| Zašto su upaljači za lule tako skupi? | |
|
+8fićo MOVESHAKER Rakija Keko Davorin Leo kamarad igorrr gstaraz 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 05.09.13 16:52 | |
| Možda vi znate zašto, možda su od zlata? Jel se isplati kupovati, vidim ima neki u Camelotu za 50 kn, ali piše da ga nema. |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 05.09.13 18:00 | |
| U inovinama imaš po 30 kn upaljač za lulu, a ako ih smatraš pre skupim, ti pali sa šibicama koje koštaju 0.60 kn paket i ne pregriju duhan kod paljenja.
Upaljači koštaju 30 kn jer ih ljudi kupuju. ...da ih ne kupuju, naj vjerovatnije bi ubrzo cijena pala na 25, pa 20... itd... | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 05.09.13 18:17 | |
| - gstaraz je napisao/la:
- U inovinama imaš po 30 kn upaljač za lulu, a ako ih smatraš pre skupim, ti pali sa šibicama koje koštaju 0.60 kn paket i ne pregriju duhan kod paljenja.
Slažem se! Mada, ja uglavnom koristim one upaljače od 2kn i palim duhan bez problema. Ovi za 50 izgledaju šminkerski ali i pale duhan bez problema. PS. Možda je za 50kn sada bolje kupiti duhane a šminka dodje sama po sebi poslije. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 05.09.13 18:24 | |
| ja najčešče palim šibicama... za nijansu mi je slađi dim sa njima i nekako tradicijonalnije mi djeluje. ...mada, milion i jednom sam si prst opekao, i nije baš praktično paliti ako pripaljuješ dno neke visoke i uske lule... tu posegnem za upaljačem često. Kada idem negdije vani, ili kraj mora, isto furam uvijek upaljač sa sobom; nekako mi je praktičnije. ...naravno, apsolutno mi je svejedno radilo se o upaljaču o d 20 ili 2000 kuna, ali volim kad plamen izlazi pod kutem. Sve ima svoje za i protiv, pa koko se komu sviđa... bitno da se dimi | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 05.09.13 18:43 | |
| Ne mora biti. Grga koristi onaj upaljač za štednjak s dugačkom cijevi i s tim pali lulu. Iako me podsjeća ne nekoga tko ima onaj stari plinski šparet (neku baku koja se sprema raditi palačinke) njemu to savršeno funkcionira. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 05.09.13 18:43 | |
| u kapitalizmu ništa nije preskupu, ako se nalazi kupac.... a pravi lulaši vole uz svoj hobi i skupe lule imati i pravi (skupi ) upaljač... kao što je recimo Corona.... i nije od zlata.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 05.09.13 19:35 | |
| Ima u svim inovinama za 30 kn? Kak izgleda? |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 0:44 | |
| - Leo je napisao/la:
- Ne mora biti. Grga koristi onaj upaljač za štednjak s dugačkom cijevi i s tim pali lulu. Iako me podsjeća ne nekoga tko ima onaj stari plinski šparet (neku baku koja se sprema raditi palačinke) njemu to savršeno funkcionira.
upravo ovo dolje sa fotke, ali uvijek plavi, 7kn u metrou. od upaljaca trazim da nije previse skup, da u svakom trenutku znam koliko ima plina i da ima "angled flame". vjerovali ili ne, ali ovo je jedan od rijetkih upaljaca koji to sve zadovoljava, i pritom radi pouzdano. [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 8:40 | |
| - Nova_lula je napisao/la:
- Ima u svim inovinama za 30 kn? Kak izgleda?
cca ovako: [You must be registered and logged in to see this image.] - grga je napisao/la:
- Leo je napisao/la:
- Ne mora biti. Grga koristi onaj upaljač za štednjak s dugačkom cijevi i s tim pali lulu. Iako me podsjeća ne nekoga tko ima onaj stari plinski šparet (neku baku koja se sprema raditi palačinke) njemu to savršeno funkcionira.
upravo ovo dolje sa fotke, ali uvijek plavi, 7kn u metrou.
od upaljaca trazim da nije previse skup, da u svakom trenutku znam koliko ima plina i da ima "angled flame". vjerovali ili ne, ali ovo je jedan od rijetkih upaljaca koji to sve zadovoljava, i pritom radi pouzdano.
[You must be registered and logged in to see this image.] žena me nagovara na tu opciju, ja još odoljevam pod izlikom da ne želim izgledati ko budala... Sad kad vidim da neću biti jedini svrstan u tu ekipu, nego imam i svog dragog Grgicu pored sebe, možda popustim... | |
|
| |
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 8:46 | |
| - Rakija je napisao/la:
... neću biti jedini svrstan u tu ekipu... nećeš biti sam - bit ćete dvojica ... tko zna možda s vremenom pokrenete novi trend među lulašima | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 8:49 | |
| Pa ovaj Grgin uopće nije loš, samo... jel bilo i muških boja? | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 8:59 | |
| Zavisi kakvih muskih! Recimo ruzicasta😄. Poznat sam na ovom forumu, davno davno na samom pocetku, po izreci, Najde deca, od pice raditi kapelicu..... iskovan je poslije i termen kapelicarenje:D ukratko.... Palite lulu kako vam odgovara. Keko je dobro obrazlozio. Po vanjskom i vjetrovitom vremenu Zippo je zakon. Sto vise puse, plamen je jaci.... A grgu i shejkera i ne mogu zamisliti s necim drugacijim, cisti trade mark | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 10:19 | |
| Imaš svakovrsnu ponudu na e-bayu...zna se naći dobrih upaljača za relativno male novce | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 10:49 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]I ja upotrebljavam takvog i nemam pripombi nanj.Kad prestane radit bacim ga u smeče i kupim novog .Jedan euro je dobro izkoriščen. | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 10:55 | |
| - fićo je napisao/la:
- Imaš svakovrsnu ponudu na e-bayu...zna se naći dobrih upaljača za relativno male novce
Točno. Npr. na mojem avatrau možete vidjeti Marumanov (Japan) upaljač iz 1967. g. koji besprijekorno radi, izuzetno popularan među mornaričkim oficirima tih godina. Mehanizam paljenja isti kao i kod Corone...stari dobri kremen. | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 11:09 | |
| Keko...avatar primječen...prekrasan upaljač.Kaj si ga na ebayu našao? | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 11:20 | |
| Ja koristima ovakvoga, još sam luđi od Grge. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 12:15 | |
| - foksieloy je napisao/la:
- Ja koristima ovakvoga, još sam luđi od Grge.
[You must be registered and logged in to see this image.] Isti taj lidlaš stoji meni doma na raspolaganju kada se dno king sizea treba vužgat... | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 12:20 | |
| - fićo je napisao/la:
- Keko...avatar primječen...prekrasan upaljač.Kaj si ga na ebayu našao?
Da, stari dobri i sigurni eBay. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 15:06 | |
| Zippo, pušenje na buri... kakve su sad to brije ?!?
ja jedva da mogu zamisliti pušenje sa malo laganog Maestrala, a i to mi odnese pol dima iz ustiju ??? | |
|
| |
Rakija Oblak dima
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 15:08 | |
- Zippo, pušenje na buri... kakve su sad to brije ?!?
ja jedva da mogu zamisliti pušenje sa malo laganog Maestrala, a i to mi odnese pol dima iz ustiju ??? Gle, kako ko voli... Meni je recimo pušenje uz šetnju ok, dok je to nekima nezamislivo... | |
|
| |
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 18:26 | |
| Zato i postoje poklopci za lule. S poklopcem imam trovremeni taft. Ni kiša ni bura ne mogu mi ništa. I u tim uvijetima samo zippo odradi dobro. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 18:52 | |
| Naravno da kako ko voli; ali eto, pipa na buri, u hodu, na mostu broda u pokretu, za timunom jedrilice... šta ti ostane od arome, mirisa, okusa duhana ?!? neznam, lula i izvor vatre su tu da omoguče uživanje u duhanu; i naravno, za to su potrebni bar neki minimalni "atmosferski" uvjeti. Vjetar, ekstremne hladnoče ili topline, kiša, prevelika vlaga... to su sve faktori koji če nam otežati ako ne i onemogučiti uživanje duhana. ...pa taman i montirao i kišobran na lulu [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? 06.09.13 20:43 | |
- Zippo, pušenje na buri... kakve su sad to brije ?!?
ja jedva da mogu zamisliti pušenje sa malo laganog Maestrala, a i to mi odnese pol dima iz ustiju ??? A valjda imaš usta stalno otvorena. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zašto su upaljači za lule tako skupi? | |
| |
|
| |
| Zašto su upaljači za lule tako skupi? | |
|