| Bulldog or Rhodesian | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Capt. Horatio MacAllister Peče me jezik
Broj postova : 401 Join date : 16.04.2012 Age : 60 Lokacija : Zaprešić
| Naslov: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 12:04 | |
| Gospodo, zanima me Vaše nišljenje; koja je razlika između bulldogice i rhodesianke? Što više googlam - to mi je manje jasno. Neki se "kunu" da je bulldogica ona sa okruglim vratom, a drugi da je to rhodesijka. Postoji mišljenje da je rhodesijka, jednostavno, bent bulldog. Sve me to podsjeća na vic kad su Dudeka pitali da li je Regica bila nevina?
Edit: P.s. Ako je o ovome već bilo riječi na forumu, sorry | |
|
| |
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 12:17 | |
| Kolko ja znam bulldog ima romboidni vrat a rhodesian okrugli, al to je samo moje misljenje | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 13:11 | |
| Bulldog: kutovi na vratu. Rhodesian: okrugli vrat. Oboje se pojavljuju u bent i straight verzijama. Ultimativni shape guide: [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 13:16 | |
| Foksieloy, u tome je i čar, postoje kolizije u definiciji glede geometrije vrata.
Edit
Ja bih to ujedinio u
BULLDESIAN, | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 13:23 | |
| Što i kažu na pipedii.
No, koncenzus ide u smjeru da je okruglo = rhodesian, kutovito = bulldog. To je nešto što su i popularniji proizvođači prihvatili.
Slična paralela je i sa lovat/canadian/liverpool/lumberman. | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 14:02 | |
| - Capt. Horatio MacAllister je napisao/la:
- Ako je o ovome već bilo riječi na forumu, sorry
Da, bilo je, i ne jednom. To je jedna od onih besmislenih rasprava koje se uvijek nekuda vode, ali nikada nikuda ne dovedu. | |
|
| |
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 15:37 | |
| | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 17:04 | |
| Iako, mogu ti reći da mi Bulldesian dobro zvuči. Na jednom forumu u istoj temi frajer kaže: "I've got an old squat-bowled corncob with a 1/4 bent diamond shank that I call my "Corn Dog". | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian 24.05.13 20:02 | |
| Shapovi lula su ipak proizvoljna odluka svakog proizvođača. Postoje neke okvirne ideje ali više manje to je Terra incognita. Bila je isto tako rasprava razlike između Lovat i Kanađanke..... načelno je sve jasno ali........ | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Bulldog or Rhodesian | |
| |
|
| |
| Bulldog or Rhodesian | |
|