| Billiard vs. Bent... | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Billiard vs. Bent... 23.05.16 9:49 | |
| Nakon dugog lulaškog staža, povećeg broja lula, uvijek mi se "nametalo" pitanje...Koje se lule bolje puše?? Upoznavši veliki broj lulaša, a znamo koliko su ukusi različiti, osobno sam došao do zaključka da se ravne lule "bolje" puše. Onomad sam se čudio npr. jednom našem istaknutom pušaču lula, ex ambasadoru i po meni najvećem stručnjaku za arabistiku, Danijelu Bućanu, koji puši samo billiardice. Zašto, pa bentice su puno ljepše!? Kako sam do nedavno bio "uskračen" za kanađanke, a u ožujku u Stankovu sam dobio svoju prvu (Grga kissy), te sam jučer bio brz i od Sarme ubo još dvije, jednostavno sam oduševljen, prvo vizualno...puno drveta a malo plastike, drugo, puno puno manje je tu kondenzata. Hladan dim kako kažu.
A Vi dragi lulaši, drugovi i komunisti, kakvi su Vaši dojmovi?? | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17532 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 23.05.16 10:09 | |
| Ima istine u tome što pišeš. Manje kondenzata, " hladni dim", sve to stoji. I meni su billardice drage.
No, kako je dosta vremena provedem za stolom ne računalu ili čitajući, bentice mi tada ipak bolje legnu, jer imam običaj držati lulu u zubima ( svojim), to mi vilica odrveni ako je kanađanka recimo u pitanju. No sve je to zapravo način i stil života. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 1:29 | |
| - Keko je napisao/la:
Kako sam do nedavno bio "uskračen" za kanađanke, a u ožujku u Stankovu sam dobio svoju prvu (Grga kissy), te sam jučer bio brz i od Sarme ubo još dvije, jednostavno sam oduševljen, prvo vizualno...puno drveta a malo plastike, drugo, puno puno manje je tu kondenzata. Hladan dim kako kažu.
A Vi dragi lulaši, drugovi i komunisti, kakvi su Vaši dojmovi?? [You must be registered and logged in to see this image.]inace, za mene vec dugo vremena ne postoje druge lule osim kanadjanki i njihovih blizih rodica, zao mi je samo sto nas cestiti nikako da odradi par komada! a sjecam se dana (mnozina) kad sam pocinjao, nisam niti gledao druge lule osim bentica i raznih varijacija. OK, i sad ne bih imao nista protiv 1/4 bentice ali to je najdalje sto se tice "bentanja". |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 15:25 | |
| Billiardice, i izvedno od toga. ( eventualno, blage bentice, recimo ne više od 30o) Na kraju kod mene su u torbi uvijek tri Bing Crosby Tako da grga nisi u pravu Kako moje proizvodnja više i nije samo hobby, ipak se moram prilagoditi tržištu Inače jedna od meni manje lijepih i interesantnih je ooumPaulica. a sada vidiš... neki se kunu u njih... | |
|
| |
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 15:41 | |
| evo i dokaza... dio moje kolekcije ( nije mi se vadilo stvari iz torbe ) [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Broj postova : 17532 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 18:48 | |
| Ček, ček... ti to vučeš u torbi koja stoji tamo na podu pored mene? Zanimljiva informacija! Vidim ja da će te lule proći kao i Dreierovi upaljači! A o mađaricama i Oom Paulicama - sve najbolje! To je vrhunski shape! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 19:38 | |
| ma ne... ima toga još, samo mi se nije vadilo iz torbe za slikanje Ježiga, gori sam od Toma, ne našega, nego onoga iz KKK A inače uvijek na lulašenje nosim 10 - 12 lula, da se nađe Da nismo OT, nije čudno da se billiardice "najlakše " puše. Najmanji je otpor u ravnoj cijevi, čim ima koljena, stvari se mijenjaju... Neki gospodin Bernulli je imao mišljenje o tome. | |
|
| |
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 20:40 | |
| Shvatio sam o kojem Tomu pišeš, to mi je jasno, naš Tom je micica! A da se billardice lakše puše, to i bog vidi, ne treba se za to završavati faks! Iako ja jako rado i često pušim mađarice ili Oom Paulice i ne dam na njih! To su odlične lule! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 20:55 | |
| pa naravno da su odlične, tj imaju svoje prednosti. I meni koji put odgovora jako zavijena lula, da je držim u čvaljama. U radionici, dok radim, su sve samo bentice | |
|
| |
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 21:06 | |
| E, to ti ja kažem! Kako sam ja obično za radnim stolom ili za računalom, meni samo bentica dolazi u obzir, nekako mi je draga moja vlastita mandibula! A volim pipu u čvaljama držati! A može i meerica eventualno! | |
|
| |
Morf Peče me jezik
Broj postova : 308 Join date : 03.12.2015 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Da izbija iz cipela
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 21:40 | |
| Do nedavno su mi billiard bile broj 1 , ali u zadnje vrijeme preferiram bent , zbog drzanja u zubima , od billiarda bi eventualno nabavio neki spigot.... | |
|
| |
dejan68ks Gasi mi se lula
Broj postova : 192 Join date : 07.11.2015 Age : 55 Lokacija : Kruševac
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 24.05.16 22:04 | |
| Poštovane kolege pošto se ukusi razlikuju ja sam spreman sve bentice koje imate a ne koristite da prihvatim i da o njima vodim brigu obećavam i to javno neću se žaliti na težinu pušenja istih šalu na stranu moram da se složim sa svima Vama da mu nekako bentice i dodju nekako kao "radne" lule bilo da se radi za tokarskim strojem, čita, piše ili bilo šta drugo, padaju na dole i ne smetaju a tu su, a mislim da nekako i veću zapreminu imaju bar ove koje imam ja. Sa druge strane tako mi se namestilo u kupovini da sve biliardice imaju stinger, slučajno prilikom čišćenja jedne nisam ga vratio i shvatio da bez njega je dim skoro stalno hladan, eh to pusto iskustvo tek sledi ali sreća pa ima od koga naučiti i bez grešaka | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 25.05.16 6:14 | |
| Imam jednu bent koja se puši kao i billard/canadian pa možda čak i bolje, a to je kroker | |
|
| |
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... 25.05.16 15:21 | |
| - foksieloy je napisao/la:
- Imam jednu bent koja se puši kao i billard/canadian pa možda čak i bolje, a to je kroker
Potpisujem! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Billiard vs. Bent... | |
| |
|
| |
| Billiard vs. Bent... | |
|