ne bih mjenjao jedno za drugo. | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Cigare... 20.12.12 0:20 | |
| Pušim cigare 5 godina, dakle, 2 godine dulje od lule. Napunio sam humidor odličnim kubankama prije jedno 2 godine, kad sam bio u inozemstvu, i otad zapalim cigaru samo u specijalnim prigodama. Cohibu nisam probao, nisam imao prigodu (čitaj - novca). Ne mogu reći da mi je bolja lula od cigare ili obratno... sve ima svoju čar. Neću se ostaviti ni jednog ni drugog. | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Cigare... 20.12.12 8:37 | |
| Dakle ipak ima lulasa tu sta uzivaju i u cigarama. Ne znan meni se svidilo, necu usporedjivat sa lulon jer koliko god ima dosta toga zajednickog na kraju su ipak dva razlicita svijeta. Matko, jel imas pravi humidor ili si nesto izinprovizira? Upravo mozgan kako da sacuvan te cigare, al na kraju nema druge nego kupit humidor... PS, cigare su mi u svojoj drvenoj kutiji koja ipak nije humidor | |
|
| |
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
| Naslov: Re: Cigare... 20.12.12 10:36 | |
| Jedino nisam napomenuo, a čini mi se da mogu zahvaliti cigarama, je to što sam prije početka pušenja lula već imao nekakvu predodžbu kakvi bi mi duhani mogli odgovarati. Tu mislim prvenstveno na aromatike, jer njih ni u kojem obliku nisam mogao istrpiti u obliku cigara (isto ima svakakvog smeća po kioscima od kojeg se preokreće želudac, što ljudima oko tebe to 'fino miriši'). Našao sam čak i recimo ekvivalent Mac Baren Original Choiceu među cigarama, tj. cigarillosima, a to je Dannemanov Moods. Ima ga na skoro na svakom kiosku (MBOC ajde nije baš toliko dostupan), okus i miris mu je slatkast, vrlo sličan MBOCu. Njega sam znao zapaliti najčešće da ne ispadnem nezahvalan, jer bi mi to u najvećem broju slučajeva netko poklonio tko zna da pušim cigare, a nema pojma o njima i ne zna gdje ih tražiti A MBOC mi je za sad najbliže što mogu ići prema aromatiku, a da mi se ne povraća, mada ni njega sigurno više neću kupiti. Osim ako ga ne dobijem od nekog (što je naravno već bio slučaj), pa ga pomiješam s nečim boljim da neutraliziram tu slatkoću i miris. | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
| Naslov: Re: Cigare... 20.12.12 16:48 | |
| Slazen se, zato i kazen, cigara ipak ima nekakvu slicnost sa lulon, treba se pazit da se ne pregrije prilikon pusenja, cuva se u posebnim uvijetima i uziva se na slican nacin. NI ja ne volin aromatike nikako, al kad je prirodno slatko i ljesnjakasto to obozavan! Recimo Cohiba je takva, bar ova vrsta sta ja iman. A meni je obrnuta situacija, ja san zbog lule zna kako pristupit i uzivat u cigari i pruzila mi je samo takvu nirvanu. Moran samo nac nacin da ih ocuvan... mislin na ovu svoju kutiju cigara | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Cigare... 20.12.12 17:11 | |
| @Marin kupio sam dva humidora, a kako sam jedan ispraznio, poklonio ga prijatelju, tako da sam osta ne jednom do 50 cigara. nemoj da ti se osuše cigare, nećeš uživat u njima. cilu kutiju stavi u veći tupperware ili veliku zip vrećicu, do škatule stavi posudicu s onom zelenom "spužvom" za cviće, znat će ti žena/cura; natopi spužvu isključivo destiliranom vodom i zatvori tupperware/vrećicu. još ću ti pobliže objasnit, kad se vidimo. | |
|
| |
Matko Oblak dima
| Naslov: Re: Cigare... 20.12.12 23:40 | |
| | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
| Naslov: Re: Cigare... 21.12.12 11:15 | |
| Fala lipa na savjetu, tako nesto san i vidija po netu. I znaci nema problema upit ce cigare vlagu i kroz kutiju? Zakon!
| |
|
| |
Nunki Peče me jezik
Broj postova : 412 Join date : 20.04.2010 Age : 66 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Cigare... 25.12.12 22:36 | |
| Nađe se i u ovom skromnom domu pokoja... Šalu na stranu, volim cigare, volim duvan, ne volim kupovne cigarete, premda i njih pušim, kad nemam kud. [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Elvis Beba Peče me jezik
Broj postova : 347 Join date : 19.01.2013 Age : 47 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Larry's Blend, Kamilica, Pirate kake
| Naslov: Re: Cigare... 10.03.13 14:14 | |
| Cigare su fine i gust ih je digod zapaliti... Imaju one svoje cari ...al otkako sam upoznao lulu vec tri mjeseca nisam kupio cigaru ... Osobno preferiram blaze cigare a moj favorit je Hoyo De Monterrey Epicure no.2 Drzim ih u humidoru i sve u svemu fin hobi. | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Cigare... 18.03.13 13:07 | |
| | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Cigare... 18.03.13 13:27 | |
| Imamo i mi konja (Kubanca) za trku! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Cigare... | |
| |
|
| |
| Cigare... | |
|