| Chruchwarden u opasnosti! | |
|
+5Davorin Rakija kamarad igorrr foksieloy Max Corvus 9 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Max Corvus Gasi mi se lula
Broj postova : 106 Join date : 01.04.2014 Age : 34 Lokacija : Zagrebačko Podzemlje Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Sillems Black, SG Balkan Flake
| Naslov: Chruchwarden u opasnosti! 26.11.14 0:22 | |
| Pozdrav, deisla mi se jedna opasna neugodnost. Danas sam kupio novu churchwardneicu Jean Paul i popušio je prvi puta, a nedugo zatim i drugi (nam sve o odmaranju, no htio sam je malo "ufurati"). Pri kraju druge lule primijetio sam da se lula opako pregirjava i odmah izvadio duhan van, no lak je poprimio neke neravnine. Zahvaćeno područje nije veliko, no nadam se da to neće utjecati na daljnje pušenje lule i da će ti nabori splasnuti. Sad se malo ohladila ali i dalje imam osjećaj kao da je lak pomalo izdignut i nabran. Jesam li zbog svoje nestrpljivosti upravo uništio svoju novu lulu? Može li se to ikako izglediti da ponovno izgleda kao nova? Znam da ju sad moram dobro odmoriti, no što dalje? | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 26.11.14 6:04 | |
| Vjerojatno je finiš dobio svoje.
Inače sam osobno jako protiv lakiranih lula, tako da nisam siguran kako bi to popravio, no moji koraci bi vjerojatno bili skinuti lak, i staviti neki bajc. | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 26.11.14 7:41 | |
| Važno je kako stvar izgleda iznutra!!!! Ako je šteta iznutra, onda se treba zabrinuti, izvana je stvar volje i malo truda da se stvar dovede u red. | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 26.11.14 10:21 | |
| Mislim da se to događa kad forsiraš lakiranu lulu (po nekakvoj logici i ponašanju materijala kod grijanja). Po mom skromnom mišljenju, samo si je pregrijao i lak se naborao, dok samom drvu nije niš.
Postoji razlog zašto se lula upušava i zašto je cake bitan. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 26.11.14 11:02 | |
| šmirgl u ruke i lak dolje Lakirane lule nisu ni u jednom slučaju sretno riješenje.... onemogučavaju prirodni "rad" drveta.... | |
|
| |
Karlo Gasi mi se lula
Broj postova : 268 Join date : 22.10.2013 Age : 56 Lokacija : Zadar Omiljeni duhani : Tražim se
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 26.11.14 13:36 | |
| Gotovo sigurno drvu nije ništa i lula se može normalno pušiti dalje. Problem je jedino estetski. Sam od sebe neće nestati, a ne postoji jednostavno rješenje. Maherima u izradi i restauriranju lula je lako govoriti "šmirgl u ruke!", ali ako nisi siguran u to što radiš, napravit ćeš više štete nego koristi, i to na novoj luli. A ništa... lulu možeš normalno pušiti, a estetiku površine smatraj nepovratno narušenom. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 27.11.14 0:44 | |
| Slažem se Karlo, ali tokom vremena ( ili kod nekih odmah ), svatko postane pomalo sam svoj majstor i brine se za kompletno održavanje svojih lula. Druga je opcija... Joker zovi... što vrijedi za klub... | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 27.11.14 10:11 | |
| Mislim da ti majka internet moze puno pomoci da rijesis problem! Imas svega o popravku i restauriranju lula samo upregni google. Govorim iz vlastitog iskustva ;-) | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 01.12.14 23:49 | |
| kad se meni ovo desilo sa tada novom peterson kinsale mi je preporučio da skinem lak i bio je u pravu. lak će se vremenom podklobučiti i počeće da puca. ja sam problem rešio tako što sam nad grejalicom nagrevao lak, pazeći naravno da ne pregrejem lulu. lak je se svuda naduo i popucao posle hlađenja, ja sam ga noktom oljuštio. lula fercera ko zmaj, nema problema. | |
|
| |
Capt. Horatio MacAllister Peče me jezik
Broj postova : 401 Join date : 16.04.2012 Age : 60 Lokacija : Zaprešić
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! 02.12.14 9:18 | |
| Lak je ljepo vidjeti na parketu, za lulu je vosak, a može i bez voska. Dobar je osjećaj osjetiti drvo u ruci. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chruchwarden u opasnosti! | |
| |
|
| |
| Chruchwarden u opasnosti! | |
|