kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Knjige o lulama i lulaštvu! 14.02.14 17:11 | |
| Kako naslov kaže, knjige... [You must be registered and logged in to see this image.]Moje su na njemačkom jeziku jer taj jezik razumijem a zna se da njemci imaju knjige o svemu pa tako i hrpu njih o lulama. Dole desno je prva knjiga koju sam nabavio prije15-tak godina i iz nje sam crpio prva znanja o lulama i dimovima. Knjiga je napisana na vrlo jednostavan i opušten način i meni je jako pomogla jer u to doba još nisam bio vičan internetu (koji je tada bio u povojima...ili je tek skinuo pelene, ne sjećam se...) a nisam niti imao lulaškog društva. Ostale sam nabavio kroz posljednjih godinu dana i kao što vidite jedna je o keramičkim lulama, jedna je leksikon duhana i treća je opet o svemu i svačemu vezanim za lule i lulaštvo. | |
|
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Knjige o lulama i lulaštvu! 14.02.14 18:45 | |
| Zanimljiva kolekcijica! Ova sa keramičkima je za uradi sam? | |
|
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Knjige o lulama i lulaštvu! 14.02.14 18:51 | |
| - foksieloy je napisao/la:
- Zanimljiva kolekcijica! Ova sa keramičkima je za uradi sam?
...nadao sam se i ja... ali je o proizvodnji lula, uglavnom u Njemačkoj, tipa, tko je i kada, gdje imao radionu, pa koliko radnika je imao, pa zbirka otpremnica lula iz tvornice, tvorničke kalkulacije i sl... Poprilično dosadna knjiga ali eto ima par korisnih stvari i par lijepih slika. Usput je i o proizvodnji sitnih igračaka od keramike... | |
|
PipeCro Peče me jezik
Broj postova : 374 Join date : 21.10.2013 Age : 55 Lokacija : Trpanj, Pelješac Omiljeni duhani : Samo nek dimi
| Naslov: Re: Knjige o lulama i lulaštvu! 14.02.14 19:32 | |
| Fino. Vidis nije mi nikad palo na pamet potrazit knjige na tu temu. Puno bolje "plivam" sa engleskim pa odoh "bacit oko" na kakavu "pdf"- ušu. | |
|
| Naslov: Re: Knjige o lulama i lulaštvu! 14.02.14 20:21 | |
| - PipeCro je napisao/la:
- Fino. Vidis nije mi nikad palo na pamet potrazit knjige na tu temu. Puno bolje "plivam" sa engleskim pa odoh "bacit oko" na kakavu "pdf"- ušu.
Ako nađeš šta, napiši link! | |
|
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Knjige o lulama i lulaštvu! 14.02.14 20:39 | |
| Pridružujem se kamaradovom komentaru. Ja inače imam par knjiga na nemačkom i francuskom nabavljenih pre nekih 12-13 godina. jedna od njih mi je veoma koristila, a i sad ju rado prelistam. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Knjige o lulama i lulaštvu! | |
| |
|