| Lulaši & preci naši | |
|
+6420blackadder Rakija Suspiria foksieloy kamarad igorrr leonhardy 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Lulaši & preci naši 07.09.16 23:08 | |
| Dakle vako...da se ne quotam..ili da ne qvocam Nije da vršim anketu..al me interesira ...jeste li u lulaške vode zaplovili samovoljno ( u smislu da vam npr.nitko iz blize ili daljnje rodbine nije bio lulaš) i ili ste povukli nečije gene lulaške...? Kod mene je slučaj da mi je pradjed po maminoj lozi(dakle mamin djed ) bio strastveni lulaš...iako je umro kad sam imao svega 4 g.sjećam se ga ko jučer kako je sjedio kod starog kamina i dimio...a kako je bio na ruskom frontu u vrijeme 1.sv.rata ni priča uz lulu nije falilo...šteta da nije ostala neka stara parnjača,bila bi lijep suvenir... | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| |
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 08.09.16 7:57 | |
| Nitko u užoj obitelji nije pušio lulu. Ubacio sam se u to zato što sam tražio kako podebljati hedonizam, pa imati nešto uz hranu i piće. | |
|
| |
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 08.09.16 8:00 | |
| Kao sto rece Igor, skoro svakom od nas je netko blizak nekad imao veze s lulom, tako i kod mene pradjed, no lulu sam poceo pusiti nevezano uz to. Po vlastitom nahodjenju. | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 08.09.16 8:53 | |
| Još imam malu lulicu koju je moj stari kupui iz zahebancije prije nego sam se rodio, a k tome još imam i vrećicu duhana koju nikada nije popušio jer mu je kako kaže sve to bilo bez veze. Od tuda onaj famozni Club - Zrenjanin iz 86. koji je kružio u PKPL dok je bila živa i bio gost druženja u stankovu A da t odgovorim na pitanje, počeo sam pušiti lulu na "nagovoe" svoje drage supruge. Bio sam u jednoj fazi, vrlo neuroznoj, zadnje ljeto što sam još bio "profi glazbenik" (moš si ga mislit što sam bio profi... ali s obzirom da me taj posao prehranjivao, moglo bi se tumačiti kao profi...) i postalo mi je prijeko potrebno nešto za smirenje... tako me od jednom počelo pitati cigarete (zanimljivo kako me to tražilo, a nikada nisam pušio prije toga). Kada sam joj rekao o čemu se radi i da ako ovako nastavim ili ću se propit nemilo, počet pušit ili jest helexe i slične supstance ko bombone, ona kaže da pokušam sa lulom. I tako ja zapeo u ovom sportu. Na sreću, ubrzo sam se ostavio glazbe, počeo raditi nešto što volim i tako je stres splasnuo i sama potreba za pušenjem. Lula je ipak ostala u rekreativnom smislu. Popušim kada se želim opustiti i uživati ili u dobrom društvu.
Zadnja promjena: Rakija; 08.09.16 10:16; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 08.09.16 9:15 | |
| | |
|
| |
420blackadder Hladan dim
Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 42 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 08.09.16 11:32 | |
| Vjerujem da je istina ovo što reče drug Ajgor, no meni od bliže rodbine nitko ne dimi niti cigarete, a ne lulu. Izgleda da sam ja jedini na pravom putu...da, dabome na pravom, jer svi ovi moji bili su mali kad su se rodili i nemaju pojma što je lula, niti kakav je osjećaj ujutro pored mora (na godišnjem) zapaliti plumcake ili neki drugi duhan, kako tko voli....uglavnom, patuljci pojma nemaju | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 08.09.16 20:55 | |
| Moj pradjed - ovaj na slici što stoji (fotka je iz 1878.) je bio u Carevinskom vijeću u Beču i pušio je meerice. Imam negdje i sliku njegovog kabineta u Obrovcu (ili Beču) sa lijepom kolekcijom meerica! [You must be registered and logged in to see this image.]_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 08.09.16 21:58 | |
| Pa jeli ostavio koju meericu ili ih je ostavio sam sebi kao Jeremija? 😂 | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 08.09.16 22:35 | |
| Izgubile se u bespućima povijesne neozbiljnosti i državnoj otimačini, i to nekoliko puta, 1918, 1941, 1947.... ...i nije Jeremija, nego Pantelija. Prezimenom Topalović. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 09.09.16 7:49 | |
| Pantelija, tako je... Brži prsti od pameti! | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 09.09.16 8:39 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
- Pantelija, tako je... Brži prsti od pameti!
Damo da deda ne spali Đenku i sve 5. | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 11.09.16 14:27 | |
| Mislim da od mojih predaka nitko nije pušio jer svi smatraju duhan vrlo poročnim općenito. Zapravo svi trenutno živi puše cigarete. Moj prvi kontakt s lulama su bili obiteljski prijatelji koji su umjetnici pa sam njih uglavnom viđao s lulama. | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 13.09.16 8:31 | |
| Moj otac je pušio lulu nekoliko godina | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši 16.11.16 23:19 | |
| moj otac je imao lulicu s kojom sam se ja igrao kao dete, ali koliko ja znam nije je pušio. pokojna baba je bacila "da se dete ne nauči da puši" imam istu takvu i to je bila druga lula koju sam nabavio, nekakava ddr bukvenjača sa poklopcem i limom unutra da ne izgori. nikada je nisam zapalio, kupio sam je samo kao uspomenu. sem njega niko nije ni imao lulu u familiji. a ja sam počeo jer sam oduvek voleo da eksperimentišem s duvanima. omiljena cigareta mi je bila camel bez filtera, sve dok ga oni tupsoni iz eu nisu unakazili nekakvim zabranama i direktivama. pošto je camel poluorijental polukentaki, logično je bilo šta sledi... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Lulaši & preci naši | |
| |
|
| |
| Lulaši & preci naši | |
|