Gost Gost
| Naslov: Metalna mreža na dnu 05.07.14 22:24 | |
| PozdraF, evo neki dan sam kupil prvu pipu i sad je upušavam prema uputama....Teta u Havani mi je dala neku metalnu mrežicu da stavim na dno lule jer veli da n e smijem lulu pušiti do kraja pri upušavanju....koliko čitam tu po forumu to je suprotno Vašim uputama...kaj da radim s tom mrežicom? Hvala... |
|
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Metalna mreža na dnu 05.07.14 23:47 | |
| krivo ti govori... naprotiv, "moraš" popušit do dna da bi se na dnu stvorio sloj ugljena (tzv. cake)
mrežica zadrži sitne mrvice da ti ne ulete u vrat lule kad vučeš, ali u lulaškom svijetu se ne koriste, pošto je duhan za lule dosta grubo rezan.
pokloni ih nekomu ko ima nargilu... njima dobro dođe.
Zadnja promjena: gstaraz; 06.07.14 17:16; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
Gost Gost
| Naslov: Re: Metalna mreža na dnu 06.07.14 4:08 | |
| Hvala, tako sam si i mislio...izvadih to.... |
|
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Metalna mreža na dnu 06.07.14 11:25 | |
| Moram reći da je u nekih lulaša ustaljeno da koriste tu mrežicu pri svakom pušenju. A pogotovo vani vole koristiti tu mrežicu, tako da valjda i ona ima svoje prednosti. Ali ja više volim to vulgaris. Bez previše čarolija.
Zadnja promjena: Leo; 06.07.14 19:08; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Metalna mreža na dnu 06.07.14 17:45 | |
| - Leo je napisao/la:
- Moram reći da je u nekih lulaša ustaljeno da koriste tu mrežicu pri svakom pušenju, iako ne puše hašiš. A pogotovo vani vole koristiti tu mrežicu, tako da valjda i ona ima svoje prednosti. Ali ja više volim to vulgaris. Bez previše čarolija.
Neznam... ja ju ne koristim, ali imam osječaj da samo umetanje ili izvlačenje te mrežice ošteti (izgrebe) "cake" po stijenkama... pogotovo prilikom upušavanja. Možda bi imala nekakvog smisla pri korištenju meershaum granulata, pa da duhan ostane odvojen od njega, ali eto, kako kažeš, nepotrebne čarolije ja mislim. Za upušavanje, di je bitno zaštititi dno lule slojem "ugljena", definitivno nije. @Tomek: samo ti pomalo podimi lulu do dna desetak puta i nemaš brige. ...kad ti se ugasi pri dnu, pusti ju da se malo ohladi, pa ponovno pripali... ako ti se duhan navlažio, zamješaš ga sa tamperom i pripališ. Ako ti se ne sviđa taj okus sa dna lule, izbaci navlaženi duhan vani i ubaci centimetar-dva friškog duhana, pa popuši do dna. Sretno! | |
|
Gost Gost
| Naslov: Re: Metalna mreža na dnu 06.07.14 21:57 | |
| |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Metalna mreža na dnu | |
| |
|