| Nova EU direktiva o duhanu | |
|
+8Desamp imnik PipeCro milo sinus kamarad igorrr foksieloy Karlo 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Karlo Gasi mi se lula
Broj postova : 268 Join date : 22.10.2013 Age : 56 Lokacija : Zadar Omiljeni duhani : Tražim se
| Naslov: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 8:45 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Nova EU direktiva o duhanu stupa na snagu za par dana. Ono što bi lulašima bilo najzanimljivije: Duhan za lulu je izuzet od zabrane aromatiziranja duhanskih proizvoda. To se može promijeniti ako više mladih počne pušiti lule. Sva pakiranja cigareta će imati slikovno upozorenje, ali kod pakiranja duhana za lulu svaka država članica može birati hoće li zahtijevati "kombinirano zdravstveno upozorenja sa slikom i tekstom" ili će kao i do sada biti samo "opće upozorenje i dodatni tekst upozorenja". A dana je mogućnosti i da se pojedina država odluči za "generička pakiranja" tako da svi duhani imaju isto pakiranje. Prekogranična prodaja na daljinu neće biti zabranjena na razini EU, ali pojedine države članice mogu zabraniti takvu prodaju. U tom slučaju trgovci ne smiju opskrbljivati potrošače koji se nalaze u toj državi članici. Nova direktiva stupa na snagu 19. svibnja 2014. Razdoblje za usklađivanje je dvije godine, što znači da će se većina novih pravila primjenjivati od prve polovice 2016. Ja sam samo letimično pogledao ono što mi je najzanimljivije, a koga je volja čitati neka klikne: [You must be registered and logged in to see this link.]Ovako to izgleda u Australiji [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 9:26 | |
| Kao što je jednom Bill Hicks rekao: "Da postoji cigareta koja ubija 3 puta brže ali je ukusnija, ljudi bi stajali u redu da ih kupe." | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 10:53 | |
| Stanoviti fini zagrebački gospodin sa uzdignutom rukom i prstima u obliku anusa, bi rekao toj direktivi sve ono što im i ja sada mislim... A sada me ispričajte idem si napraviti keramičke posude za duhan... sa motivima golih djevica kako jedu grožđe kraj potoka dok se ja iz prikrajka pohotno smješkam.... | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 11:08 | |
| Baci slike .. motiva djevica .Koga ovdje interesiraju keramičke posude za duhan! | |
|
| |
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 11:17 | |
| | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 12:01 | |
| Ajmo pokrenuti kickstarter projekt za Igora | |
|
| |
Karlo Gasi mi se lula
Broj postova : 268 Join date : 22.10.2013 Age : 56 Lokacija : Zadar Omiljeni duhani : Tražim se
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 12:07 | |
| To je pravi poduzetnički duh! Samo što ne bi smio prodavati keramičke posude bez da se preko golih djevica lijepe fotografije pregaženih mačaka ili tako nešto | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 14:07 | |
| pa nebi bilo slabo ako bi IGORE malo ukrasio lule na onj način ispred desetlječa. Bijela lula sa modroim grožđem i zelenim listima loze bila bi taman
| |
|
| |
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 14:33 | |
| | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 14:50 | |
| | |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 14:51 | |
| pa možeš i da umetneš Pozdrav iz Hrvatske samo onda leptiri moraju da imaju bijelo crvenu šahovnicu
| |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 14:52 | |
| pa onda prodaješ turistima po paprenoj cijeni
| |
|
| |
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 15:01 | |
| | |
|
| |
PipeCro Peče me jezik
Broj postova : 374 Join date : 21.10.2013 Age : 55 Lokacija : Trpanj, Pelješac Omiljeni duhani : Samo nek dimi
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 15:06 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
- Stanoviti fini zagrebački gospodin sa uzdignutom rukom i prstima u obliku anusa, bi rekao toj direktivi sve ono što im i ja sada mislim...
A sada me ispričajte idem si napraviti keramičke posude za duhan... sa motivima golih djevica kako jedu grožđe kraj potoka dok se ja iz prikrajka pohotno smješkam.... Ovakvo nesto ?? [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 16:01 | |
| To Pipe, beštijo!!!! Samo umjesto ovog Fausta nacrtat ću nešto ljepše... sebe recimo... sa lulom u čvaljama!!! U stvari to je Pan, ma i njega ću izbacit...
Zadnja promjena: kamarad igorrr; 15.05.14 17:53; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 16:44 | |
| | |
|
| |
Desamp Peče me jezik
Broj postova : 344 Join date : 27.10.2012 Age : 56 Lokacija : Beograd-Rio de Žarkovo
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 16:46 | |
| Ovako to izgleda u Australiji [You must be registered and logged in to see this image.][/quote] Koliko vidim ovo su nalepnice, ako to svi primene makar na konzervama, onda je lako, daju se skinuti. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 17:41 | |
| Kako to utječe na forum ??? ...naime, svaka druga tema na ovom forumu se na neki način može interpretirati kao reklama za duhan... nisam si uzeo vremena da malo istražim tu problematiku, ali na oko mi izgleda tu postoji određen konflikt slobode izražavanja, javnog oglašavanja i još par tih termina... - sloboda izražavanja ti garantira da možeš spominjati duhane u kakvom god kontekstu želiš, ali sa druge strane ovakve direktive (zakoni) ti zabranjuju to isto... Koj zakon je iznad kojeg zakona u EU ? (ps. možda referendum za izlazak iz EU ?!? ) | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 17:58 | |
| Više je mene strah "naljepnice" koja stoji ispod konzerve EMP ,i na kojoj piše $44,30 !! | |
|
| |
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 18:08 | |
| Zakon sa iznimkama!!! Npr. Možeš je*at al ga ne smiješ stavit nuter... | |
|
| |
Karlo Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 18:59 | |
| - gstaraz je napisao/la:
- Kako to utječe na forum ???
...naime, svaka druga tema na ovom forumu se na neki način može interpretirati kao reklama za duhan...
nisam si uzeo vremena da malo istražim tu problematiku, ali na oko mi izgleda tu postoji određen konflikt slobode izražavanja, javnog oglašavanja i još par tih termina... - sloboda izražavanja ti garantira da možeš spominjati duhane u kakvom god kontekstu želiš, ali sa druge strane ovakve direktive (zakoni) ti zabranjuju to isto... Zakon kaže: Objavljivanje podataka o kakvoći i drugim svojstvima duhanskih proizvoda u stručnim knjigama, časopisima i drugim stručnim publikacijama namijenjenim obavješćivanju proizvođača ili prodavača tih proizvoda ne smatra se oglašavanjem u smislu ovoga Zakona.Ovaj forum je stručna publikacija pa možemo slobodno pričati o svojstvima duhanskih proizvoda. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 19:16 | |
| Od kuda to da je ovaj forum "Stručna publikacija" ... mislim da ne spada ni pod tercijarne publikacije. (Forum po definiciji nije nikakva publikacija koliko ja znam)
...a usput, koliko vidim, ova direktiva ide baš u smjeru poklapanja ovog zakona kojeg si ti citirao... ?!? | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 21:52 | |
| - sinus je napisao/la:
- Više je mene strah "naljepnice" koja stoji ispod konzerve EMP ,i na kojoj piše $44,30 !!
I mene ona plasi. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 22:22 | |
| Ma tko ih šljivi.... EU je leglo birokrata koji se zabavljaju dokazaujući da je šupak okrugli.... moje skromno mišljenje Nije bitno što je na kutiji, ono ispod kutije, CIJENA, mi je privuklo pažnju... | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu 15.05.14 22:45 | |
| U Dublinu je EMP trenutno 22 Eura, tako da eto, vjerujem da će za kratko vrijeme cijena i tu da bude "na nivou"... a sad... za 50 grama duhana dati 20 ili 30 eura i nije tolika razlika... apsurdno je i jedno i drugo, samo što je jedno malo apsurdnije od drugoga... @Davorine: Je, ali problem je šta ti oni kroje "pravila ponašanja"... ko ih šljivi i nije baš najbolji moto za konfrontaciju sa tim problemom ... Dokazali su da je šupak okrugli; e, a sad ih treba stjerat u taj okrugli šupak i dobro ga začepit da nebi slučajno izvirili iz njega. (trenutna situacija je da smo mi ti koji izvirujemo iz tog šupka na žalost ) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nova EU direktiva o duhanu | |
| |
|
| |
| Nova EU direktiva o duhanu | |
|