The Balkans, a place which recent history has not been kind to, offers majestic landscapes, rich culture and a long tradition of tobacco growing. The famous Oriental ***** tobaccos come from the Balkans and are usually blended with Latakia, just like “Balkan Passion“. The result is a dry, smoky blend with a good measure of fine oriental layers from Turkey and Greece. Latakia from Cyprus, sweet and spicy Virginia, and a fine touch of Louisiana Perique further enhance the distinct character of “Balkan Passion“. …strong-flavored, smoky, dry.
Zemlja podrijetla: Njemačka Proizvođač: HU Tobacco Sastav: Virginia, Latakia, Orientals, Perique Jakost: 3/5 Pakiranje: limenka 100g Kupljen: wwe.pipe-shop.net
Pri otvaranju limenke je već jasno da se radi o tipičnom i jako dobrom Balkan blendu. Miris je kao da ste izvadili kožni kaput iz pušnice. Mrvicu je prevlažan, pa sam ga stavio sad da se malo osuši. Mislim da će ovo biti carski duhan. Javim se kad se vratim s faxa.
Max Corvus Gasi mi se lula
Broj postova : 106 Join date : 01.04.2014 Age : 34 Lokacija : Zagrebačko Podzemlje Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Sillems Black, SG Balkan Flake
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 23.04.16 14:23
Eto me natrag. Podimio sam 1 bruyereicu ovoga i pozitivno sam iznenađen. Početak je lagan, orijentalan i dimljen, a pravi se kick nikotina osjeti tek pri drugoj trećini Perique je prisutan i lagano gricka jezik i nepce. Dobra je stvar što nijedna komponenta ne preuzima kontrolu, već se miješaju. Orijentalci imaju jako zanimljiv i specifičan štih od cvjetne arome do đumbira pri kraju. Room note je težak i možeš njime ubit slona Ovaj je duhan za prave sladokusce latakije, a i prirodni je laksativ tako da se preporučuje poslije obroka. Malo sam mu podcijenio jakost i prije bih rekao da je 3,5 nego 3. Dosta je suh i nema slatkoće kao neki. Ja osobno volim slađe i dimljeno, ali i ovo je super. Definitivno carski blend koji mogu preporučiti.
Ocjena 5/5 P.S. Svaka čast mojoj dragoj jer je uspjela podimiti cijelu lulu hihi :* Latakijašica moja xD
Vortimejovrh likes this post
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 23.04.16 14:43
Još trebam naći duhan koji je HU baš upropastio, sve je u rangu od ok do super.
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 23.04.16 21:18
Ja ga danas preko Pica naručio! Pušio sam ga par puta u klubu, odlična medicina! ...još kada ga se malo popapri Wellauerovom latakijom... ....milina!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Max Corvus Gasi mi se lula
Broj postova : 106 Join date : 01.04.2014 Age : 34 Lokacija : Zagrebačko Podzemlje Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Sillems Black, SG Balkan Flake
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 1:48
Ja imam McConnellovu Pure Syrian Latakiještinu (danas otvorio prvi put i probao u Falconici, bilo je super. Mogao bih poslušati tvoj savjet i malo začiniti jednu lulu.
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 10:30
Probaj! Što te košta! Iako McConnellova latakija nije tako aromatična kao Wellauerova - probaj! Ne može ispasti loše!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 10:52
Moram više probat tu wellaureovu, zasad ona McClelland mi je najbolja.
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 11:30
foksieloy je napisao/la:
Moram više probat tu wellaureovu, zasad ona McClelland mi je najbolja.
probaj prvom prilikom, nešto toliko dobro, sočno, kremasto i ugodno nisam nikada uspio naći u dimu ni jednog drugog duhana.
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 11:32
Istina, druže Rakija! McClealand je dobra, ali je Wellauerova vrh!
foksieloy Oblak dima
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 18:35
Ali ček, kaj nije Wellauerova sirijska, a ne ciparska?
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 18:38
Wellauerova je (još uvijek) sirijska. Nemam pojma otkuda im, ali se osjeti razlika! I to bitna u korist Wellauerove!
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 18:39
je foksi, sirijska je ,i odlična je !
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 18:43
Sarma je rekao na jednom od druženja, da je negdje pročitao,kak neki od blendera ima zalihu sirijske latakije još za cca dvije godine.E sad ,ne sječam se jel rekao koji...
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 19:01
Zato sam i ostao u kontaktu sa Danielom iz Syneca! Ima je u neograničenim količinama!
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 19:19
sinus je napisao/la:
Sarma je rekao na jednom od druženja, da je negdje pročitao,kak neki od blendera ima zalihu sirijske latakije još za cca dvije godine.E sad ,ne sječam se jel rekao koji...
ha.. ne sjecam se da li sam na forumu postavio link, ali znam da sam ga poslao
ako me sjecanje sluzi navodno MacBaren HH Vintage syrian stavlja jos sirijsku i da je pisalo da ima zalihe za cca 2 godine
takoder od McLintocka Syrian Latakia (ona u zelenom pakiranju) se navodno jos radi od sirijske
i jos neki, ali se ne sjecam vise.. mozda ima taj link jos negdje
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 24.04.16 19:20
a mislim da sam ovaj duhan relativno u cestoj rotaciji vidio kod suspirije....
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 29.04.16 21:39
Malo smo u ovom topicu skrenuli sa teme, ali ovaj duhan je stvarno vrh! Davno nisam pušio bolji latakijski duhan! Fin, kremast, mekan, nimalo dosadan, sa pristojnom dozom latakije, po prst orijentalaca kojima nikad ne znam ime pristojno i ispravno izgovoriti, ali se osjećaju Jenidje ionaj drugi orijentalac - ne da mi glupi program napisati ime: d......l! (ona "tajna formula" koju je imao nikad prežaljeni Balkan Sobranie!) nešto malo periquea, ali samo "u tragovima" da samo zaokruži cijelu stvar. Pušim treću lulu za redom i nikako ga se izgustirati! I ono što će naše mladunce zacijelo zanimati - uopće ne peče za jezik! Rječnikom djeteta od četiri godine - kombinacija MM 965 i Balkan Sobrania u najboljem obliku! Ekipo, ovo je za svaku preporuku! Što bi Foxy rekao - nema duhana kojeg je Wasko zeznuo! Ocjena od 1 - 5: čista desetka! Dakle, kada budemo opet od Waska naručivali, obavezno ga uzimam! Milina jedna! Edit: mislio sam da ću ga trebati "popapriti" latakijom po Tomovom i mom prokušanom receptu kako da popravimo duhan, ali nije potrebno - duhan je u pravom balansu i da stavim čak i Wellauerovu latakiju, mislim da bih samo zeznuo stvar! Ničeg previše - ničeg premalo!
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 30.04.16 14:36
"Rječnikom djeteta od četiri godine - kombinacija MM 965 i Balkan Sobrania u najboljem obliku!"
Ajde ga sutra pofuraj da ga probam. Tnx!
jam.hadar Hladan dim
Broj postova : 868 Join date : 05.01.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 30.04.16 15:36
Zar nije Hans blender? Ili sam neš pobrkao...
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 30.04.16 17:14
@ Keko: naravno da ću ga donijeti. Od sada bez njega ni na šekret!
@ Jam.hadar: nemam pojma tko je blender, ali je duhan vrhunski!
sinus Oblak dima
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 30.04.16 18:38
U pravu si Jam ,Hans je blender... detalji sa Tobacco Reviews Brand HU Tobacco Blended By Hans Wiedemann Blend Type Balkan Contents Latakia, Oriental/Turkish, Perique, Virginia Flavoring None Cut Ribbon
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 30.04.16 18:43
Stalno ga dimim, od jučer kada sam ga od Pica preuzeo! Što ga više pušim - bolji mi je. Samo mi je žao što ga i ti nisi uzeo Sinus!
sinus Oblak dima
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 30.04.16 18:50
Nemoj pretjerivari ,da ti se ne "ogadi"
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 30.04.16 18:58
Meni - latakija? Pa da mi se ogadi? Nema šanse!
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
Naslov: Re: HU OBW Balkan Passion 30.04.16 19:04
Max vam otkriva prave duhane!!...Na mladima svijet ostaje