| Lulizam | |
|
+14foksieloy sinus T.McR. 420blackadder ssekir75 ibublic LenkoSmrk amaru imnik Desamp Matko Lodir Suspiria Sunka 18 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Desamp Peče me jezik
Broj postova : 344 Join date : 27.10.2012 Age : 56 Lokacija : Beograd-Rio de Žarkovo
| Naslov: Re: Lulizam 17.11.12 9:53 | |
| Debela Berta= Design Berlin......i to je kao neka slučajnost.....ajte, molim vas, hoće centrala da pogreši jednom ali dva puta je.... Šalu na stranu, sviđa mi se ovaj detalj sa zodijakom. Još jedan način da se lula personalizuje. | |
|
| |
Sunka Gasi mi se lula
Broj postova : 131 Join date : 28.10.2012 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : WOL Signature, TR Sunday's Fantasy, McB Navy Flake, McB Mixture Modern
| Naslov: Re: Lulizam 21.11.12 1:07 | |
| Nakon kaj sam upušio lule (sedmi dan konačno palo i kompletno punjenje lula), moj sud je ovakav. Debela Berta debelo šiša Old Skul lulu i to po svemu. Pošto je i deblja, manje se zagrijava, ali i puno veći mi je užitak pušit duhan u njoj. Nekak smo se stopili ona i ja, i zato Suspiria, Meštre moj, naklon tebi do poda poradi toga što si me ti do ove Gospođice od tri pedlja doveo. U Debeloj Berti nekako bolje sagorijeva duhan, razvija mi se bolja punoća, a i ono početničko svako 30-sekundno paljenje je u manjoj količini. Možda je sad sve to nekakva individualna brija, ali fakat tak je. Definitivno će mi slijedeća lula biti mama od Debele Berte. | |
|
| |
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
| |
| |
Sunka Gasi mi se lula
Broj postova : 131 Join date : 28.10.2012 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : WOL Signature, TR Sunday's Fantasy, McB Navy Flake, McB Mixture Modern
| Naslov: Re: Lulizam 27.12.12 2:27 | |
| U međuvremenu dobivene još dvije lule. Gospon Suspiria mi poklonio ovu malenu "damsku" lulu. Mislio sam da se manje i puši, odnosno kak ima manji volumen pa je za kraća "brža" pušenja, no kad sam napunio, pušenje potrajalo oko 1sat i 15 minuta, tako da i ta spada u duže pušeće ko i sve što imam... Ima tanje stijenke pa se brže zagrije (gornja trećina) pa je na početku treba polagano fumat, onak guštajući se, al kasnije je ko velka. Ova druga mi stigla danas. Malo perverzan splet okolnosti, pa ću reći da je samo poklon. Debela, velika. Ako sam dobro skužio, marka je Lorenzo a serija je Spitfire. Probao je danas, dobra, fino se puši, puno stane, a jedini problem je što usnik kad se stavi do kraja, lagano se i dalje okreće, odnosno ima lufta malo. Mislim da tu ide neka kombinacija sa voskom pčelinjim, morat ću potražit na forumu. Imala je već cake formiran. | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Lulizam 27.12.12 7:48 | |
| Sunka usnik hoće biti malo loos ako lula nije dugo pušena. "Rasušila" se -ko bačva.Učestalijim pušenjem iste smanjit će se problem, a možda i potpuno nestane.
| |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Lulizam 27.12.12 22:38 | |
| tacno tako. stavi ti vosak, nece nista da joj bude a zavrsice ti posao. | |
|
| |
Sunka Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Lulizam 13.01.13 23:59 | |
| Dvije nove ljepotice prihajale prošli tjedan. Kupljeno na aukcijama, 50 kuna svaka. Jedna je malo invalidna i površinski malo napukla (ova ravna). Ne bum je restauriral, nego pušil kolko ide. Ova druga savijena se već stopila samonom. Izvrsna mi je i vrijedi svakog dima, novčića i truda. Sad imam 3 iz takve serije štihaste. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lulizam 14.01.13 0:45 | |
| |
|
| |
LenkoSmrk Hladan dim
Broj postova : 727 Join date : 12.12.2011 Age : 50 Lokacija : Slovenija-Prlekija
| Naslov: Re: Lulizam 14.01.13 19:14 | |
| Lajkam benticu dobar buy | |
|
| |
Sunka Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Lulizam 16.01.13 2:58 | |
| Još da znam koja je bentica... Iskreno, ne kužim se u nazive oblika lula, odnosno nisam se za sada niti trudio povezat oblik lule sa nazivom. | |
|
| |
LenkoSmrk Hladan dim
Broj postova : 727 Join date : 12.12.2011 Age : 50 Lokacija : Slovenija-Prlekija
| Naslov: Re: Lulizam 16.01.13 13:39 | |
| bent/savijeno samo pitaj nema glupih pitanja su nas učili | |
|
| |
Sunka Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Lulizam 13.03.13 0:21 | |
| Došle dvije lule kupljene na aukciji. Sa poštarinom 76 kuna sve skupa. Za ovu Vest pocket sam znal da je mala, al ova druga je najmanja kaj sam vidio do sada. Počistio usnike obje kak sam znal i umio i isprobao obje lule. Dal sam dovoljno dobro dezinficirao ili ne jednostavno se ne zamaram s time. Ak trebam umrijet od neke zarazne bolesti, nek umrem. Karma. Ova mala ima laganu napuklinu na početku vrata (tam di usnik ulazi). Malu sam napunio duhanom (stane cirka trećina obične lule) i ispušio je za 20-25 minuta. Ima relativno debelu stijenku s obzirom na veličinu. Ova Vest pocket je izdurala napunjena cirka 40 minuta. Jedva uspijem čistač progurat kroz vrat lule ali ne uspijevam da uđe u žarnicu neg je taman negdje pri ulazu. Jako komplicirano s obzirom na savijenost i usnika i same rupe kroz lulu. Oba usnika vjerojatno nisu čisšćena godinama i bila su zaštopana sa smolom i svim primjesama. Jedva očistih to kolko sam mogao i znao. Da sam zadovoljan kupnjom, baš i nisam, bez obzira na relativno male pare. Sutra ili prekosutra mi dolazi još jedna lula od drugog prodavača, a ona bi trebala biti "normalne" neke veličine, pa bumo vidli kak izgleda. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lulizam 13.03.13 0:23 | |
| uh, ovo je zaista previse malo... |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Lulizam 13.03.13 7:23 | |
| To su one kao "cigarette length smoke" lule, što mi totalno ide u suprotnost svega što bi lule trebale biti. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Lulizam 13.03.13 21:47 | |
| lula za mali odmor. ocisti ti te usnike cistacem NATOPLJENIM u alkohol. uguraj i ostavi da odstoji 5-10minuta. videces da ih nisi dobro ocistio | |
|
| |
Rip Kirby Peče me jezik
Broj postova : 348 Join date : 28.06.2012 Age : 56 Lokacija : Opatija
| Naslov: Re: Lulizam 13.03.13 22:08 | |
| Ovo na slici su nakon ili prije čišćenja...? | |
|
| |
Simba Gasi mi se lula
Broj postova : 175 Join date : 07.03.2012 Age : 124 Lokacija : nigdjezemska
| Naslov: Re: Lulizam 13.03.13 22:42 | |
|
Zadnja promjena: Simba; 30.05.14 9:46; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Sunka Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Lulizam 15.03.13 0:44 | |
| - ssekir75 je napisao/la:
- lula za mali odmor. ocisti ti te usnike cistacem NATOPLJENIM u alkohol. uguraj i ostavi da odstoji 5-10minuta. videces da ih nisi dobro ocistio
Bum, čim nabavim alkohol - Rip Kirby je napisao/la:
- Ovo na slici su nakon ili prije čišćenja...?
Prije čišćenja, no slična slika ti je i poslije čišćenja. Vest Pocket je još kak tak za fumat (komplicirano je pripaljivat jer si pol face skurim), no ova mala je fakat mala, a bumo i vidli kolko bu ona napuklina izdržala. Teške su obje za čistit, pogotovo Pocket jer je rupa pod jako savinutim kutem pa je baš čušpajz nakon čišćenja. Usnici zgledaju ovak kak i izgledaju, mislim na boju. Kolko tolko sam ih dezinficirao i pročistio, no da su na oko lijepi, nisu, gadljivi su. Ne znam uopće kak da ih čistim bolje, možda ošmirglat pa namazat sa kremom ili nečim, ali za sad stoji tak. Danas došla i zadnja lula, ova je čist dobra i po mom ukusu. Normalna veličina, malo kitana, ima malu okrhotinu na vrhu žarnice ali se dobro fuma, usnik je ok, malo sam ga pošmirglal jer je teže ulazilo unutra. Sa ovom lulom sam jako zadovoljan. Isfumao je upravo sa Signatureom, malo preko sat vremena. | |
|
| |
Sunka Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Lulizam 18.03.13 20:20 | |
| Jučer prije ribolova svratih na sajam vidjet jel ima kaj lula i naletih samo na jednom "štandu" kod cigića lule. Otkud njima te lule, vjerujem da nit oni ne znaju. Uglavnom, nakon malo cijenkanja i natezanja, ponudio mi tip da uzmem sve za 150 kuna, iako sam samo 3 od njih pikirao, na kraju sam uzeo sve, što je 30 kuna po luli i meni prihvatljivo. Četiri lule imaju samo natpis Real Briar, dok je peta talijanska Brebbia Classica Luna model i ta je najvrijednija očigledno, kolko sam istražio po netu. Oblici svih pet lula su OK, po mom ukusu i sve su lule dosta debele i dosta duboke, a to volim. Jedan usnik je sa donje strane bio dobio malu rupu pa je prijašnji vlasnik to skrpao sa nečim i za sad se čini OK. Dvije lule na slici će vam se činit istima, no nisu, oblik je malo drugačiji, stijenke su različite debljine, a i usnici imaju drugačije ulaze što ulaze u lulu. Sinoć su sve prošle tretman solju i alkoholom, a i usnici ostavljeni tijekom noći u vodi sa čarlijem. Danas usnici pošmirglani di treba, očišćeni alkoholom iznutra i na kraju namazani sa malo nivee i malo ulašteni i sad su super. Lule su očišćene, dezinficirane i na kraju sam imao samo mali problem kod pogađanja koji usnik ide u koju lulu, ali i to sam vjerujem pogodio. Sutra dolazi poštom još jedna lula koja je naručena prije nego sam ove uzeo i ta će biti broj 15 u mojoj kolekciji i mislim da će za jedno vrijeme to biti to. | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Lulizam 18.03.13 21:41 | |
| Izvrstan ulov! | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Lulizam 18.03.13 21:51 | |
| - Sunka je napisao/la:
Sutra dolazi poštom još jedna lula koja je naručena prije nego sam ove uzeo i ta će biti broj 15 u mojoj kolekciji i mislim da će za jedno vrijeme to biti to.
aha, kako da ne! | |
|
| |
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
| Naslov: Re: Lulizam 18.03.13 21:57 | |
| To sam i ja rekao pa sam proveo jucerasnju noc gledajuci meerschaumice. Nemre si covjek pomoci | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Lulizam 18.03.13 22:12 | |
| mda... pricase babe onomad na zadusnice... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lulizam 19.03.13 9:51 | |
| bravo sunka, odlicne su, samo brebbiom si isplatio sve ostale! |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Lulizam 25.08.13 0:00 | |
| Ova Berta je strašna... kako se dimi sad kad je prošlo malo vremena? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Lulizam | |
| |
|
| |
| Lulizam | |
|