| Oblik komore u luli i vrsta duhana | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
MordechajRT Prva lula
Broj postova : 54 Join date : 13.10.2015 Age : 39 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 9:47 | |
| Dakle naletio sam na članak: [You must be registered and logged in to see this link.] i ispričavam se ako je već spomenut ovdje. Primjetio sam da mi 965ica ljepše gori pri kraju u texaco billiardici nego u Grabow Omegi (koja ima suženu komoru pri dnu). I jedna i druga lula su jeftinjare, pa nije razlika u "platnom razredu" :P Koja su vaša iskustva o vrstama duhana ili konkretnim blendovima i oblicima lula? | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 9:53 | |
| O "konkretnim blendovima - tj. Dunhill, My Mixture 965 su na ovom forumu napisane cijele enciklopedije, pa da možda počneš od recenzije tog duhana, iako se često spominje i kao usporedba i u drugim recenzijama. A što se lula tiče - obje si sam dobro opisao. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
MordechajRT Prva lula
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 10:10 | |
| Ma znam za recenzije konkretnih duhana, nisam mislio na doživljaje samih duhana nego u kojem obliku komore ljudi preferiraju pušiti koji duhan, ako imaju takvih preferencija. | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 10:56 | |
| - MordechajRT je napisao/la:
- Ma znam za recenzije konkretnih duhana, nisam mislio na doživljaje samih duhana nego u kojem obliku komore ljudi preferiraju pušiti koji duhan, ako imaju takvih preferencija.
E, stari moj, to ovisi o milion faktora; u kojem si raspoloženju, je li te žena razljutila , ili ti nju, koje je doba dana, je li ljeto ili zima, da li ti se pas popišao na cipelu...pravilo je da nema pravila! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
MordechajRT Prva lula
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 11:13 | |
| Heh, to sam znao i zato se (uludo?) poradovao mogućem znanstvenijem pristupu problemu. | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 14:26 | |
| Neki se kunu u to da flake duhani gore bolje u užim žarnicama, neki u širim, neki ih puše isključivo u malim žarnicama. Mislim da je to stvar osobne preferencije. Ono što mogu reći je da ponekad neki duhan i lula kliknu zajedno. Jedan iz drugog izvlači ono najbolje. Ja tada posvetim tu lulu tom duhanu. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 14:37 | |
| Neke stvari koje sam polovio su bile da ako ti je duhan prejak nikotinski, viša žarnica je bolja, ima vremena list odispod funkcionirati kao filter.
Široka žarnica je dobra ako "kuhaš" duhan.
Inače, sve kombinacije su dobro. Nekad ti je do žeščeg okusa iz nekog širokog đubreta, a nekad želiš kratku i laganu iz uske žarnice.
Glavno da je trenutak pravi. | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 16:05 | |
| Nemoj se zamarati takvim stvarima. Uživaj i dimi, stvari će se vremenom posložiti, a razmišljanja tog tipa, ili koliko ti dugo gori lula, kolko se puta ugasila i sl. odvest će te u krivom smjeru, smjeru gdje nestaje guštanje i uživancija te započinje tlaka. | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 17:25 | |
| To je istina. Možeš pogledati na stranim forumima o tome. Oni vole pisati takve stvari. | |
|
| |
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 17:45 | |
| - Keko je napisao/la:
- Nemoj se zamarati takvim stvarima. Uživaj i dimi, stvari će se vremenom posložiti, a razmišljanja tog tipa, ili koliko ti dugo gori lula, kolko se puta ugasila i sl. odvest će te u krivom smjeru, smjeru gdje nestaje guštanje i uživancija te započinje tlaka.
Potpisujem! Keko ti si na finjaka rekao ono što sam ja prostački napisao! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 17:50 | |
| .....hmmm stari izraz, kapelicarenje Sve definira | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 17:53 | |
| | |
|
| |
Leo Oblak dima
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 17:56 | |
| Besposlen pop jariće krsti? | |
|
| |
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 18:39 | |
| - Davorin je napisao/la:
- .....hmmm stari izraz, kapelicarenje Sve definira
Oteo si mi misao sa tipkovnice! Samo pitanje je znaju li ovi naši mladi članovi smisao pojma "kapeličarenje"? _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
nightsmoke Prva lula
Broj postova : 94 Join date : 05.11.2015 Age : 35 Lokacija : Zagreb
| |
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 19:46 | |
| Bravo.... Upravo tako | |
|
| |
MordechajRT Prva lula
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana 11.12.15 22:48 | |
| Buduci da vec par godina sutke i mucki promatram diskusiju iz priktajka, znam sve o kapelicarenju Nema straha od takve izopacenosti kod mene, bas suprotno! Ali stvar je u tome da poprilicno rijetko pusim, pa za eksperimentiranje u kombinacijama oblika, vrsta i velicina trebalo bi mi 6-12 mj i detaljne biljeske (jer tko ce pamtit...), za nesto sto populacija ovdje podimi u 1 mjesec, ili tjedan! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Oblik komore u luli i vrsta duhana | |
| |
|
| |
| Oblik komore u luli i vrsta duhana | |
|