| Lula uz more | |
|
+6Davorin imnik Damir gavran11 mortimer bayro 10 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Lula uz more 19.06.11 12:11 | |
| Eto, približava se (još jedna) sezona godišnjih, mnogi od nas će na dulje ili kraće vrijeme otići na more, pa da vidimo ima li istine u tome da neki duhani zaista bolje "legnu" uz morsku obalu. IMHO, istina je da neki duhani dosta imaju drugačiji, bolji okus kad se puše na plaži. Mislim da to nema veze sa raspoloženjem, jer i tako pušimo lulu kad smo opušteni, lula nije za razna živčana i stresna stanja, nego sa salinitetom zraka - vrag će ga znati. Meni primjerice My Mixture 965 ima sasvim drugačiji okus kad ga pušim na svojoj terasi (kao sad ) nego na kontinentu. Isto je i sa Sunday'y Fantasy koji mi je danas bio "prvi jutarnji". Eto, toliko od mene - pa da vas čujem! P.S. Jučer je na trajektu neki čičica pušio lulu (ja nisam, jer je bilo dosta vjetra), no tako je dobro mirisao da mi vrag nije dao mira, pa sam ga pitao koji duhan puši - i pušio je baš Sunday's fantasy! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 13:31 | |
| MM965 fino drazi nepce uz zvukove galeba i sum mora;upravo cuclam netom iscjedenu limunadu i gustam u morti ispunjenoj 965-icom,te privlacim poglede znatizeljnika,a ne znam da li je to zbog morte i limunade,ili zbog narancastih kroksica,drecavo zelenih kupacih i olinjalog slamnatog sesira,te piknik lezaljke... Sto se tice prvog jutarnjeg...Peterson 3P,bas mi dobro legao Navecer cu dimiti njihov Deluxe mixture,za promjenu |
|
| |
mortimer Prva lula
Broj postova : 93 Join date : 01.05.2011 Age : 48
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 18:55 | |
| Sve ima drugačiji okus kraj mora,hrana,piće a pogotovo gušti kao što je lula duhana,drugačiji je zrak,čistiji i naša osjetila bolje rade..Zimi ili ljeti...potpuno je svejedno,takvo je bar moje iskustvo.Bayro ako je to na otoku ružmarina,kadulje i levande(negdi sam ovde vidio da tamo ljetuješ) onda sve dobiva još neki posebni začin...pošto nijedan otok ne miriše kao Hvar | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 19:03 | |
| Istina, lipi moj i pošteni! Eto sad sjedim u svojoj lokalnoj birtiji, lijevo gledam u Šćedro, desno u Vis i moja "Orthodox mixture" kao da je neki drugi duhan! Bolji - naravno! Pa se ti misli! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
mortimer Prva lula
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 19:22 | |
| He he he,srce mi je puno kad neko hvali moj otok,nažalost ja sam doli tek od sredine tjedna,40-ak km na istok od te lokacije...moj je pogled nešto drugačiji lijevo Pelješac,desno Korćula al sad smo Bude li sreče možda i probam taj Orthodox mixture kasnije ovo ljeto...taman kad se osuše prve smokve...da ne dolazim praznih ruku | |
|
| |
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 19:50 | |
| Dogovoreno! Ja sam i tako na "velikom" godišnjem tek oko Vele Gospe, tako da će biti i smokava i Orthodox mixture"! A nismo off topic prvo jer ja to kažem, a drugo jer upravo sjedim na plaži poslije dobrog kupanja i duhan mi stvarno ima drugačiji (bolji) okus! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
mortimer Prva lula
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 20:01 | |
| Sve smo rješili ugodan boravak svima koji idu na more ovaj tjedan | |
|
| |
gavran11 Gasi mi se lula
Broj postova : 240 Join date : 15.12.2010 Age : 51 Lokacija : ljubljana
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 20:21 | |
| Izgleda je Hvar lulašima obećani otok. Moj pogled je opet na treću stranu: ravno čokoladni Brač desno Makarska, pod kontrolom je cijeli otok izgleda Par ljudi još poslati do Starigrada i Hvara pa smo na konju. A ljetnih zaliha duhana kao u priči...ali o tom po tom.Još malo posla...Uživajte | |
|
| |
mortimer Prva lula
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 20:28 | |
| Opa i ti si tu,taman usput ,rano je još govorit al moga bi past jedan lipi obilazak | |
|
| |
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 20:35 | |
| Znači, Mortimer je iz Sućurja (ili okolice) a ti si Ljubljanu izgleda zamijenio Jelsom ili Vrboskom! A ja sam se smjestio na južnoj strani, između Zavale i Svete Nedjelje u mjestu koje nosi moje inicijale, kao što je i red! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
mortimer Prva lula
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 20:55 | |
| Okolica,neotkriveni djelovi otoka, još uvijek ali i to sve manje, kao prije 20-ak god mjesto gdje si ti sad...lijepo smo se rasporedili.
| |
|
| |
gavran11 Gasi mi se lula
Broj postova : 240 Join date : 15.12.2010 Age : 51 Lokacija : ljubljana
| Naslov: Re: Lula uz more 19.06.11 22:01 | |
| Obilazak svakako...ja ionako u tih mjesec dana šta sam tamo zavirim ispod svakog kamena.. | |
|
| |
| Naslov: Re: Lula uz more 22.06.11 20:26 | |
| Eto, opet sam se uvjerio da duhan stvarno ima potpuno drugačiji okus na morskoj obali! Danas sam se zavalio u moju "Slavinku", čitao "Aktual" (sorry Dam-Dam, ali je časopis stvarno odličan!) i lagano pušio MM 965. Imao je uza sve bogatsvo okusa koje taj duhan ima i jedan lagani "štih" po finim cigarama, a i cavendish se lijepo osjetio, koji mu je dao jednu ugodnu slatku notu. Naravno, ne slatku u smislu "Sweet Secreta" i ostalih strahota, nego prirodnu slatkoću cavendisha. Vjerojatno se radi o salintetu zraka i kisiku. Ma nema do lule! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Damir Peče me jezik
Broj postova : 431 Join date : 28.01.2008 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Frog morton, Night cap, 965, Early morning pipe, Balkan sobranie
| Naslov: Re: Lula uz more 23.06.11 0:53 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula uz more 24.06.11 10:58 | |
| Evo, da se ubacim i ja... Jučer, cijeli dan sa obitelji, šuma, debela hladovina, 5 metara od kristalno čistog mora, ležaljka (hammock) uz Navy Flake. Pogled na Cres i Lošinj. Stvarno je sve bolje uz more... Danas, nažalost opet na poslu... |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Lula uz more 24.06.11 16:24 | |
| Nazalost sve sto je lepo obicno traje kratko. | |
|
| |
| Naslov: Re: Lula uz more 24.06.11 19:57 | |
| Istina, časni Imniče! No primijetio sam danas, kad sam imao ujutro veliko čišćenje lula, naime stisnula neka sparina i jugovina pa se nisam micao s terase, da sam na more ponio samo Davorinove lule i to šest morti, dvije creske vrijesuše i Talbert - Davorinovu mađaricu (uz tri meerice, ali to se ne računa), bez da sam išao za tim - jednostavno, kad sam se spremao, uzimao sam one lule koje najradije pušim i koje su mi najdraže. Eto - još jedan dokaz da je naš vrhunski majstor! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Lula uz more 25.06.11 11:24 | |
| Interesantno i ja sam samo ponio isti tip lula | |
|
| |
| Naslov: Re: Lula uz more 25.06.11 13:21 | |
| - Davorin je napisao/la:
- Interesantno i ja sam samo ponio isti tip lula
Hm, zanimljivo, baš se čudim zašto.... _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Lula uz more 27.06.11 18:14 | |
| Dok se vi hladite na rivijerama, ja sjedim na terasi na Cresu i pušikam uz čaj. | |
|
| |
| Naslov: Re: Lula uz more 27.06.11 19:13 | |
| - Leo je napisao/la:
- Dok se vi hladite na rivijerama, ja sjedim na terasi na Cresu i pušikam uz čaj.
Vidiš, zanimljivo, znao sam ja da je Cres poznato skijalište! P.S. Leone, ajde priznaj koliko si imao iz geografije? _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Lula uz more 28.06.11 11:15 | |
| 2 sam imao, i ponosan sam. | |
|
| |
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
| Naslov: Re: Lula uz more 28.06.11 14:22 | |
| - Leo je napisao/la:
- 2 sam imao, i ponosan sam.
2 produžna iz geografije ili .... ?!? | |
|
| |
Leo Oblak dima
| Naslov: Re: Lula uz more 28.06.11 17:14 | |
| A pod rivijere sam mislio na poznata mjesta za ljetovanje na Hrvatskoj obali. Da se vratim na konzumaciju duhana, istina, svi duhani se bolje puše na moru. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Lula uz more 29.06.11 13:50 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Lula uz more | |
| |
|
| |
| Lula uz more | |
|