[You must be registered and logged in to see this image.]" />
A roll-cake tobacco, spun from rich, matured Virginia and choice Cavendish tobaccos giving Club Blend its medium strength and delightful aroma.Ime proizvođača: MacBaren
Zemlja porijekla: Danska
Sastav: Virginia, Cavedish
Jakost: 2-3/5
Oblik: Sječeni rope na žetone, roll cake
Pakiranje: limenka 100g
Mjesto kupnje: Pipe-shop.net
Trenutno sam na virginijskim mješavinama, ali kako su mi čiste virginije dosta ravne i brzo mi dosade, kombinacije sa cavendishom (poput Schottish blenda istog proizvođača, samo ovaj bez burleya) su moj izbor...
Dakle, tražio sam nešto što će mi, poput već spomenutog skotiša, dati blagu aromu, ne prejak nikotinski duhan, okus po duhanu, i tu i tamo ugodno iznenađenje u aromi te sigurnost dobrog, provjerenog blenda.
Duhan je stigao danas te sam zdušno podimio dvije lule i zadovoljan sam... to je to što sam tražio...
Kada otvorite limenku obraduje vas lijep miris po duhanu sa notom meda, grožđica, malo voćno i možda malo na citruse... Ali je to ipak rasna mješavina koja prvenstveno liči na duhan!
Lijepo složeni žetoni rolane virginije i cavendisha podsjetit će vas na dark twist istog proizvođača ali su žetoni svjetliji i slabiji su na aromama (dark twist je rapsodija mirisa u punom svatu a ovo je blaga verzija istog).
Pakiranje ide lako, žetone lagano protrljati i, drugi put sam ih malo prosušio i bolje je, lagano i rahlo puniti u veliku lulu. Duhan se odmah otvori i nema tu neke predigre (idealno za nas koji smo već u godinama kada polako shvaćamo da je predigra za one neodlučne koji si uzimaju vremena da razmisle: Hoću li....ili mi se ipak ne da!
)
Pušenje ide lako i duhan se puši skoro sam od sebe, izmjenjuje se slatkoća virginije i aroma/oštrina cavendisha i najviše se osjeća upravo duhan a arome su tu da malo daju na dinamici, duhan gori jednolično ali se, da li zbog bržeg pušenja ili nešto vlažnijeg duhana, stvara malo više kondenzata koji riješite sa čistačem i nastavite dalje do kraja.
Bez puno "plesova" i iskakanja duhan gori prema dnu lule, ali ugoda i blagost koju ovaj duhan pruža, baca ga u redovitu rotaciju bez puno razmišljanja.
Da rezimiram: jedna krasna i odmjerena mješavina, pušiti polako (kao i sve MacBarene) i uživati u svakom dimu, dobitna je kombinacija za ovaj duhan. Nagradit će vas opuštenim, hladnim, poluaromatičnim ali opet duhanskim dimom koji će vam na kraju radnog dana posložiti svijet onako kako svijet treba izgledati.