| Nešto za stare nostalgičare | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 19:29 | |
| - abudimir je napisao/la:
- Gledajući po netu, ljudima je Clan dobar... Dapače, na jednoj stranici (http://www.jjfox.co.uk/static/Reference%20Pages/tobacco.htm) sam naletio na tekst izvučen iz neke knjige koji kaže da su "aromatici pretežito popularni u USA, premda su se zahvaljujući Clan-u, Amphori, Borkum Riff-u i Troost-u naveliko popularizirali u Europi i UK-u..."
Nije mi jasno. Ljudima očito valja kad ga tako masovno dime... Od ova četiri duhana, tri su sasvim dobra - dapače odlična, i ja sam neki dan naletio na Borkum Riff i bio mi je odličan. Jedini koji je koma je "Clan"! A opet ga se dosta kupuje, a u Hrvatskoj ima čak i deklaraciju i tekst na vrećici na hrvatskom. To je ono: svaka roba nađe kupca... Troost mi je isto ostao u jako dobrom sjećanju, iako je prošlo dvadeset godina od kada sam ga zadnji put dimio! | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 19:48 | |
| Čak niti Staljin nije bio toliko okrtan da Trockog sa Clanom truje _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
| |
|
| |
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 20:05 | |
| Ne, nije, nego je poslao ubojicu, koji mu je 1940. u Mexicu zatjerao pijuk u mozak...Kako slatko... | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 20:21 | |
| Bolje to nego trovanje Clanom _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 20:32 | |
| Pa ideja je sasvim poštena. Tko najviše izdrži s Clanom dobije kilu duhana po svom izboru od Richa. Natjecatelji međusobno podijele troškove i mir. E sad tko je spreman riskirati teško trovanje za kilu? |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 20:43 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Evo i Troosta...Na ovoj vrećici nema natpisa, koji je pričao pričicu kako su čak i prijestupnicima koji su bili osuđeni na stup srama omogućavali pušiti lulu...Ispunjenju naravno Troostom! Odličan duhan! Pitanje je ima li ga još za kupiti... | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 20:49 | |
| - kkurilj je napisao/la:
- Pa ideja je sasvim poštena. Tko najviše izdrži s Clanom dobije kilu duhana po svom izboru od Richa. Natjecatelji međusobno podijele troškove i mir. E sad tko je spreman riskirati teško trovanje za kilu?
A da se probamo radje žiletima rezat? Manje okrutno _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 20:50 | |
| Tata, jesi vidio da kod Richa ima Erinmore? Možda da ja naručim pa da Mašu dočekam kako tradicija nalaže. S lulom ispunjenom ovim duhanom. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 20:51 | |
| - dean je napisao/la:
- A da se probamo radje žiletima rezat? Manje okrutno
Šalim se naravno, ja bih prvi odustao. |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 20:56 | |
| Naruči! Nastavi tradiciju! Samo požuri, da Maša ne bi stigla prije "Erinmorea"! I imaš taman toliko godina koliko sam ja imao kad sam Jelenu dobio! | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 21:04 | |
| Baš ću uzeti neki Borkum i probati... Viđam ih u ZG na kioscima svugdje.... Možda mi se dopadne..., ali koliko sam shvatio s njihove stranice proizvode samo aromatike... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 21:07 | |
| Ako se dobro sjećam, svi Borkumovi duhani koje sam probao su bili neki alkoholni. Rum, liker, viski,... |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 21:14 | |
| Jesu. Kao neki whiskey, rum i slično, ali su to odlični duhani! Samo ih naravno ne valja kupovati na kioscima! | |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 21:20 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]A i ovaj mi je ostao u dobroj uspomeni! Šteta da nema Davorina da ih zajedno komentiramo. Nemate vi klinci pojma što je značilo nekada dokopati se vrećice ili limenke nekog od ovih duhana...Naravno uz izuzetak Clana, Alberta nesretnog i Ekstra lulaša! | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 21:22 | |
| Da, tako piše i kod njih na sajtu. Burbon, viski, vanilija..., jedino što navodno nije aromatik je Genuine Pure Tobacco.... Vidjet ću ako ima, pa uzeti... A jel ih ima možda u Havani? Vidio sam da ga ima na kiosku na Jelačić placu.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 21:23 | |
| Mislim da sam vidio ovo čudo u mojoj varoši. Mislio sam na pola - pola |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 01.09.08 21:26 | |
| Ako nema u Havani, ima u Gajevoj, u Tocororu sigurno...Ali se Borkum riff dosta puši, pa nećeš puno riskirati ako ga kupiš i na nekom frekventnom kiosku. | |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 13.09.08 16:04 | |
| Krunek, tek sam sad vidio! Ako negdje u tvojoj varoši ima "Pola-pola", obavezno mi kupi. Plaćanje nije u pitanju! Naime ima ga Rich, ali mi je glumpavo plaćati poštarinu na limenku! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 13.09.08 17:23 | |
| Bilo ga je prije nekih pola godine. Ići ću u ponedjeljak pogledati. Ako ima kupujem. |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 13.09.08 17:43 | |
| Ako ti je usput i ako se Tihana ne duplicira u međuvremenu. Hvala unaprijed! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 13.09.08 18:42 | |
| |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 29.09.08 11:11 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Evo još nečeg za stare nostalgičare! Odličan duhan! Žohari su ludi za njim! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 29.09.08 12:18 | |
| Baš sam jučer čitao kuknjavu na jednom stranom forumu za tim duhanom. Kažu da je zamjena za tri časne sestre jedino Cornell & Diehl: Three Friars. |
|
| |
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 29.09.08 12:21 | |
| Taj je duhan meni u uspomeni ostao kao čista koma! Uši otpadaju od njega! Ne da je jak u smislu kako to Šokre voli - dakle da je moćan u aromi i okusu, nego je jak kao recimo "Banatska ruža" i "Clan". Tako nešto! Užas! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare 29.09.08 12:25 | |
| Čudno,a po recenzijama je dosta hvaljen. No ne treba vjerovati uvijek svemu što piše. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nešto za stare nostalgičare | |
| |
|
| |
| Nešto za stare nostalgičare | |
|