| Početničke nedoumice | |
|
+6Chofus kamarad igorrr gstaraz foksieloy Antiša domagoj 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
domagoj Prva lula
Broj postova : 25 Join date : 12.12.2013 Age : 46 Lokacija : zagreb-zapad
| Naslov: Početničke nedoumice 16.12.13 17:57 | |
| Aj ekipa pomozite malo Koliko dugo drzite dim u ustima,dali odmah ispuhujete ili drzite koju sekundu? I jos jedno pitanje u vezi aroma duhana,naime samo se osijeti aroma mirisa u prostoriji ja u ustima nis ne osjecam Trenutno imam samo jednu lulu tako da dok docekam sljedecih 24 sata po ponovnog paljena dobijem mlade | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 16.12.13 18:14 | |
| Samo puši... Drži koliko hoćeš/koliko ti odgovara/koliko ti se drži - nemamo normativ. Ako ne osjetiš aromu, možda prebrzo vučeš pa svu aromu spališ. Dogodi se to kod aromatika. Nabavi još koju lulu (Britanac, Hrelić) ili puši ovu dvaput dok ne diplomiraš.
Zadnja promjena: abudimir; 16.12.13 18:20; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
domagoj Prva lula
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 16.12.13 18:19 | |
| Hvala na odgovoru! Znaci ako poplavim ipak sam malo duze drzao dom od dopustenog | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 16.12.13 18:19 | |
| Aromatici nisu tolerantni jako prema visokim temperaturama, pa puši čim hladnije.
S druge strane, jednostavno ima aromatika koji okusa nemaju, samo miris, pa možda si zapeo baš na takav, koji je duhan u pitanju? | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| |
| |
domagoj Prva lula
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 16.12.13 18:37 | |
| foksieloy duhan je MB aromatic choice imam jos i borkum riff mixture jos zatvoren mozda mi taj bude bolji | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 16.12.13 19:01 | |
| nisi baš "ukusne" duhane potrefio... MB Scottish probaj na primjer, i tu biš trebao osjetiti slatkoču, kiselinu... kod Borkuma je malo naglašenija blaga gorčina koja uz miris postane gorka čokolada, šljiva itd... , al sve je to suptilno.
Okusa ima uglavnom jako malo nasprem mirisa... mirisi su ti koji daju detalj osnovnom okusu i onda on postane naranča, lješnjak, med, čokolada, šljiva ili neki okus kojega tvoj mozak poznaje od ranije...
samo pomalo, dok ne povežeš sve te mirise sa okusima i dok se ne istrenira mozak na to... | |
|
| |
domagoj Prva lula
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 16.12.13 19:28 | |
| Moze biti,jos sam na e cigaretama koje daju jaku punocu okusa u ustima pa automacki mislim da mora tako biti i sa lulom. Probat cu Scottish piknut drugi put pa javim. Hvala | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 16.12.13 19:41 | |
| Ma dođi u nedelju u Nehaj pa gledaj i uz pivu pitaj, hrpa duhana je na stolu pa biraj. Samo...molim te, e-cigaretu ostavi doma Iz knjige sam naučio puno a uživo od lulaša puno, puno više... | |
|
| |
domagoj Prva lula
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 16.12.13 19:48 | |
| Aj dal bum sve od sebe da dojdem piva bi mi dobro dosla | |
|
| |
Chofus Prva lula
Broj postova : 99 Join date : 07.05.2012 Age : 30 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 0:57 | |
| Mislim da je uvijek tako ispočetka. Stvar kod lula je da nikada neće biti "pune okusa" kao e-cigarete ili vodene lule npr (bar u mom mišljenju). Razlike u okusu su vrlo delikatne a s vremenom ih počneš sve više i više razlikovati (neki blendovi su zbilja nebo i zemlja). Samo nastavi i isprobavaj drugačije blendove. Kažem ja sam isto novi i nisam baš najbolji u tome ali i ja sam imao isti problem i sad je bolje, puuuno bolje. MB scottish probaj, aromatičan je a ima okus duhana u temelju, malo pali jezik ali tako se uči. Isprobaj neke engleske mješavine, Old Dublin primjerice | |
|
| |
domagoj Prva lula
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 6:55 | |
| Budem danas ako stignem otisao do grada po scottish pa da vidimo. Jesi probso Navy Flake? | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 7:49 | |
| Preporuka:ak ideš kod Goge u Camelot probaj upiknuti Glen Piper.. | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 9:16 | |
| Naviknut će ti se jezik polako pa ćeš početi razlikovati mješavine duhana. Isto tako trebaš se naviknuti pušiti lulu da u pravilnim i ne prekratkim niti predugim intervalima pućkaš. No da se sad ne zapetljam u kapeličarenje. Samo ću reći da ima divnih okusa koji su sto puta prirodniji i finiji od nargile i e cigarete. | |
|
| |
Karlo Gasi mi se lula
Broj postova : 268 Join date : 22.10.2013 Age : 56 Lokacija : Zadar Omiljeni duhani : Tražim se
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 13:16 | |
| - domagoj je napisao/la:
- Budem danas ako stignem otisao do grada po scottish pa da vidimo.
Ja sam još uvijek novajlija u svemu ovome, pa možda moje mišljenje ne vrijedi puno, ali eto... Do sada sam isprobao 5-6 vrsti duhana, od najdostupnijih kod nas, i do sada mi se najviše svidio upravo Mac Baren Scottish blend. Ovaj [You must be registered and logged in to see this link.] ali u vrećici. | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 17:49 | |
| | |
|
| |
domagoj Prva lula
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 19:29 | |
| Nisam stigao do Frankopanske ali sam pitao u tri kioska do putu dodoma i svi me gledaju kao munjaru pa kaj smo mi takva bnana da nema duhana na kioscima negosamo ima u frankopanskoj i u velikim centrima | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 19:33 | |
| nažalost da..Pa kaj nema niš kod zg banke u gajnicama na kiosku u prolazu? | |
|
| |
domagoj Prva lula
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 20:26 | |
| u burke pa tam isam pital jel to tam kod mesice? | |
|
| |
fićo Peče me jezik
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 20:32 | |
| Je...ma vidio sam u izlogu svojevremeno dvije lijepe petersonke pa sam mislio da imaju kakve duhane. Ne gine ti frankopanska pa priupitaj Gogu za preporuku...a žena zna što prodaje | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 20:38 | |
| - fićo je napisao/la:
- Je...ma vidio sam u izlogu svojevremeno dvije lijepe petersonke pa sam mislio da imaju kakve duhane.
Ne gine ti frankopanska pa priupitaj Gogu za preporuku...a žena zna što prodaje Samo se čuvaj Skandinavik Vanille, to Goga odmah ponudi kad vidi nekog novog! | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Početničke nedoumice 17.12.13 21:27 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
- fićo je napisao/la:
- Je...ma vidio sam u izlogu svojevremeno dvije lijepe petersonke pa sam mislio da imaju kakve duhane.
Ne gine ti frankopanska pa priupitaj Gogu za preporuku...a žena zna što prodaje Samo se čuvaj Skandinavik Vanille, to Goga odmah ponudi kad vidi nekog novog! To da se rijesi tog uzasa, ka sta je danas u jednom kaficu djaba dijelilo izvitrenu Jamnicu Senzaciju sa okusom jagode uz kavu Niko ziv to nije uzea hahaha | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Početničke nedoumice | |
| |
|
| |
| Početničke nedoumice | |
|