[You must be registered and logged in to see this image.]Planta: Anno MMVII edition (iliti god'na dveiljadesedma)
Zemlja porijekla: Njemačka
Jakost (nikotin): 2/5
Jaost (Aroma): 5/5
Sastav: black cavendish
Način rezanja: trakice
Raspoloživo pakiranje: limenka 100 g (au! šta je lijepa!)
Mjesto kupnje: trafika/suvenirnica/gift shop bez nekog posebnog imena na Riječkom korzu (odma do legla mladeži hadezeja - McDonaldsa)
Cjena: 99 kn
Black and mellow, aromatic and smooth, black Cavendish with the aroma of thoroughly matured bilberries. A delightful experience, pleasing the tongue. Made in Germany.DISCLAMER: Opisan je isključivo moj doživljaj ovog duhana, stoga sve što pročitete uzmite sa "zrnom soli".
---==||RECENZIJA||==---
Ovo je jedan jako crna mješavina sastavljena od 99% cavendisha (trebao bi biti čisti, ali sam vidio vrlo vrlo malo smeđe virginie unutra), vrlo zanimljive arome (borovnica), ugodnog i gustog bijelog dima i još ugodnijeg room note-a. Ovo je jedan od onih duhana uz koje morate, pa makar na silu, provesti malo više vremena kako biste upoznali njegovu pravu "osobnost". Brzoplete će kazniti, strpljive nagraditi. Traži pažnju i strpljenje u svim fazama pušenja. Gori ravnomjerno, ali će tražiti pokoje ponovno paljenje. Kondenzat nećete uspjeti izbjeći, koliko god se trudili, ali ako pravilno držite lulu i svako toliko izvadite lulu iz usta i iz daljine lagano puhnete u usnik, kondenzat će se pokupiti u žarnicu i neće vam nenadano skočiti u usta i pokvariti doživljaj. (pušio sam ga u ravnim ili 1/2 bent lulama bez filtera, za ostale i filtere ne znam kako će se ponašati.)
Duhan je doslta vlažan po otvaranju, a opet, pali se s lakoćom. Kod pred paljenja, OBAVEZNO pazite da vam vrh jezika ne gleda prema rupi usnika. Duhan je toliko sladak da se mučite raspoznati je li zapravo sladak ili gorak i ako povučete dim preko vrha jezika, oči će vam zasuziti i vrlo vjerojatno će vam prisjesti. Ja sam napravio tu grešku prvi put i jedva sam se natjeao da ne ispraznim lulu i limenku u peć, pa neka miriše kad nije za drugo, a limenku dam ženi da ima lijepu kutijicu za nakit, nego sam upalio lulu i ipak mu dao šansu, ali stvarno jedva. I nisam požalio! Štoviše, ovako intenzivnu aromu nisam primjetio kod niti jednog aromatika koje sam do sada probao (uključujući i W.O. Larsen Signature). Djeuje mi malo pre ravan i jednostavan za zaseban duhan, tako da mi djeluje kao dobra primjesa za blendanje jer sa malo ovog duhana možete nekoj mješavini pružiti jednu intenzivnu infuziju voćnog okusa koji se vrlo lako stopi u pozadinu i ne mora voditi glavnu riječ ili može samo malo zasladiti gorku mješavinu.
---==||ZAKLJUČAK||==---
Kada bi tražio opis ovog duhana u jednoj riječi, bila bi to "nadprosječan". Ok, nemojte se odmah zaljetati i misliti kako to "nadprosječan" znači da će se svima svidjeti i da je neke iznadprosječne kvalitete. Nego, da to prvo malo pojasnim:
Aroma: Nadprosječna
Miris po otvaranju: Nadprosječan
Room note: Nadprosječan (dobar)
Slatkoća: Nadprosječna
Naknadni okus (aftertaste): Nadprosječan
jedino je nikotinski slabiji i grize slabije nego primjerice MB (ovo drugo je zapravo dobro).
Ovo je duhan za oprezne početnike i lagani, više ljetni, duhan za znalce koji bi mogao poslužiti u blendanju.
Poslužiti uz voćni sok ili čaj.
Ugodno ga dmili.
Ovo ne mogu nikako prenaglasiti: "
čuvaj jezik kod predpaljenja!!!"