| Web shop: Altinok pipes | |
|
+7Marin Split Keko Antiša dean bayro Davorin Damir 11 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 30.08.08 16:34 | |
| Jedva čekam da je vidim u prirodi i da uzmem u ruku... u opisu kaže da je 19cm - što je vrlo pristojna, ooho-hooo veličina... Sad malo studiram tehnike čišćenja i pitam se hoću li nešto slomiti kad je prvi put budem rasklapao |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 30.08.08 19:43 | |
| Nema se tu što slomiti! Samo nemoj kao Davorin svoj prvi Calabash tretirati solju i alkoholom - onda je možeš baciti...Ma nema tu neke velike mudrosti. Samo poslije pušenja ostaviš lulu da se ohladi, kasnije malo sa papirom prođeš kroz glavu - da se ne stvara cake, usnik čistiš normalno - i to je to...Nikakva golema mudrost...Kod ovakve krasotice je prednost da većinu gadosti zapravo apsorbiraju meer i tikva, tako da tebi zapravo samo preostaje usnik i glava...Uostalom, Davorin će ti sve objasniti. Ja sa svojom malom južnoafrikankom nikavih birga nemam - tretiram je upravo tako i nekakve brige nemam! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 02.09.08 15:47 | |
| Sad gledam malo sta rade ovi preko bare... i dosta njih preporučuju tretman so&alkohol... Neki kažu da za tim nema potrebe, da je dovoljno samo naliti alkohol da stoji pet minuta, izliti ga i obrisati ostatke... No, ne kažu da će škoditi... ? |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 02.09.08 16:36 | |
| Beluga, jesi li siguran da govore o tretmanu i meeru? Ja sam svoju prvu meericu uspješno napunio alkoholom, oprao u alkoholu, dobro istrljao i bacio. pretvorila se u neku amorfnu masu, polirani sloj je otpao, postala je hrapava i teško prepoznatljiva :-)))) Dakle to su moja iskustva, ne kažem da su točna. Inače za meer se samo preporuča očistiti lulu poslije pušenja i s vremena na vrijeme je malo ispolirati i lula je vječna... dobro jedno 100 godina više manje. pogledaj : [You must be registered and logged in to see this link.]ipak oni rade lule jedno 100 godina... valjda su nešto naučili :-))))))) | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 02.09.08 16:36 | |
| Izgleda da je Sinan produžio akciju do 16-tog tog mjeseca (due to the high demand). Sad mu neče bit teško platit račune za svatbu |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 02.09.08 17:20 | |
| - Davorin je napisao/la:
- Beluga, jesi li siguran da govore o tretmanu i meeru? Ja sam svoju prvu meericu uspješno napunio alkoholom, oprao u alkoholu, dobro istrljao i bacio. pretvorila se u neku amorfnu masu, polirani sloj je otpao, postala je hrapava i teško prepoznatljiva :-)))) Dakle to su moja iskustva, ne kažem da su točna. Inače za meer se samo preporuča očistiti lulu poslije pušenja i s vremena na vrijeme je malo ispolirati i lula je vječna... dobro jedno 100 godina više manje.
pogledaj : [You must be registered and logged in to see this link.]
ipak oni rade lule jedno 100 godina... valjda su nešto naučili :-))))))) Neki je lapsus u pitanju... mislio sam na prethodni Bayrov post za Calabash, a nisam precizno opisao... Naime, “prekobarci“ preporučuju OBAVEZNO vađenje meerschaum glave, pranje tikve samo alkoholom ili alkoholom i solju, zatim brisanje, a kao delicija - spaljivanje meerschaum glave (onaj deo okrenut prema tikvi) upaljačem, do potpunog sagorevanja katrana i pepela koje se nakupi sa te strane... kažu da to još očvršćava glavu... Neko plavuše, a neko crnke.... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 02.09.08 17:29 | |
| Ili si imao Meericu u obliku Calabasha - te smo onda svi u pravu.... |
|
| |
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 02.09.08 18:41 | |
| Očito nismo govorili o istim stvarima, ali ni ove kombinacije nisu baš previše potrebne. Svoje calabashice ( od Sinana ) imam par godina, redovno ih dimim, i nikada nisam naišao na potrebu da ih nešto posebno čistim :-)))) Drvo lijepo upija. Istina možda je razlika u materijalu. Kako sam vidio ti si kupio gourd calabash, ja imam modele mahagoni.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 02.09.08 19:15 | |
| Sa tikvom i mahagonijem - zajedno smo pustinja&prašuma Ne verujem ni ja da ću ga mnogo cinculirati, samo sam se hteo informisati šta sve može da me čeka... Poneko brisanje krpicom namočenom u single malt whiskey izgleda da mu neće škoditi, što će meni biti pred suprugom dovoljan razlog da stavim flašu na sto... Ostatak iz čaše ću krišom popiti BTW, šta misliš o onom “spaljivanju“ meera sa spoljne strane? To je kao da mu se spolja napravi neki “cace“ zbog čvrstine? Ne zvuči suludo? |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 02.09.08 21:25 | |
| Ma Beluga, ja ne bih nikakve eksperimente sa bilo kakvim alkoholom u blizini Calabashice... Davorin je samo redovno čisti kako sam ti opisao i sve pet...Preskupa je to i prelijepa igračka da je uništiš sa nekim viskijem - pa bio to i malt... Samo krpica i čistač za usnik i to je to...Nemoj od pizde kapelicu praviti...Zajebati ćeš lulu! | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Altinok pipes 26.11.13 23:06 | |
| | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 26.11.13 23:15 | |
| | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 26.11.13 23:23 | |
| A sve sam ih imao u ruci.... Još mi odzvanjaju riječi: Ne za drvo!!!! Primaj samo za usnik!!! Nisu još poslikane!! Ma baš mi je drago za našeg ... i njegovog brata Sinana također... | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 27.11.13 0:22 | |
| Opa, Dačo! Čestitam! | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 27.11.13 8:13 | |
| Uf...prekrasne....from great master carver,odlično! | |
|
| |
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 27.11.13 10:20 | |
| Pa hvala... od kada sam potpisao ugovor da me zastupa po svijetu tvrtka iz Zagreba, molim sve legalno, Slavko gleda , krenulo je.... Uskoro će biti još jedan, vrlo ozbiljan, prodavač u Europi... | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes 27.11.13 12:16 | |
| E,to se zove proboj na globalno tržište.. Čestitke!!
Ostalo bu valjda nešto i za "domaće" ! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Web shop: Altinok pipes | |
| |
|
| |
| Web shop: Altinok pipes | |
|