| bolja alternativa denicotea kristalima | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
samper Prva lula
Broj postova : 42 Join date : 22.02.2013 Age : 55 Lokacija : Rovinj Omiljeni duhani : MB: Navy Flake, Scottish Mixture, Dark Twist Roll Cake; Robert Mc Connell Oriental + McClelland Drama Reserve 1:1, McClelland Classic Samsun
| Naslov: bolja alternativa denicotea kristalima 10.03.15 13:25 | |
| Dakle, ovako: većina mojih lula je s filterom i to mi odgovara u potpunosti. Ipak, imam jednu meerschaum lulu, koja je, kao što je i uobičajeno, bez filtera, jer bi sam meer trebao biti dovoljan da riješi problem kondenzata i eventualnih "oštrih rubova" duhana. Apsolutno mi je jasno da neki za filtere na žele ni čuti, pa ovo pišem za one kojima filteri inače pašu. Probao sam razne duhane u toj meerici (virginije, burlaye, orientale,latakiju,aromatike,perique) sa i bez denicotea kristala, ali meni se svejedno duhan ponekad čini pregrub a povremeno mi se javlja nesto kondenzata. meerschaum granulata nemam u blizini za kupiti, iako nekako nisam uvjeren da bi rezultati bili znacajno drukčiji. Da više ne duljim, napravio sam sljedeće: otvorio jedan vauen filter i istresao ugljene štapiće u žarnicu. puno su sitniji od kristala pa formiraju puno ravnomjerniji sloj na dnu lule čime puno bolje i filtriraju. Nakon nekoliko popušenih lula mogu reći da sam izuzetno zadovoljan rezultatom: zračni protok nije oslabio, štapići su dovoljno teški a opet male površine pa ih prilikom pušenja ne povlačim prema usniku, povremena gruboća je omekšala gotovo kao i kod filter lula, a kondenzat se smanjio. Napominjem da su ovi štapići (vauen) bez ugljene prašine, jer neki filteri imaju dosta prašine (čini mi se denicotea). Također, lula je od pravog bloka, nije prešana prašina, i polubentica je. Eto, možda nekome pomogne... | |
|
| |
picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 64 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 11.03.15 14:44 | |
| Interesantno, treba probati iako
po meni kondenzat nastaje isključivo zbog fizikalnih zakona prilikom hlađenja dima obogaćenog s vlagom iz duhana ili zraka, to pak znači da se kondenzat stvara iz dima i iza filtera što je sigurno svatko osjetio, iako većinom imam lule s filterom nisam uspio riješiti kondenzat koliko god se trudio, jedini spas je u laganom-sporom pušenju što je i sama bit,
jednako ne mogu reći da lule bez filtera rade više kondenzata, ne mogu reći ni da je dim hladniji u lulama s filterom, ne mogu reći ni da meerice dovoljno upijaju kondenzat, slične su po tome drugim lulama (možda nemam dovoljno kvalitetne/porozne),
sigurno je i po meni da je dim blaži poslije aktivnog filtera te nemam posebni doživljaj gubljenja/promjene kvalitete/okusa duhana | |
|
| |
samper Prva lula
Broj postova : 42 Join date : 22.02.2013 Age : 55 Lokacija : Rovinj Omiljeni duhani : MB: Navy Flake, Scottish Mixture, Dark Twist Roll Cake; Robert Mc Connell Oriental + McClelland Drama Reserve 1:1, McClelland Classic Samsun
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 12.03.15 15:25 | |
| Što se meerice tiče, očekivao sam i ja da će doista bolje upijati kondenzat od vrijesa, ali nemam ni ja takav dojam (usporedbe radi, probavao sam svoje filter lule od vrijesa pušiti bez filtera). Uz isti duhan, sve se svodi na nepresabijanje duhana, polako pušenje i ne puhanja/disanja u usnik. A probao sam i onaj trik s lijepljenjem jezika za meericu, dakle ova meerica je prava i trebala bi doista učas posrkati svu moguću vlagu, koje istini za volju doista ima malo i to ne uvijek. | |
|
| |
samper Prva lula
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 18:37 | |
| Eto, nakon duzeg vremena da dodam jos nesto... Prvo, pisem s mobitela pa cu biti kratak. S obzirom da mi je malo bez veze otvarati gotove filtere, nabavio sam aktivni ugljen u stapicima za akvarije. Deblji su od onih u filteru ali sam jako zadovoljan rezultatom, a cijena je vise nego povoljna jer je i pakiranje od nekih pola kg. Kupio sam u lokalnom akvarium shopu, ali mislim da to nece biti problem ni u ostalim. Jos jednom: rezultati su veoma dobri i mericu pusim iskljucivo s njima. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 19:08 | |
| I pijesak za mačke je odličan! To ti je isto magnezijev silikat i jedan naš ugledni član ga je uredno koristio! Osim toga, pakovanje mu je dugo trajalo (3 kg)! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| |
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 19:19 | |
| Keko, idi vrit! Ovako se nisam odavno nasmijao! Zapravo, još se smijem! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 19:24 | |
| Nije loša ideja sa ugljenom za akvarije. Možeš na njega staviti npr. gavuna ili giricu, zatim navy flake i usput padne marenda Samper, bez ljutnje...šalim se samo! Pušim bez filtera tako da se više ne miješam. | |
|
| |
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 19:27 | |
| Sve pet, nemoj da te nas dvojica obeshrabrimo! I ja pušim bez tih piz...darija, a ti samo po svom! Tko zna, možda ćeš to jednog dana i patentirati! Samo naprijed! Iako ideja sa gavunima i gricama nije loša! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
| |
| |
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 20:16 | |
| Pusti ti to! Ja sam u godinama kad mi treba i Walkmaxice i Delimano i nadmadrac "Dormeo"! Kako je jedan moj frend rekao, "Kad ujutro stenjem dok se dižem iz kreveta to nije zato što mi je muka ići raditi, nego što me kosti bole!" I što više mislim o toj njegovoj umotovorini, to sve više vidim da je u pravu! A "Delimano" lula - model "Jagnjić brdo" je mrak! I nikome ja nisam raz...***** koncepciju! Neka čovac piše! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 20:34 | |
| Bole tebe kosti ujutro iz drugog razloga, Walkmax i Dormeo koristiš iz istog, a nastavak slijedi u Nehaju. Već imam sliku kako to radiš u Walkmaxicama...Nice | |
|
| |
samper Prva lula
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 20:38 | |
| Ma nema ljutnje, smijeh je lijek... Neka je takvih postova cim vise, ali ja sam ipak zadovoljan s mojom umotvorinom! | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 20:40 | |
| - samper je napisao/la:
- Ma nema ljutnje, smijeh je lijek... Neka je takvih postova cim vise, ali ja sam ipak zadovoljan s mojom umotvorinom!
To mi je drago...Živio | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 20:51 | |
| U principu ima logike ta samperova umotvorina, ako se ugljen stavi na dno žarnice može se ponašati ko filter od aktivnog ugljena, a aktivni ugljen je aktivni ugljen, bio on akvaristički, filterski ili carbomed za smirivanje želučanih ili crijevnih tegoba. Trebao bi odrađivati isti posao. | |
|
| |
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 20:59 | |
| - Rakija je napisao/la:
- U principu ima logike ta samperova umotvorina, ako se ugljen stavi na dno žarnice može se ponašati ko filter od aktivnog ugljena, a aktivni ugljen je aktivni ugljen, bio on akvaristički, filterski ili carbomed za smirivanje želučanih ili crijevnih tegoba. Trebao bi odrađivati isti posao.
Ovako ili onako, uvijek završimo na nekom sra...nju! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 21:02 | |
| Znam za medicinski ugljen (carbo medicinalis), daje se u akutnoj fazi trovanja preko usta. Dakle, veže na sebe otrovne supstance. Uzet ću par tableta, izdrobiti i probati.. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 21:18 | |
| Zar ne mislite da bi možda mogao biti problem sa ugljenom da se zapali i polako tinja... pa malo oslobodi CO i tako to... ali sigurno da će svaki duhan imati šmek Latakijskog... | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 21:23 | |
| | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| |
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 21:44 | |
| hmmmm... možda smo upravo na tragu recepta za instant latakiju... | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 21:52 | |
| A zašto nema Mladunca??? | |
|
| |
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 21:57 | |
| Prdnuo u čabar.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 22:05 | |
| Napunio Sessinu prostitutku i ošo... Sjećate se one lule? | |
|
| |
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima 08.01.16 22:10 | |
| Kak' ne! Crno-crvena ofarbana klocna! Kasnije je prčkao po njoj sam i naravno upropastio je do kraja. Na koncu su je njegove zapišale! I nema ga više... _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Zadnja promjena: bayro; 08.01.16 22:19; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: bolja alternativa denicotea kristalima | |
| |
|
| |
| bolja alternativa denicotea kristalima | |
|