| koji duhan? | |
|
+6imnik Davorin Karlo foksieloy picipl paludamentum 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: koji duhan? 31.05.15 19:08 | |
| Dakle imam problem sa pronalaskom pravog duhana. Probao sam ih preko 30 niti jedan nije onaj pravi. Ok mogu pušit al nije to to. Dugo sam u potrazi za duhanom. Prodavačica uvijek pita u kojem smjeru biste htjeli okus duhana e pa draga gospođo to neznam ni ja. Jednom sam bio u smjeru aromatika jednom bez arome jednom latakija i to nije to. Dakle kad hodam ulicom i osjetim miris duhana odmah znam to je taj pravi za lule i vidim lika kak puši lulu. Dakle svi pušači lule imaju jedinstven miris duhana specifičan isključivo za lule. Moji duhani su ili ko marlboro i vanilija ili cherry ili balkan latakija. Trenutno imam Germains mixture 7 i macbaren mixture aromatic. Teta rekla da to puše pravi pušači. E draga teta to nije onaj sa ulice koji ja godinama osjećam. Dakle nakon 6g. bezuspješne potrage ja vas molim ako znate koji bi to bili po vašoj procjeni duhani? Money no object. Eto nadam se da će mi ovaj forum pomoći... Hvala i pozdrav. Nafam se da nisam fulao rubriku?? |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: koji duhan? 31.05.15 23:17 | |
| Nažalost kod nas nećeš naći puno duhana, treba ići u Ameriku tamo ima najveći izbor oni neznaju kaj bi uzeli koliki izbor imaju. Jbg rodili smo se u krivoj državi |
|
| |
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
| Naslov: Re: koji duhan? 31.05.15 23:24 | |
| mislim da ti je jalovo ovako pitati... svatko ima svoj ukus i jedan duhan moze imat ''pet lica'' - previse je faktora u igri koji su cvrsto vezani uz samog pusaca da bi ti neciija preporuka bila amen! Na tvom mjestu bi uzivao u potrazi i svakih par tjedana pokusao s necim novim dok mi se ne svidi a u medjuvremenu probaj se i vratit nekom duhanu kojeg si otpisao olako - delikatno je to sve s lulama ili narodski ***** ...nesto kao i sa zenama - a kad jednom pogodis ne mozes vise bez nje (lule ili zene ) | |
|
| |
picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 64 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: koji duhan? 01.06.15 0:15 | |
| ,, da je samo do mirisa, no ak se pronađe brand i par lula koje čovjeku odgovaraju, i to je već puno.
| |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: koji duhan? 01.06.15 5:42 | |
| OOno što bi možda pomoglo je da daš par primjera duhana koje si probal, i što ti je falilo na njemu. | |
|
| |
Karlo Gasi mi se lula
Broj postova : 268 Join date : 22.10.2013 Age : 56 Lokacija : Zadar Omiljeni duhani : Tražim se
| Naslov: Re: koji duhan? 01.06.15 18:26 | |
| Jednostavno, puši onaj duhan koji ti se najviše sviđa, bez obzira što nije savršen, i isprobavaj sve za koje ti se učini da bi mogli biti onaj pravi. Kad nađeš onaj koji ti više odgovara od sadašnjeg, puši toga i vrati se na prethodnu rečenicu. I meni pod "Omiljeni duhani" piše: "Tražim se." | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: koji duhan? 02.06.15 20:45 | |
| naći češ svoj duhan, budi bez brige, samo treba vremena... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: koji duhan? 03.06.15 18:58 | |
| Hvala nema druge nego nastavit s potragom.... |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: koji duhan? 04.06.15 10:34 | |
| Razumijem problem, danas je na trzistu upravo previse, i to dobrih, duhana. To je bio jedan od razloga rada kluba. Kroz masu nabavka, raznih clanova, naci svoj | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: koji duhan? 04.06.15 18:24 | |
| Ima ih mnogo i treba samo traziti. Ja imam omiljenih 5-6 komada, probao preko 140 razlicitih mesavina i jos uvek isprobavam pokusavajuci da nadjen savrseni. Mislim da je to uzaludno, ali idemo dalje. Ima ih toliko mnogo, da je prosto steta ne istrazivati. | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: koji duhan? 11.09.15 12:24 | |
| Onaj tipični miris lule koji ostaje iza pušača je najčešći i onih kaj ih Maerikanci zovu drugstore blends, probaj Amphoru crvenu, Clan, Kentucky club ili MacBaren Black ambrosia. To su neki koji imaju taj tipičan miris i koliko toliko su dobri. | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: koji duhan? 14.09.15 9:59 | |
| Amphora crvena +1. Ako postoji mogućnost za Amphoru zelenu, isto se isplati probati.
Milion aroma u savršanom omjeru. Nema "svađe" među njima, čista suradnja. Ima malo orientala koji joj daje slatkoću zajedno sa Virginiom. S njom mislim da ne možeš fulati. Meni je recimo sjela tek nakon nekoliko pušenja, sad mi je pri vrhu najdražih. | |
|
| |
Desamp Peče me jezik
Broj postova : 344 Join date : 27.10.2012 Age : 56 Lokacija : Beograd-Rio de Žarkovo
| Naslov: Re: koji duhan? 15.09.15 20:12 | |
| A možda je stavar u sledećem: meni se često, skoro redovno, dešava da mi drugačije miriše isti duvan kada ja zadimim a drugačije kada zadimi neko pored mene. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: koji duhan? 15.09.15 22:23 | |
| - Desamp je napisao/la:
- A možda je stavar u sledećem: meni se često, skoro redovno, dešava da mi drugačije miriše isti duvan kada ja zadimim a drugačije kada zadimi neko pored mene.
to definitivno... kad neko kraj mene puši, nema fore da provalim o kojem duhanu je riječ. A i ono što Leo kaže... po ulici se naj češče osjete drugstore blends, Original Choice i Clan ... oni stvarno privuku pažnju, dok ostali "normalni" prođu koliko toliko neopaženo po mom iskustvu. | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: koji duhan? 16.09.15 8:40 | |
| Sad mi je palo na pamet da je miris MB Golden Ambrosie jako ugodan, koliko pušaču, još više okolini, a i nije toliko loš duhan. Možda da probaš s tim ako već nisi? | |
|
| |
Desamp Peče me jezik
Broj postova : 344 Join date : 27.10.2012 Age : 56 Lokacija : Beograd-Rio de Žarkovo
| Naslov: Re: koji duhan? 18.09.15 22:01 | |
| Ili, kada nanjušiš ono što ti se sviđa, ti prati tog lulaša i pokušaj da saznaš o kom duvanu se radi, verbalnim putem, prostom opservacijom ili na neki drugi način, | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: koji duhan? | |
| |
|
| |
| koji duhan? | |
|