| Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin 22.12.13 5:16 | |
| Surfajući, noćas, bespućima globalne mreže, naiđem na stranicu Desing Berlin lula. San neće na oči pa uz lagano pućkanje DM(aslina)P-ijevke, McConnellov Black and Gold i zeleni čaj s limunom riješim malo prevesti koju o ovoj firmi. Nisu baš nešto popularne kod nas ali... Posjedujem jednu DB i rado je pušim, klasična billiard, ništa posebno ali, eto, vrag će ga znati zašto mi je draga... Valjda zbog 7 manje-više krasnih godina provedenih u Berlinu. Kolijevka njemačke proizvodnje lula, tih 1700-tih, biješe Thüringen. U mjestu Scweina prije drugog svijetskog rata bilo je više tvornica lula nego bilo gdje u Njemačkoj. Najpoznatija tvornica osnovana je 1887 i zvala se C.S.Reich a početkom 20 vijeka bila je najveća tvornica lula u Njemačkoj. Rođeni Thüringen-er Hubert Hartmann osnovao je 1948 svoju tvornicu lula u Berlinu. Uz zanatski dobro potkovane suradnike, također iz Thüringena, imao je sve preduvjete za kontinuiran razvoj proizvodnje... I to je trajalo tako do 1983, kada tvornicu preuzima Planta, koja je, uz proizvodnju duhana, bila zainteresirana zaokružiti priču i sa proizvodnjom lula. Ime firme je malo promjenjeno pa ga i danas poznajemo pod “Pfeifenstudio Hartmann db - Design Berlin". Mijenja se i filozofija proizvodnje pa se počinju proizvoditi samo kvalitetne lule od dobro odležanog grčkog vrijesa. Proizvodnja se vraća u Thüringen, gdje otkupljuju impozantnu građevinu i tvornicu C.S.Reicha te istu saniraju a tamo ih možemo naći i danas kako vrijedno rade na lulama... I par slikica: Tvornica: Serijske lule: Godišnjakinje: Freehandice: Za više informacija odite na: Design BerlinA za komplet katalog Plantinih tabaka: Planta | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin 22.12.13 8:47 | |
| jako lijepo, bilo bi super kad bismo se jednom organizirali pa zdimili u posjet nekakvom sajmu, ili tvornici... |
|
| |
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| |
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin 22.12.13 10:07 | |
| Zanimljivo štivo. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin 22.12.13 11:13 | |
| Pregledal sam im ponudu, ima zanimljivih oblika. | |
|
| |
| Naslov: Re: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin 22.12.13 20:34 | |
| - foksieloy je napisao/la:
- Pregledal sam im ponudu, ima zanimljivih oblika.
Meni se čini kao pristojna firma, a cijene su im u dosta širokom rasponu, rekli bi, za svakoga po nešto... | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin 22.12.13 20:58 | |
| Imam jednu njihovu pipu i odlicno se pusi. | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin 23.12.13 8:10 | |
| uh uh..ima tu krasnih lula...jako lijepo i zanimljivo. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin 23.12.13 19:17 | |
| imam i ja jednu i rado sam je pušio dok sam bio aktivniji. mada se i sad često mašim za nju iako slabo dimim. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin | |
| |
|
| |
| Pfeifen studio Hartmann- Design Berlin | |
|