| P-Lip ili Fishtail ? | |
|
+5Sarmageddon kamarad igorrr samper foksieloy gstaraz 9 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: P-Lip ili Fishtail ? 03.04.14 20:32 | |
| U čemu je fora Petersonovog P-Lipa u odnosu na standardni Fishtail ? [You must be registered and logged in to see this image.]slika sa pipesandcigars Šta su želili postiči sa dizajnom P-Lipa, i koja je teorija (i eventualno praksa) oko toga ? Kažu da se aroma bolje osjeti sa P-Lipom ... ja eto nisam primjetio ?!? Ako imate kava saznanja ili teorije oko toga, zapišite par redaka pa da uz lulicu profilozofiramo o tome | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 03.04.14 20:35 | |
| - foksieloy je napisao/la:
- Ja poprilično volim pušiti na svoju plipicu, i fishtail isto imam na rubu usana pa mi je nekako prirodno.
| |
|
| |
samper Prva lula
Broj postova : 42 Join date : 22.02.2013 Age : 55 Lokacija : Rovinj Omiljeni duhani : MB: Navy Flake, Scottish Mixture, Dark Twist Roll Cake; Robert Mc Connell Oriental + McClelland Drama Reserve 1:1, McClelland Classic Samsun
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 03.04.14 21:08 | |
| p-lip ima rupicu s gornje strane kako bi dim usmjeravao prema nepcu umjesto prema jeziku. Cilj bi bio smanjiti tongue bite, a sam oblik usnika je napravljen tako da bi trebao bolje lezati u ustima. kada sam kupovao petersonicu, mjerkao sam jednu s p-lipom no na kraju sam ipak uzeo fishtail. | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 03.04.14 21:14 | |
| Meni p-lip potice lucenje sline ako usnik drzim u ustima dok nesto radim... a vecinu vremena nesto radim | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 03.04.14 21:21 | |
| meni je nedostatak p-lipa da ne mogu usmjeriti dim di ja želim, moram pre veliki komad usnika staviti u usta, katastrofalno je za čistiti. Ako moram odabrati dali ću izgoriti nepce ili jezik; radije jezik... prođe za dan dva i gotovo, dok ako nepce opečeš, to booooliiii, i to par dana boli ...no nisam shvatio zašto bi aroma trebala biti bolja sa p-lipom ??? | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 03.04.14 21:29 | |
| e da.. za cistit je katastrofa
a da je bolja aroma.. napisao sam u onom prije postu: meni je, ALI ovisi koji duhan i iz koje pipe.. nemaju mi svi duhani u svakoj pipi s p-lipom isti okus, ali ima neke (virginija kod mene) koja je vrhunska s tim p-lipom
| |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 03.04.14 21:34 | |
| A mozda samo markentiska patka!? Ja nisam primjetio razliku u aromama. Aroma se trazi na puno nacina, ispuhivanjemkroz nos, mljackanjem, ponovnim uvlacenjem, i tko zna kako jos a p-lip slabo s tim ima veze. Ostavljam mogucnost da sam totalno u krivu, otvorenom. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 04.04.14 5:57 | |
| Iskreno ne primjećujem da je aroma bolja. Mislim da je to samo marketinški trik, onako u stilu "ovo je drugačije na našoj luli pa kupite nju umjesto neku od tisuća drugih".
Slično kao ono nekadašnje dunhillovsko "ulje". | |
|
| |
fatjoe Peče me jezik
Broj postova : 492 Join date : 30.11.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 04.04.14 9:31 | |
| Nema tu nikakve razlike u aromi jedina razlika je da moraš ponovo učit pušit lulu,totalni marketinški trik ,barem meni | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 04.04.14 10:07 | |
| Iskreno nisam video nikakvu razliku. | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 04.04.14 12:17 | |
| Neke od mojih prvih lula su bile p-lip i nisam primjetio neku značajnu razliku. Lula je lula, i pušim ih jednako. Kad hoću dulje držati u ustima lulu paše mi p-lip, a kad hožu preusmjeriti dim jednostavno ga ne stavim do kraja u usta nego samo onaj vanjski dio. Nemam neki konačni sud u smislu koje je bolje. | |
|
| |
PipeCro Peče me jezik
Broj postova : 374 Join date : 21.10.2013 Age : 55 Lokacija : Trpanj, Pelješac Omiljeni duhani : Samo nek dimi
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? 04.04.14 13:57 | |
| Sa p-lipom mi se cini da imam bolju kontrolu kada pusim lulu bez drzanja sto se tice dima, hm... bilo mi je neobicno kada sam prvi put pusio lulu sa p-lip(om) jer sam imao cudan osjecaj na nepcu (gornjem) gdje p-lip "salje dim" ali nakon nekog vremena to se izgubilo. Danas sigurno na tri lule sa standardnim usnikom zapalim jednu sa p-lipom i ne vidim bas neku razliku. Ciscenje jest problem ali ne tako strasan stos je u tome da malo svinete sam kraj cistaca. Problem je jedino ako vam cistaci nisu dovoljno tanki na jednom kraju kao sto je slucaj sa nekim kineskim cistacima. Ja osobno sa Vauenovim cistacima nisam nikada imao taj problem. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: P-Lip ili Fishtail ? | |
| |
|
| |
| P-Lip ili Fishtail ? | |
|