foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Layering 13.03.13 7:44 | |
| Da li još netko ovdje zna prakticirati layering duhana u lulu? Layering je kada složite sloj jednog duhana pa sloj drugog duhana. Ovisno o debljini sloja i poretku dobijete drukčiji efekt. Ne radim to često, ali kad napravim obično je jedna od ovih kombinacija: - Pol lule (dno) Gawith, Hoggarth & Co.: Kendal Gold, pol lule (vrh) Mac Baren: Symphony. Dobijem lepi prelaz iz robustnijeg u slatkasti duhan, s tim da Kendal Gold pokupi malo svega sa vrha pa je mrvu jači.
- Naizmjence oko 1cm sloj CAO: Cherrybomb i Lane Limited: 1-Q, ovo zovem Schwarzwaldica, mislim da je očito zašto.
- Slojevi McClelland: Frog Morton, Balkan Sasieni: Balkan Sasieni, Cornell & Diehl: Pirate Kake, G. L. Pease: Maltese Falcon. Ovo zovem Latakia World Tour i fora je kako je nota latakie konstantna a pozadina se mjenja.
Tu i tamo čovjeka vesele ovakve djetinjarije. | |
|
misterno Peče me jezik
Broj postova : 527 Join date : 05.03.2012 Age : 52 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH Gljive, JFH Ruševine, McCl 5110, McB Plumcake, Žapci
| Naslov: Re: Layering 13.03.13 8:45 | |
| Ovo je zanimljiva ideja... Napravio sam to samo jednom kad mi je ostalo nekakvog duvana (nepopušenog do kraja) u luli, dopunio, ali se nesjećam efekta... (čitaj, pio sam ) Ovo ću definitivno probat u par kombinacije koje već sad imam na umu... Dosada smo miješali duvan, bukvalno, ali ovo uopće barem meni nije loša ideja za probati... | |
|
Gost Gost
| Naslov: Re: Layering 13.03.13 17:41 | |
| nije losa ideja, valja svasta probati, no citajuci strane forume sa puno vise posjetitalj nikad nisam naletio na slicno iskustvo...
definitivno nije uobicajena praksa i osobno sam misljenja da nema potrebe bas toliko ici u krajnost. |
|
PecaLula™ Gasi mi se lula
Broj postova : 165 Join date : 19.10.2012 Age : 37 Lokacija : Sremska Mitrovica, Srbija
| Naslov: Re: Layering 13.03.13 22:44 | |
| Kada su stranci znali bilo šta pametno? Moj prijatelj sa kojim redovno dimim, inače profesor u penziji, puši samo Stenwil vanilu i melange, a ja eksperimentišem. On se zaklinjao u vanilu sve dok nije probao Mac Baren Scotish mixture. Sada ih meša, pola lule (donji deo) MB, a vanila odgore. Kaže da je super. | |
|
amaru Gasi mi se lula
Broj postova : 223 Join date : 03.04.2010 Age : 41 Lokacija : grad na 4 rijeke Omiljeni duhani : Balkan latakia, S.-English mixture
| Naslov: Re: Layering 14.03.13 0:41 | |
| Probao nešto slično nekoliko puta, nisam baš oduševljen i u principu nemam namjere to više raditi. Možda sam "konzervativan" ali ima dovoljno vrsta duhana da dobiješ ono što želiš i bez eksperimentiranja, a tek dobiti dva duhana iste vlažnosti i tempa gorenja ... | |
|