| Meerschaum insert | |
|
+7Davorin Leo Keko bayro Suspiria Sarmageddon foksieloy 11 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Meerschaum insert 03.01.16 14:40 | |
| Jel ima netko lulu sa meerschaum obloženim unutar lule? Jel to valja šta? [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 16:24 | |
| Drži meer čistim, ne smije imati cakea, i dobro radi.
Najveći problem je ako su ***** izradu, pa ti umetak od meera se odvoji ili nešto. Meer se grije brže od vrijesa pa dođe do širenja i skupljanja.
Oprezno, i sve bi trebalo biti ok. | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 16:29 | |
| To je mljeveni prah od meera pomjesan s ljepilom i nanesen na drvo.. znaci zapravo otpad .. nek me ispravi neko od iskusnijih.. ako vec onda kupi cistu blokmeericu | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 17:24 | |
| Vi baš imate takve lule ili ste to negdje pročitali? |
|
| |
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 17:31 | |
| Ja imam jednu, ne pušim je baš često. Ima čudnjikav miris. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 17:37 | |
| - Sarmageddon je napisao/la:
- To je mljeveni prah od meera pomjesan s ljepilom i nanesen na drvo.. znaci zapravo otpad .. nek me ispravi neko od iskusnijih.. ako vec onda kupi cistu blokmeericu
Ovisi od proizvođača do proizvođača, koliko sam videl kad sam gledal da li da piknem koju. Npr mislim da su stari peterson kapmeer bili blokovi dok one falcon lined bowls su pressed. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 17:40 | |
| Ne valja to ništa. Sarma je potpuno u pravu. To su ostaci meera miješani sa ljepilom, tutkalom i bogtepita čim sve ne i još ulijepljeni u neku lulu od trećerazrednog drva. Još ako je obložena kožom - čista milina! Imaš Davorinov članak o meeru pa pročitaj! Ili kupi pravi meer ili pravi vrijes, a ne ovaj bastard! I da - čudnjikavo miriše - kako se Suspiria otmjeno izrazio; zapravo smrdi na šekret! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 17:43 | |
| Pikiram ovu, recite da ne izgleda savršeno? Angelo firma, jel zna netko jel su to kvalitetne lule? [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 18:26 | |
| Smeće, smeće...Ako želite pravi doživljaj amonijaka u ustima samo naprijed. Nekima će to i odgovarati, drugima....zaobići. To je prava degradacija i meera i vrijesa. FUUUUJ!!! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 19:21 | |
| |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 19:47 | |
| Karakterističan miris TOITOI-a i uglanom vruća lulakoja se čudno ponaša- grije, hladi, puca, kiseli... Ali ne daj da te mi ometemo ako si naumio probati. | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 19:52 | |
| - Leo je napisao/la:
- Karakterističan miris TOITOI-a i uglanom vruća lulakoja se čudno ponaša- grije, hladi, puca, kiseli... Ali ne daj da te mi ometemo ako si naumio probati.
Kaj si pušil to? |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 20:28 | |
| Wizard - provociraš, ali nema veze. Da, ja sam jednom na nagovor stanovitog Charlija - Slovenca, kupio takvu lulu kod Dreiera. Upravo kao što Keko piše - kad se puši, smrdi na amonijak - odnosno na ustajalu mokraću u loše održavanim šekretima. Pušio sam ju tri puta; prvi put, zadnji put i nikad više. No, svakome po svom guštu. Ako ti se troše novci na takve stvari - be my guest! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 20:54 | |
| Nekada davno, su se radile lule, koje su imale umetakod pravog meera, ali tempi pasati, prosli s propasti Britanskog Imperija 😜 Inace meer pasta, kada se dimi, ima upravo takav "egzoticni" smek | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 20:56 | |
| - bayro je napisao/la:
- Wizard - provociraš, ali nema veze. Da, ja sam jednom na nagovor stanovitog Charlija - Slovenca, kupio takvu lulu kod Dreiera.
Upravo kao što Keko piše - kad se puši, smrdi na amonijak - odnosno na ustajalu mokraću u loše održavanim šekretima. Pušio sam ju tri puta; prvi put, zadnji put i nikad više. No, svakome po svom guštu. Ako ti se troše novci na takve stvari - be my guest! Zašto bi provocirao, pa zanima me mislio sam da je to super stvar, sad znam da i nije baš čini se |
|
| |
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 21:14 | |
| - Grey Wizard je napisao/la:
- Pikiram ovu, recite da ne izgleda savršeno? Angelo firma, jel zna netko jel su to kvalitetne lule?
[You must be registered and logged in to see this image.] Ako ti se sviđa ovakav oblik lule, kupi je, tko ti brani, ali bez meer umetka! No, moram priznati da za "Angelo" firmu nikad čuo nisam. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 21:20 | |
| Što ti nisi čuo, Max nije vidio. Sve se to reciklira. Bayro, čemu služi forum? | |
|
| |
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 21:36 | |
| _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 21:53 | |
| Nisam,, Hoćeš jednu dobronamjernu od zlonamjernog ljudova? Tata, tata, sanjala sam noćas djed mraza koji mi donio u krevet lulu sa meer umetkom..... HOOO, HOOO, HOOO | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Meerschaum insert 03.01.16 22:05 | |
| Često idem po sajmovima antikviteta pa sam ih vidio, pušio ja osobno nisam, ali jesu drugi u čijem sam društvu bio. Nekima je ok. | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Meerschaum insert 05.01.16 20:01 | |
| Imao sam, na samom početku, jednu s meer umetkom, koju sam zapalio baš kao i bayro. Izbrusio meer i sad stoji na stalaži kod druga Elvisa. | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Meerschaum insert 05.01.16 21:27 | |
| Imam jednu Darnell sa insertom i omotana u kožu. Pušio sam je jedanput. Nije mi se svidjela. | |
|
| |
| Naslov: Re: Meerschaum insert 05.01.16 22:14 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
- Imam jednu Darnell sa insertom i omotana u kožu. Pušio sam je jedanput. Nije mi se svidjela.
Ista stvar; tri puta je pušio: prvi put, zadnji put i nikad više! Na koncu ni ne znam gdje je završila! To što je bila ružna, crna koža, proštepana nekim bijelim koncem - ajde'de, to bih još pretrpio, ali je smrdila na amonijak da se doista nije dalo izdržati! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Meerschaum insert 05.01.16 22:15 | |
| Danas mi je stigla jedna jeftinjača od mera (naravno da nije blok-meer. cijena toliko niska da me je sram napisati koiko), pa javim utiske kada ju se usudim probati. Reko u najgorem slučaju će biti ukras. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Meerschaum insert | |
| |
|
| |
| Meerschaum insert | |
|