Zemlja porijekla: UK Sastav: virginija Jakost: 4/5 Oblik: rezanci Pakiranje: limenka od 50 grama Mjesto kupnje: [You must be registered and logged in to see this link.]
Truly a luxurious tobacco. Virginias are carefully conditioned to insure sweetness. They are added to rich, heavier and cooler Virginias. A unique flavor is added to the final blend to enhance the subtle and piquant aroma.
Onaj koji oče da počne pušiti Dunhillove duhane prvo bi morao probati Royal Yacht jer po mom mišljenju ovaj duhan je osnova za ostale Dunhillove duhane. Uvijek kad sam pušio MM965 ili Morning Mix pitao sam se što daje tim duhanima onaj dobar, sladak rahlo pikantan glavni okus , na kojem se šlepa latakija ili oriental. Okus mu je jedno dimenzijonalan no ne na slab način, samo okus se ne menja sa pušenjem nego ostaja skroz travnato sladak i pikantan. Karakter mu je ko stari lisac, prve dvije trečine puši se lagano i ne udara u glavu a kad dođe do zadnje trečine počeo sam da tražim gdje mogu da sjednem. Ako ga pušiš jedan sat računaj da češ da sjediš i uživaš u nikotinu sljedeči sat
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 11.07.11 22:02
Da, da! Royal Yacht je odličsn duhan, ali je nikotinska bomba!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Darko Peče me jezik
Broj postova : 497 Join date : 17.04.2011 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 11.07.11 22:02
To ću pribaviti kad odrastem.
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 11.07.11 23:01
Meni osobito drag duhan, prava nikotinska bomba ya pusiti u toku dugih yimskih veceri.
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 13.07.11 0:43
hm... moracem da nabavim ovo...
Gost Gost
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 13.07.11 1:13
ssekir75 je napisao/la:
hm... moracem da nabavim ovo...
Ja opet razmisljam suprotno, moram IZBJECI ovo!
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 13.07.11 11:58
Sve napisano o RY stoji.... nikotinska bomba na tragu Billy Buda.....
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 09.08.13 18:52
Volim virginie radi slatkoče i finog "debelog" dima, al ovaj mi nije baš sjeo kako treba... pre pikantan mi je bio. (mislim čak da je to bio prvi duhan za lulu kojeg sam probao)
Za nikotin se ne sječam, pošto sam u to doba prelazio sa druma na lule, i nisam još kužio sve te ukuse... al dobro se sječam da mi je razvalio jezik i grlo.
No bilo je to dosta davno, pa bi ga mogao opet probati...
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 01.12.15 17:05
Nomen est omen! Cak i nakon XL porcije gulasa i kolaca vec nakon 5 dimova lagano plovis na jahtici i sve se fino ljulja P.S. za moj ukus izvrsno se nadopunjuje ta slatkasta virginia i topping (sljiva kazu) s punim i robusnim okusom ovih tamnijih virginia - jedino sto sam primjetio da treba pusiti u nekoliko etapa jer cim se ugrije krene stipkati inace cista desetka!
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 09.12.15 22:05
Pošto ga u zadnje vrijeme često pušim mislim da bi bio red da nešto i napišem. Svi trube da je duhan jak, i jest, ali to fino paše. Nije jak da se ne može pušiti. Trebala bi biti čista virdžinija, iako ima malo arome koja je ugodna i brzo se izvjetri. Nije raspoznatljivo je li aroma duhana ili je malo dodano. Duhan je kvalitetan. Jedino što se zna dogoditi ako zabrzate je da počne imati onaj pepeljasti okus tipičan za cigarete. Izvrstan je za guštanje uz kavu ili poslije jela. Također je dobar za jutro onima kojima treba nikotinski udar da započnu dan. Ostavit će vas sitima za duže vrijeme. Vlažnost u limenci je idealna, a sušenjem ne gubi na okusu. Malo je tanje rezan pa se lako puni. Jedan kuriozitet vezan uz njega je da je bio omiljeni duhan Georgesa Simenona koji ga je veselo dimio cijeli dan.
Vortimejovrh likes this post
TheDude Gasi mi se lula
Broj postova : 117 Join date : 27.11.2017 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Dark Twist, Half & Half, Orlik Dark Strong Kentucky
Naslov: Re: Dunhill: Royal Yacht 01.12.17 18:42
Planiram dugo piknut piksu Royal Yachta, najviše mi pašu virginije a o ovom sam čuo samo najbolje tako da vjerujem da će mi bit dobar, ali još se nisam okuražio pošto je nikotinska bomba.