Evo, pretpostavljam, kao i svako ko se primio na duvan i lulašenje, završim i ja u smokingpipes pa sad, kao dete u poslastičarnici probao bih sve i ne znam odakle da počnem, pa tu i tamo naručim ponešto čitajući razne preporuke, recenzije, ali..kako svako od nas svoja usta sa sobom nosi, tako razumem da je jedini način zaista probati, probati u probavati (sa sve greškama i razočaranjima, ali i radosnim iznenađenjima) i osloniti se zaista samo na svoje nepce.
E sad, tamo u pretragama ima nekoliko kriterijuma (Family, Strength, Cut itd..) a jedan od njih je naravno i Room Note.
Nisam na to obraćao pažnju mnogo i po default-u izaberem Very Pleasant i teram dalje..
Ipak, kako vi razumete Room note?
Ko određuje šta je Very Pleasant, mi - ili nepušači (ukućani, gosti?)
Meni Room note direkt asocira a Aromatike koji nepušačima više prijaju, ili je to makar meni bila prva asocijacija na lulu i duvan kada ga negde osetim.
Nekako razumem da duvanski dim nama koji ga pušimo ne može da smeta kada ga ima u sobi ili gde smo već..pa nam je uvek "pleasant" jer, ko bi pušio duvan koji voli, a da mu je Room note Tolerable ? Još gore, ko bi pušio duvan koji mu se ne dopada..(Intense?)
Nedavno sam npr probao Latakiu, nije mi se dopao u ustima i to je bilo to.
Miris koji se širio po sobi je bio za nos ništa manje prijatan od ukusa koji sam imao u ustima te tu nije bilo nikakve razlike
Da ne širim priču, nadam se da ima nekih iskustava i o ovome?