| Bjarne pipes - pitanje | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
| Naslov: Bjarne pipes - pitanje 20.04.15 17:37 | |
| Moze li mi netko ukratko reci isplati li se uzeti bjarnicu prema mojoj procjeni iz kasnih 80ih ili 90ih? Lula je billiard oblika s nesto duljim usnikom prilicno jednostavnog finisha. Ima zigici Bj i koliko sam ju pregledao u dobrom je stanju - cake jedva da se uhvatio. Ponudjena cijena je 200 kunica Hvala! | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 20.04.15 18:20 | |
| Ako je tak , ne razmišljaj puno - uzimaj!! | |
|
| |
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 20.04.15 18:40 | |
| Evo dogovorio upravo - sutra cu po nju znas li mozda nesto o tom brendu a da nije s pipedie? | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 20.04.15 20:41 | |
| Iskreno- neznam. Imam jednu Bjarne pipu u kolekciji,ali nisam se previše interesirao o autoru i njegovim djelima. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 21.04.15 8:51 | |
| Pa sve što si pročitao na pipediji stoji... različiti majstori i stilovi, tako da nema jednostrukog odgovora, osim da Danci ( u pravilu ) ne rade loše pipe | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 21.04.15 9:10 | |
| Iskreno, jedino što je važno je da ti je lijepa. Kak se puši buš ionak saznal sam, to ne možeš unaprijed znati. | |
|
| |
420blackadder Hladan dim
Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 42 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 21.04.15 11:57 | |
| Kao što je Foksieloy rekao, bitno je da te pipa "zove". Ako je još i cijena ok, onda može biti samo jedan točan odgovor - uzeti. | |
|
| |
paludamentum Oblak dima
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 21.04.15 15:29 | |
| evo kupih! Lula je vrlo malo pusena svega nekoliko puta i svidja mi se oblikom ali - bio sam brzoplet kod kupnje cini mi se: naime, to je starija lula pa ima onaj uzi provrt na dnu zarnice (3mm) a u dijelu gdje usnik ulazi u lulu mi se cini da fali umetak ..ne zam hocete li me razumijeti ugl jako je tesko spojiti usnik jer je trenje ogromno buduci da ide vulkanit na drvo iznutra--probao sam malo ali jako malo podmazat uljem iako mi se cini da to nije bas neko najbolje rjesenje Bilo kakav prijedlog je dobrodosao | |
|
| |
paludamentum Oblak dima
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 21.04.15 15:45 | |
| | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 21.04.15 16:22 | |
| Ovo što si opisao zvuči kao normalna lula.
E sad, ako nije dugo korištena i ako je možda hlađena/zagrijavna sa odvojenim usnikom, može se desiti da ne paše baš sasvim unutra.
U tom slučaju grafitnu olovku u ruke (neku b) i zašarati vulkanit na mjestu gdje ulazi u lulu.
Imaš topic o tome što raditi kada usnik ne ulazi, odnosno ispada. | |
|
| |
sinus Oblak dima
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 21.04.15 18:34 | |
| Marko pročitati tips& tricks od a do ž. Čišćenje i obnova estate lula!Pogledaj kak to Suspiria radi!!
Ti si vjerojatno očekivao lulu sa filterom 9 mm.
Ovo ti je kak foksi veli normalna lula -što se provrta tiče. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 21.04.15 19:26 | |
| što se škripanja tiče, spoj vulkanita i usnika.... pčelinji vosak, a sve što foksi napisao... stoji, Drvo radi, prirodni je materijal, i ako se lula dugo ne puši, jednostavno se brijar presušio, a poslije par pušenja stvar će funkcionirati. Jedino ne koristi silu... to ne ide uz lule | |
|
| |
paludamentum Oblak dima
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje 22.04.15 0:00 | |
| Decki, od srca hvala na uputama!! Podmazao sam i usnik ulazi puno lakse ostalo je sve zdravo (saznao sam da je pusena svega 3 puta i to 96')! Lula pusi jako dobro i svi strahovi su mi se rasplinuli u dimu danas Sto se tice umetka samo da spomenem to: imam vec jednu stanwellicu staru koju pusim bez filtera ali ona u vratu lule ima iznutra vulkanit pa me zbunilo sto ova bjarnica ima drvo - i nema prsten... Koliko znam starije lule su imale ona metalna cudovista od filtera tako da to nisam ni probavao nikad! | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Bjarne pipes - pitanje | |
| |
|
| |
| Bjarne pipes - pitanje | |
|