| Okretanje usnika u vratu lule? | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
| Naslov: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 14:50 | |
| Isprike ako negdje vec postoji tema... Zanima me kako "otezati" vrtnju usnika unutar vrata lule, odnosno povecati otpor. Grazie! | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 17:21 | |
| Majka,namaži tenon voskom. Služi i u kontra slučaju. | |
|
| |
Morf Peče me jezik
Broj postova : 308 Join date : 03.12.2015 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Da izbija iz cipela
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 17:47 | |
| Imaš foru da kraj usnika drzis iznad plamena malo , al ne preblizu da zapalis naravno , potom pritisnes na povrsinu i to ce malo prosiriti usnik , provjerio sam ovo i radi.
Zadnja promjena: Morf; 15.05.16 22:04; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 21:55 | |
| Majka, ako sam te dobro razumio, usnik ti "pleše"? _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 22:00 | |
| Ima ti Wizzi žitni vosak pa ga kontaktiraj. Prego! | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 22:02 | |
| a kuhanje usnika nebi upalilo? | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 22:02 | |
| lako se riješi, po prilici kako je napisao Morf, ali ne blizu plamena. Koristi fen i topli zrak, a kada malo omekša, uguraj nešto malo večeg promjera nego što je provrt ( čavao npr ) i pusti da ohladi. Tako možeš povečati promjer pera za koju desetu, što će biti sasvim ok... | |
|
| |
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 22:03 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 22:05 | |
| Majstor od kuhanja iliti Mastefchief Wizzi je prdnuo u čabar i nema ga više! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 22:32 | |
| Da, usnik "plese" ilitiga prelagano ulazi i izlazi van vrata na 2-3 lule... Thx na savjetima, potruditi cu se to odraditi kako spada... Citao sam po int. forumima da pomaze i pcelinji vosak, ali kako nemam iskustva s time, pitam... A ekipi koja krece sa sprdacinom na bazu Wizarda, niti je misto, ni vrime, niti san ja cuva ovce s vama. Fala! | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 22:55 | |
| Majko, ako se ne znaš šaliti, čuvaj si ovce sam i barem pokušaj pisati na štokavštini, ima nas ovdje koji i nismo prepotentni dalomoši. Hvala i tebi! | |
|
| |
Majka Hladan dim
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 23:12 | |
| Keko moje isprike ako je sve bila sala, ali zadnjih dana je masa tema otisla u debeli offtopic i nisam htio da se to dogodi i s ovom a nisam ni telepat da citam ljudima namjere. Ne volim zlobne komentare, simply as that. Ako sam pogrijesio, mea culpa, jos jednom... Niti sam prepotentan, niti ikome treba prevodioc ako je u postu upotrijebljeno 20% ikavice... Jos jednom hvala ekipi na konkretnim savjetima... | |
|
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 23:17 | |
| Ok, i moja isprika slijedi...Imaš pivu bilo u Vodicama, bilo u Zg-u. Usput možemo i koje janje srediti | |
|
| |
Majka Hladan dim
| |
| |
Keko Oblak dima
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 23:26 | |
| Ti kao da me osobno poznaješ...gemišt i nešto oborito . Sorry još jednom, jezičina mi puno brža od mozga. | |
|
| |
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 23:27 | |
| Nikad nisam ovce čuvao, mora da je zanimljivo. No, ako ti "pleše" lula, moje je prvo pitanje jesi li lule imao u rotaciji ili su se dulje vrijeme odmarale? Ako su se odmarale onda ih samo par puta stavi u rotaciju i sve će biti ok, bez velikih intervencija. Ako nisu - pokušaj sa Davorinovim savjetom, ali vrlo polako i oprezno, bez približavanja vatri - fen je bolje rješenje, moralo bi funkcionirati. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Majka Hladan dim
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 15.05.16 23:42 | |
| - Keko je napisao/la:
- Ti kao da me osobno poznaješ...gemišt i nešto oborito . Sorry još jednom, jezičina mi puno brža od mozga.
Ima se diler za sve, samo se javi! Sve 5, nisam ni ja bolji... @bayro: Jedna je stalno u rotaciji, a jednu sam uzeo rabljenu sa ebaya, par dana je bila ok, sad se vrti ko ringispil... Probati cu ovo iz savjeta... | |
|
| |
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 16.05.16 0:20 | |
| mali update... od kojeg su materijala usnici? Vulkanit ili metakril? Vulkanit se grije kraće i brzo postaje mekan. Akriliu treba nešto duže. U svakom slučaju, grijanje ne ide tako brzo, potrebno je nekoliko minuta da se postigne ono "pravo" Dakle postupak je: griješ i pokušavaš ugurati u rupu, ... hmmm ovo zvuči,... sada će Keko komentirati ali polako, bez nasilja, jer bi pero moglo puknuti ukoliko materijal nije dobro zagrijan. Kada je, tj postaje plastičan, ( inače službeni naziv plastika su termoplasti ) relativno lagano uđe. Ohladi u vodi i polako, vjerovatno će ti trebati klješta, izvadi matricu, ili brokvu van... U stvari puno je jednostavnije nego izgleda. I to je službeni način kako se to riješava. Postoje čak i komplet alata za tu namjenu, jer je to prilično redovna pojava. | |
|
| |
Majka Hladan dim
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 16.05.16 7:54 | |
| Hvala Davorin, i ostali naravno! | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 16.05.16 8:18 | |
| Ima i onaj seljački način di kapneš sitnu kap brzostežućeg ljepila i razmažeš ukrug tak da teže klizi, a prednost je i kaj to moreš odšmirglat poslje dole, za slučaj da ispadne da je samo sezonska promjena na vrijesu. Nemoj.
Zadnja promjena: foksieloy; 16.05.16 12:01; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 16.05.16 11:53 | |
| Foxy, pravilo je, ljepila sto dalje od dima, nisu kompatibilni... | |
|
| |
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? 16.05.16 11:58 | |
| Mene je papa Davorin učio da ljepilo i dim nisu baš kompatibilni je i da se u tom postupku razvijaju razni otrovi i slične gadosti, bolji je ovaj opisani " fizički" način. Dakle, ljepila izbjegavati! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Okretanje usnika u vratu lule? | |
| |
|
| |
| Okretanje usnika u vratu lule? | |
|