Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.03.19 20:57
Poštujem Nunki, poštujem sve što si napisao, ali me Dunhill nikad nije impresionirao, niti kao duhani, niti kao lule. U pravu si - drže svoju razinu, to apsolutno stoji, ali da ima i boljih duhana i boljih lula - definitivno ima! No, naravno, de gustibus.... A što se ostavine tiče, sada imaš u Beogradu solidnu grupu mladih (i ne tako mladih) lulaša, koji se sastaju na redovnoj bazi, već godinu dana, bolje to njima ostavi, (samo ti nama poživi!) mi ćemo se uz našeg Meštra za lule snaći, a i neki gram duhana će se nekako naći!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Nunki Peče me jezik
Broj postova : 412 Join date : 20.04.2010 Age : 66 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.03.19 21:14
Bayro, u suštini govorimo isto, samo sam napisao šturo, ali ti si lepo pojasnio.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.03.19 21:18
Tu se slažemo u potpunosti. Na kraju imali smo, relativno nedavno, degustaciju originalnog Balkan Sobrana. U kolektivnoj svijesti ostao kao nešto nenadmašno. I kod degustacije je bio dobar, ali ne više nešto što izuva iz cipela. Jednostavno danas ima toliko blendera, mogućnosti nabave da smo svi postali jako razmaženi Dunhill duhani su definitvno dobri, ali ima jednako dobrih, ili čak boljih na tržištu. I što je njagore, stalno se pojavljuju novi...
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.03.19 21:26
Uvijek se stara garda složi! Ipak mi svi dijelimo isto generacijsko iskustvo!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Nunki Peče me jezik
Broj postova : 412 Join date : 20.04.2010 Age : 66 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.03.19 21:32
Davorine, po mom iskustvu i mišljenju, neminovno subjektivnom - najbolje 'izuvaju iz cipela' oprobano kvalitetne mešavine koje su ali da ja znam, dakle kod mene, odležale najmanje 10 godina. Sa naglaskom na najmanje.
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.03.19 22:01
Naravno, pod uvjetom da su dobro odležane, na prikladnom mjestu i da limenke drže, oko toga se također možemo složiti!
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 24.03.19 15:00
Slažem se sa Nunkijem i Bayrom. DUhan mora da odleži i naravno na propisan način da se pohrani. Tek onda dobije se ono najbolje od mešavine.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 24.03.19 21:24
Definitivno, imali smo prilike probati, a ostalo je u rezervi jos nesto, duhane koje nam je poslao iz Amerike prijatelj, nazalost sada pokojni. Najstariji su bili iz 98, a ni jedan mladji od 10 godina... sve vrhunske marke, oplemenjene dugim odlezavanjem.
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 25.04.19 10:32
R.McConnel / Dunhill nomenklatura:
Barking road - 221b Baker street Black flake - Dark flake Boutique blend - Early morning pipe Covent garden - Nightcap Flake - Flake Highgate - De Luxe Navy rolls Marleybone - My mixture 965 Latakia mixture 1848 - My mixture BB 1938 Notting hill - Standard mixture Oriental square - Durbar Paddington - Royal yacht Oxford street - Standard mixture mellow Piccadilly circus - London mixture Ready rubbbed - Ready rubbed Shakespeare - Ye olde signe Regent street - Elizabethan mixture St. James park - Aperitif
Vortimejovrh likes this post
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 25.04.19 14:56
Ovo je jako korisno Babaq, probao sam od McConnela samo Barking road i nije loš.
U svakom slučaju, ovo je dobar vodič. Svaka čast, Babaq!
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.09.19 19:26
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.09.19 20:47
Da. Za sada samo šest duhana - za nadati se da će Peterson proširivati vremenom lepezu. Snimljeno na InterTabac 2019, Dortmund, Njemačka.
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.09.19 21:12
Videh na reddit-u vest o tome nisam znao da vec ima u prodaji, extra, radujem se tom cuvenom nightcap-u , nisam imao prilike da ga probam.
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 21.09.19 22:04
"Sveto trojstvo" su ti EMP, MM 965 i Noćna kapica. Iako je meni osobno od svih njih najdraži Standard Mixture. No o ukusima se ne raspravlja!
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 22.09.19 11:24
Ja se isto veselim Standardu, nakon preodziranja 965 i Nightcapom covjek se skrasi sa Standardom, a kasnije u zivotu i sa Londonom. A rekoh ja vec prije da ce to netko preuzeti: konja koji pobjeđuje se ne smjenjuje.
babaq Oblak dima
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 22.09.19 11:56
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 22.09.19 19:36
Leo je napisao/la:
Ja se isto veselim Standardu, nakon preodziranja 965 i Nightcapom covjek se skrasi sa Standardom, a kasnije u zivotu i sa Londonom. A rekoh ja vec prije da ce to netko preuzeti: konja koji pobjeđuje se ne smjenjuje.
Istinu zboriš Leo!
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 02.10.19 20:36
Ima i kod Hubera ovi Peterson/Dunhill duvani, videh danas.
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 03.10.19 16:35
Šalji brate... ako Boga znaš
Branislav Oblak dima
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 03.10.19 17:51
Video sam na sajtu (online shop), do Minhena idem tek u decembru..ali kad odem vracam se sa punim rancem
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 28.10.19 22:09
ja bas narucio sa smokingpipesa 965icu - nemrem docekat da stigne !
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 28.10.19 23:44
Nemoj ocekivati istu. Onaj njihov nightcap je dobar, ali nema veze sa dunhilom.
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 15.02.21 21:46
Danas sam uzeo Paddington, uvijek sam htio probati Royal yacht. Mislim da su preskupi, ali rekoh ajde, da se upoznamo bez da trošim sreću sa carinom na Petersone.
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 15.02.21 22:09
Dobar je, iako je puno slabiji od royal yachta nikotinski
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija 16.02.21 11:15
Piccadilly Circus (koji je klon klasičnog "London Mixture") je meni odličan duhan, usudio bih se reći - i bolji od originala!
Vortimejovrh likes this post
Sponsored content
Naslov: Re: "Novi Dunhill" - Robert Mcconnell heritage linija