| Sušenje duhana | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Rob590 Prva lula
Broj postova : 63 Join date : 11.03.2013 Age : 36 Lokacija : Zagreb (posao)/Varaždin (tu i tam vikendom) Omiljeni duhani : McB Original Choice, PTR Connossieur's Choice, McB Navy Flake
| Naslov: Sušenje duhana 13.03.13 18:05 | |
| Pozdrav, imam jedno pitanje u vezi sušenja duhana. Naime, koliko otprilike "drži" otvoreni pakung duhana? Jasno mi je da ovisi o puno faktora, ali onak, čisto otprilike. Zanima me, jer sam, naravno, moral otvoriti duhan da ga pomirišim... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sušenje duhana 13.03.13 18:10 | |
| naravno da ovisi o puno faktora i da je nemoguce dati priblizno tocan odgovor.
cisto da budes siguran, kupi (ako vec nemas) zip lock vrecicu i spremi duhan u nju, puno dulje ce zadrzati vlaznost.
najbolje rjesenje su staklenke sa gumenom brtvom, ima ih u svakom vecem trgovackom centru, no u tom slucaju ces se, vrlo vjerojatno, morati odreci limenke, ukoliko je u njoj. |
|
| |
Rob590 Prva lula
Broj postova : 63 Join date : 11.03.2013 Age : 36 Lokacija : Zagreb (posao)/Varaždin (tu i tam vikendom) Omiljeni duhani : McB Original Choice, PTR Connossieur's Choice, McB Navy Flake
| Naslov: Re: Sušenje duhana 13.03.13 18:22 | |
| Budem nabavil i jedno i drugo. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sušenje duhana 13.03.13 18:33 | |
| - Rob590 je napisao/la:
- Budem nabavil i jedno i drugo.
onda ti je najbolja kombinacija premjestiti duhan u vrecicu, upisati koji je i prebaciti sve u staklenku. ta kombinacija je definitivno "dobitna". |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Sušenje duhana 13.03.13 18:41 | |
| Dobitna kombinacija: popušiš ga i nemaš brige. | |
|
| |
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
| Naslov: Re: Sušenje duhana 13.03.13 22:55 | |
| Drzi duhan relativno dugo, ja imam nekoliko duhana otvorenih i nemam frke sa susenjem. Doduse, vecina duhana je u limenkama ali ovo sto mi je u vrecicama isto moze stajati, ak se posusi ubacis nutra mali humidor ili komad cigle natopljen u destiliranoj vodi i za par sati je opet super. | |
|
| |
Rob590 Prva lula
| Naslov: Re: Sušenje duhana 14.03.13 0:43 | |
| Prvenstveno sam pital zato jer znam da mi bude dinamika pušenja za sad veoma spora, budući da imam jednu lulu i kad uzmem u obzir vrijeme potrebno luli da odmara.
Dakle, moram pogledati malo za humidor i nabaviti veće zip lockove da ubacim cijeli pakung unutra, da ne prepakiravam. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sušenje duhana 14.03.13 0:44 | |
| |
|
| |
Desamp Peče me jezik
Broj postova : 344 Join date : 27.10.2012 Age : 56 Lokacija : Beograd-Rio de Žarkovo
| Naslov: Re: Sušenje duhana 14.03.13 17:25 | |
| Meni je prva kesa duvana (Amfora ful aroma) držala vlažnost više od mesec dana. Potom sam je zapostavio neko vreme, isprobavajući Melanž, pa se duvan prosušio. Ubacio sam u kesu parče mokrog crepa i za par dana je bio ponovo vlažan. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sušenje duhana | |
| |
|
| |
| Sušenje duhana | |
|