| Restrikcije u vezi duhana u Jamerici | |
|
+9picipl Leo 420blackadder Majka Antiša paludamentum Keko kamarad igorrr foksieloy 13 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 27.05.16 11:26 | |
| Eto i mi došli na red... Došlo od prijatelja, i ovo je samo početak... dakle naručujte dok se još može FDA To Regulate Cigars and Pipe Tobacco A few weeks ago the FDA released their ruling on Cigars and Pipe Tobacco. The first set of these new rules are set to go into effect in August of this year, with more to be rolled out over the next few years. These rules will change this industry and the way you enjoy it. The document is 499 pages long and there is a lot more to come. You can find the full document at this link. Here are a few of the main things that will effect YOU. • No More Free Samples-- Free cigars at events will be a thing of the past. Cigar reps will not be able to give you a free cigar nor can we. Want a bowl of pipe tobacco as a sample? Sorry, we will have to stop this on August 8th, 2016. • Cigars and pipe tobacco blends that came to market after February of 2007 will have to be approved by the FDA to remain for sale. The cost to get a blend approved is estimated to be in the six figure range. This will kill most small companies. • New and Limited Edition blends will become very rare. The cost associated with getting the FDA approval, along with the time it will take to get the approval, will make this cost prohibited for a lot of companies. • Warning labels will be required to cover 30% of a cigar box • The centuries old tradition of custom blending pipe tobaccos at a tobacconist will end, as it is now considered manufacturing. Sounds fun, right? The rules even effect Winston's directly. We will soon have to submit all of our advertising to the FDA for approval. Supporting a fellow local business like E Fort Smith and local radio stations just got a lot more complicated. Our house blended pipe tobaccos will go away. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 27.05.16 11:48 | |
| Čital sam već prije dosta o tome.
******, kaj da se kaže... | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 27.05.16 12:14 | |
| Hebem ih u 499 stranica zakona. Okrenimo se Wasku i sličnima... ili da krenemo u sadnju! Zakupiti kakvog kamenjara u Erzegowini pa krenuti.... Lijepo je zvučala ona priča o carinskoj uniji sa Amerikom. I opet se sjetim velikog Broja Jedan i mudrih riječi: "Tko živi u nadi, umire izzviždan". I nemojte da vam promakne dio rečenice: "...and there is a lot more to come...." | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 27.05.16 13:06 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
- Hebem ih u 499 stranica zakona. Okrenimo se Wasku i sličnima... ili da krenemo u sadnju! Zakupiti kakvog kamenjara u Erzegowini pa krenuti....
Ja posadio još početkom godine...Kaj je s time? | |
|
| |
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 27.05.16 13:08 | |
| osobno mislim da nema mjesta panici - idemo redom: steta da sampleovi odlaze u povijest ali zahvaljujuci klubu i forumu probao sam a i sto je vaznije bio upucen u hrpu dobrih blendova FDAovo skupo amenovanjen blendova izadnih nakon 2007 ce pokazati koliko je lukava industrija ...naime elizanethan mix (moja omiljena) ima status reintroduced prema tome bila je i prije i poslije 2007 uvodjena na trziste "receptura" navodno ista ili recimo zanimljivo je zapitati se cini li neki blend njegovo ime ili sastav (nevezano uz duhan parmezan nekad ribanac danas ljudi isto je ako moze sirela moze i scandinavian tobacco groupe) sto se tice gasenja malih slatkih manufaktura - znate li tko blenda Presbya? upravo ona ista Planta koja prodaje karipski biser i ostale otrove... hocu reci kao i sprajc velika zmija jede malu tako je all over the globe za kraj ne vjerujem nikome osim dugom davorinu iliji i ostaloj ekipi da su presali i blendali rukama i ljubavlju prema duhanu - bottom line nije dobro, bit ce skuplje ALI evo moje glave da nece ponestat | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 27.05.16 13:14 | |
| Da, bude grdo za njihove male blendere koji se neće moći nositi s troškovima. Pitanje je što će ostati od Richa, Cornella i sličnih. Vjerojatno će ih progutati veliki, ako budu imali sreće. Kotač prohibicije neće se zaustaviti samo tako. Budemo ozbiljno švercali za koju godinu... | |
|
| |
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 27.05.16 17:00 | |
| Moram se složiti s Antišom, ako se sjećate prije godinu ili malo više, nešto slično se pisalo za EU, a i ono me najviše brine... "...and there is a lot more to come...." Cornell nije upitan, kupio ga je smokingpipes, pa valjda će imati novaca. Činjenica da će večina malih brendova, jednostavno nestati, a pitanje dana, kada će slična stvar postati aktuelna u EU. | |
|
| |
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 31.05.16 11:49 | |
| Moram naruciti 20 kila Ruina.. :/ | |
|
| |
420blackadder Hladan dim
Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 42 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 31.05.16 11:52 | |
| Morao bih i ja Ruina naručiti. Već dugo nisam, ali tko zna dali će se Just For Him održati -- bolje možda napraviti neku zalihu. EDIT: Možda ipak ne. Poštarina je 30 baksa, i još ako Jadranka svoje kolo zaigra... | |
|
| |
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 08.07.16 20:46 | |
| Evo sluzbeno tumacenje. Izgleda da se pripremaju i na posebne takse na sredstva pusenja i pribor. Cak ce upaljaci biti oporezovani [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 18.08.16 10:50 | |
| Izgleda da baš neće biti tako crno... a je... zemlju gdje su sudovi nezavisni ( bez uvrede časnim članovima te profesije ) [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17532 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 18.08.16 12:57 | |
| Tetka Mehta je u pravu, a FDA se odavno ponaša kao država u državi i vježba strogost na nama malenima!😇 😇 😇 _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 20.08.16 18:53 | |
| Sjetite se (a neki od Vas se sigurno sjećaju) da se za vrijeme prohibicije otvrilo najviše malih blendera i destilerija | |
|
| |
Broj postova : 17532 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 20.08.16 19:54 | |
| Doduše prohibicije je se osobno baš i ne sjećam ( ukinuta je 1933), ali sam nešto čitao o tome... _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 11.12.16 13:49 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.] - Citat :
- In July, the Cigar Association of America (CAA), Cigar Rights of America (CRA) and the International Premium Cigar & Pipe Retailers’ Association (IPCPR) filed a joint lawsuit in federal court as a response to new rules enacted by FDA to regulate premium cigars.
“After a thorough and detailed legal review, we are challenging this unlawful regulatory action in federal court to protect the statutory and constitutional rights of our industry and its members,” said Mark Purcell, ceo of the IPCPR at the time of the filing. “The fact that all three of our organizations are acting in once voice speaks to the urgency and seriousness of this action.” | |
|
| |
picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 64 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 11.12.16 18:16 | |
| Daleko je to, a pogotovo kraj | |
|
| |
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 11.12.16 18:59 | |
| Naravno Nenek. Između kapitala i nekih "nazovi prava", uvijek je kapital izlazio kao pobjednik. Pogotovo u Americi. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
sr_ki Hladan dim
Broj postova : 747 Join date : 22.02.2016 Age : 62 Lokacija : cacak, srbija
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 11.12.16 19:43 | |
| Na ove negativne vibracije da se nadovezem-stiglo mi od SP (vrlo su ekspeditivni) par duvana za pravi 'merak'-
-"Key largo"-upravo sam zavrsio lulu, i pored uzivanja, mogu reci da me je osamutio (ili je to neka moja trenutna slabost)-u svakom slucaju prava 'delicija', sto bi rekao Bayro,
-i jednom je doticni g-din natuknuo, a ja, evo, prihvatio-"Proper English"-izvrstan duvan, balansiran, latakija okruzuje pricu, ali ne opterecuje, gust i hladan dim, svakako postaje favorit -(hvala Bayro)
-kako ste ovih par dana komentarisali tu cuvenu '965'cu, a ja sam narucio Sutliff "Match 965'' mogu samo da iskazem pravo zadovoljstvo, mada sam original tek dotaknuo jednom, ali ovaj duvan je odlican, a duplo je jeftiniji, pa ga toplo preporucujem! | |
|
| |
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 11.12.16 19:57 | |
| Drago mi je Srki da ti se "Proper English" dopao! I meni je postao to sada redovni duhan i u svakoj mi je narudžbi barem četiri unce, pa dok ide - ide! Nešto pričaju da se više moći neće prodavati ni u bulku (rinfuzi) no, živi bili pa vidjeli! Sve smo mi te priče i histerije i nestašice već nekoliko puta vrlo uspješno preživjeli! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 12.12.16 0:32 | |
| - bayro je napisao/la:
- Naravno Nenek. Između kapitala i nekih "nazovi prava", uvijek je kapital izlazio kao pobjednik. Pogotovo u Americi.
Veliki kapital... ovi relativno maleni bi baš i mogli biti pogodni za treniranje strogoće | |
|
| |
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 12.12.16 15:58 | |
| Slažem se. Veliki će popapati male, kao i odbično, ali mi ćemo, usprkos tome, opet imati što pušiti! No mikroblenderi poput Richa nažalost odlaze u povijest. To je zapravo jedina šteta! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 16.12.16 5:13 | |
| - bayro je napisao/la:
- Doduše prohibicije je se osobno baš i ne sjećam ( ukinuta je 1933), ali sam nešto čitao o tome...
Ne vjerujem ti da se ne sjećaš! Slobodno nam sve ispričaj. Svi ostali akteri odavno napustiše ovu veliku destileriju... | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 16.12.16 6:39 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 16.12.16 16:06 | |
| ...i onda sam ja rekao Caponeu; "Alfonso, ja jesam star, ali saslušaj moj savjet: plati bar nešto simbolično poreza da te ovi iz porezne ne stisnu....! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici 16.12.16 17:48 | |
| Citas mi misli... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Restrikcije u vezi duhana u Jamerici | |
| |
|
| |
| Restrikcije u vezi duhana u Jamerici | |
|