|
| Samuel Gawith: Squadron Leader | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Info Gost
| Naslov: Samuel Gawith: Squadron Leader 10.03.08 23:13 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Bright and Dark Virginias blended together with Latakia and Turkish leaf to make this a cool medium bodied smoke.Zemlja porijekla: Engleska Način sušenja: provjetravanje Sastav: Virginia, Latakia, Turkish Način rezanja: trakice Raspoloživo pakiranje: limenka 50g, bulk, "ciglica" od 250g Jakost: srednje Recenzija: Pa, vjerojatno neću puno pogrešiti ako kažem - tipična engleska mješavina. Nešto kao Dunhillov EMP ili, toliko ovdje hvaljeni, Frog Morton. Jedino što mi je puno ukusniji od EMP-a. Mala ograda, moj se duhan dobro presušio i jućer je imao tretman s naparivanjem i ispalo je iznad svih očekivanja. Na žalost, ostalo mi je samo još malo prašinice, možda za još jednu lulu. Punjenje (nisam koristio Frankovu fancy metodu, već standardnu - u tri "ruke") - bez problema, vjerujem i za početnike (i ja sam bio kad sam ga prvi put pušio, nikad problema). Kakav je rez stvarno ne mogu reći jer pušim ostatke ostatka, no koliko se sjećam, slično EMP-u ili Frogu Mortonu - dino rezano oko recimo 1 mm širine. Gori bez problema, od vrha do dna, uz eventualno koje dodatno pripaljivanje. Dim fini i hladan, od njega mi nikad nije bilo žarečih senzacija po jeziku. Ima onaj fini mekani okus latakie od početka do kraja, e sad, kako ja baš nemam previše iskustva, mislim da mu tu finu mekoću daje turski duhan. Sjećam se ko danas dojma kad sam ga prvi put zapalio - imao mi je okus po kozjem mlijeku. Na žalost, Petersonov Old Dublin, iako nesumnjivo isto vrlo fini duhan, nikad mi nije bio toliko ukusan kao Squardon Leader. Miris u sobi je kao i kod svakog engleza s latakiom - prevladava karakteristični miris latakie. Uglavnom, ukoliko vam odgovara Frog Morton, EMP, ili bilo koji drugi engleski bland s latakiom, vjerujem da će vam se dopasti. Za one koji iz bilo koje razloga ne podnose latakiu - sorry. IMHO - jedan od najboljih duhana što sam imao prilike pušiti. Svakako preporučam. |
| | | bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 13.04.08 20:03 | |
| Engleska "klasična" mješavina tamne virginije, orijentalnih duhana i naravno - latakie. Pušim već drugu lulu i nikako ne mogu odrediti gdje da ga smjestim... Da se razumijemo - to je odličan duhan, ali imam neki osjećaj "već viđeno" ili bolje rečeno "već pušeno". Za one koji vole jače (pod tim mislim aromatičnije mješavine, preporučam toplo "965-icu" ili "Nightcap" dobrog starog Alfreda), a za one koji pak vole blaže mješavine, tu je "Frog Morton". Pod "jače" i "slabije" mislim na aromu, ne na snagu... Snažni su Royal Yacht i naravno Billy Bulk...to su kako je lijepo rekao Damir - "radnički duhani". Ovaj Squadron Leader je kako sam napisao odličan duhan, tipični "englez"... Moja preporuka, kupite ga ako niste u prilici kupiti 965-icu ili Frog Mortona.... Moram biti iskren pa priznati da nikakvo kozje mlijeko nisam osjetio, niti kožu, a nisam niti slinio kao buldog. Inače je duhan kojeg sam dobio za recenziju došao u odličnom stanju, niti presuh niti prevlažan, i dobro se puši, zapravo dobro izgara... Na raznim stanim forumima bilo je riječi da je to zamjena za nikad prežaljeno Balkan Sobranie - ni govora, nema taj lider tu snagu niti aromu. Za sada mu je najdostojnija zamjena Stanislaw - Balkan Latakia... Daleko od toga da je to loš duhan, ali...
ima i boljih. Ocjena 3/5... Možda promijenim mišljenje nakon što ga popušim u svojoj "pot" luli. | |
| | | LenkoSmrk Hladan dim
Broj postova : 727 Join date : 12.12.2011 Age : 50 Lokacija : Slovenija-Prlekija
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 26.02.12 12:05 | |
| Šior Bayro, vidim da ima Dreier u kesicama ovaj duhan. Kupovali ste ga tamo več? | |
| | | bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 26.02.12 13:26 | |
| Jesam, naravno. To je neka čudna igra sa Dan tobacco i Mostexom, odnosno Česima. Izgleda da to rade Česi, a prodaje se pod firmom Dan tobacca, jer kad se skine ona "osmrtnica" na njemačkom, ispod je na češkom - "Koureni može zabijet"! Kod Dreiera ga ima u vrećicama, samo pazi da te babe kod njega ne zavaljaju, jer su vrećice od 35 grama, a ne od 50!
| |
| | | Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 25.01.13 15:26 | |
| Moran priznat bija san ne strpljiv pa san odma napunija lulu a treba san ga pustit malo da se prosusi, zato se sad mucin sa odrzavanjen zara . Al bez obzira, odmah mi se razvuka osijeh od uva do uva! Ovo je tako fino mekano i aromaticno, ima sve sta triba imat engleska misavina a opet nekako prozracna! Po meni bravo Sammy! PS: Dugo san ima zelju probat ovu deliciju i sad uzivan ko prase... Onome ko preferira engleze kao i ja, sigurno nece bit razocaran! Za svaku preporuku! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 25.01.13 16:03 | |
| imaj na umu da je ovo cuvano kod mene u staklenci od listopada 2010. godine. otvoreno par dana prije nego je krenula PKPL. |
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 25.01.13 16:07 | |
| Eto vidis! A vrhunske je vlaznosti cak ga triba i posusit definitivno prije punjenja u lulu! Mrak stari moj, i stvarno me se dojmija, odlicna misavina svakako! | |
| | | foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 02.05.13 21:15 | |
| Disclaimer: recenzija na temelju jedne lule, courtesy of PKPL, ostavljam mogućnost da se kasnije predomislim.
Ovo je jedan kvalitetan i fini duhan. Nažalost, cijelo vrijeme dok sam ga pušio mi je bilo na umu "Ovo je kao kombinacija Maltese Falcona i Balkan Sasieni". S obzirom da su ta dva uspoređivana sa žapcem i balkan latakiom, vidim da smo bayro i ja došli do sličnog zaključka.
Da nemam doma limenke sasienija i falcona, piknuo bi si ovoga, fini je i odlično dimi. S obzirom da imam, ovaj mi nije dovoljno jedinstven da bi si opravdao posjedovanje limenke.
3/5 | |
| | | Elvis Beba Peče me jezik
Broj postova : 347 Join date : 19.01.2013 Age : 47 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Larry's Blend, Kamilica, Pirate kake
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 11.11.13 15:00 | |
| Probao ovaj duhan prije tri dana...i jednostavno se ne mogu odlipiti od njega svaki dan ga zapalim...mene osobno dosta podsjeca na zapca...al bolje mi gori i lipo se pusi arome su tu prisutne tokom cijelog pusenja lule...meni osobno nakon kamomile medzu drazim... | |
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 11.11.13 15:47 | |
| | |
| | | Elvis Beba Peče me jezik
Broj postova : 347 Join date : 19.01.2013 Age : 47 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Larry's Blend, Kamilica, Pirate kake
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 11.11.13 15:49 | |
| - Marin Split je napisao/la:
- Ma vrhunski englez!
Bas tako Marine...cudo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader 01.05.16 1:06 | |
| Ne kužim zakaj je ovaj duhan toliko hvaljen, trenutno ga pušim i skroz mi ravan i bez okusa |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Samuel Gawith: Squadron Leader | |
| |
| | | | Samuel Gawith: Squadron Leader | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Top posting users this month | |
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Dim Lule on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Dim Lule on your social bookmarking website |
|
studeni 2024 | pon | uto | sri | čet | pet | sub | ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|