| Dunhill lule | |
|
+16Marin Split Suspiria sinus gavran11 Nunki amaru imnik savate Leo milo G.S.Patton ssekir75 Davorin MOVESHAKER bayro dean 20 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Dunhill lule 25.04.10 11:34 | |
| _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Dunhill lule 25.04.10 13:26 | |
| U najmanju ruku neobična lula (misilm na onu koju je linkao Yankee). No, ukusi su različiti, a ovo je demokratski forum... Meni se osobno ne svudja, izgleda fakat ko nekakva čudnovata naprava, a ne njeno veličanstvo lula... | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dunhill lule 25.04.10 13:40 | |
| pa ima ona svoju svrhu, kao ćitaš knjigu, držiš dole i lagano pučkaš _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
| |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Dunhill lule 25.04.10 18:02 | |
| Sve ima svoju svrhu, slažem se, ali estetika je jedno, a svrha nešto sasvim drugo. No, o ukusima... Isto tako, beauty is in the eyes of the beholder... | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 0:14 | |
| Sve je to krasno i "ljepota u oku promatrača", ali ajde, ruku na srce, što tvoje "oko promatrača" vidi na onoj nesretnoj luli sa "šarafom za ispuštanje ulja"? No, "de gustibus..." _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 1:17 | |
| pitanjce...sta bi vi radije, lulu koja izgleda neobicno, mozda i ruzno, ali se pusi sjajno, hladan dim ili klasicnu lulu koja se pusi...kako se pusi? u biti kod ove lule me najvise privuklo sto mi se cini da se pusi sjajno.. ispustanje ulja...dry systemi (npr. peterson) imaju dodatnu komoricu upravo zbog toga (vlage), a ovdje se vlaga moze fino ocistiti (ispustiti).. nije zlato sve sto sja... |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 1:21 | |
| pa vidi, za razliku od ovog... ne znam kako bi ga nazvao, ali na lulu ne lici, peterson sistem je LULA. i to lula koja se odlicno pusi. imam petersonku i barlinga sa sistemom, obe se super puse i lice na lulu. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 1:25 | |
| i ovo je lula. dunhillova, ne real brirar. a biti drukciji.......je uvijek tesko pa taman da si lula... |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 1:52 | |
| da.. neko se setio kako da iskoriste glave kojima je pukao vrat | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 8:41 | |
| čital sam nekad davno o toj luli i navodno se jako dobro puši, ne skuplja slinu i dim je hladan. Ali eto, nekima se svidja, nekima ne, neki je ne smatraju lulom. Ja to nebi kupil nikad, ali da mi je netko pokloni, ajd , onak uz knjigu i kavu , zavaljen u fotelji, mogu se zamislit _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
| |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 9:24 | |
| moje skromno mišljenje, sredina između estetike i funkcionalnosti. Koji imaju Petersonku Home edition benticu znaju da je lula prekrasna, odlično napravljena ali se NE puši baš najsjajnije, jednostavno nije pogođen oblik. Ako bi išli u maksimalnu funkcionalnost, onda uređaj ne bi ni morao ličiti na lulu.... da osigura hladan i suh dim, pogledajte ideju vodene lule ( šiša).. samo to vući sa sobom | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 12:25 | |
| Bong ti je manji od šiše,samo ima drogeraški prizvuk | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 15:07 | |
| ma ista stvar, gomila skalamerije. nije za van kuce. je u pravu, ili je lula ili nije lula... | |
|
| |
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 15:48 | |
| - Davorin je napisao/la:
- moje skromno mišljenje, sredina između estetike i funkcionalnosti. Koji imaju Petersonku Home edition benticu znaju da je lula prekrasna, odlično napravljena ali se NE puši baš najsjajnije, jednostavno nije pogođen oblik. Ako bi išli u maksimalnu funkcionalnost, onda uređaj ne bi ni morao ličiti na lulu.... da osigura hladan i suh dim, pogledajte ideju vodene lule ( šiša).. samo to vući sa sobom
Vlasnik sam takve lule i slažem se sa Davorinom. Lula je prekrasna, vrhunski vrijes, ali... Ali nije dobro, da se tako izrazim, konstrukcijski riješena. U onoj rupi (jer je sistemka) sakuplja se previše kondenzata, dovijali smo se na sve moguće i nemoguće načine kako to eliminirati ali ne ide. Prevelika je lula i naravno da se stvara previše kondenzata. No, može se pušiti i mnogi bi bili sretni da se takve lule dokopaju, ali što je - tu je. Ali barem je lula, a ne da liči na aparat za skidanje zubnog kamenca. To je moj prilog ovoj plodnoj diskusiji i nemam namjere dalje diskutirati - ovo je samo moje skromno mišljenje - uostalom - neka svatko puši što mu se sviđa, ili koliko mu džep dopušta, ovo je demokratski forum i ako se nekom to sviđa - braniti ću njegovo mišljenje, iako ga ne dijelim! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Dunhill lule 26.04.10 16:03 | |
| ma kao se njemu svidja, nek pusi, ko mu brani... | |
|
| |
| Naslov: Re: Dunhill lule 01.09.10 20:02 | |
| Nešto malo o onima kojima je Dunhill srcu prirastao; prvo nešto o veličinama: SIZES: Although scarcity of fine briar has always necessitated the pricing of Dunhill according to the amount of root employed in their manufacture, it is important to remember that, irrespective of size and price, they are of one quality only – the finest. The bowls are sorted into 6 groups. Group 1 Small Group 2 Medium Group 3 Medium Group 4 Medium to Large Group 5 Large Group 6 Extra large A evo i DUnhillove shape card, koja se nije mijenjala valjda od 1930! http://www.wesleys.co.za/dhpipeshapes.html_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Dunhill lule 10.01.11 20:43 | |
| _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Dunhill lule 11.01.11 8:42 | |
| | |
|
| |
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dunhill lule 16.01.11 11:26 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Dunhill lule 16.01.11 11:29 | |
| Lula je jednostavno - ružna! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Dunhill lule 16.01.11 11:38 | |
| Samo za osobe sa zlatnim zubima! |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Dunhill lule 16.01.11 14:15 | |
| | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Dunhill lule 16.01.11 21:59 | |
| O uvasa!!!! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Dunhill lule 16.01.11 23:24 | |