| Potraga za Navi Flake od MB? | |
|
+6Sarmageddon Davorin imnik bayro Rakija leonhardy 10 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 03.12.16 17:35 | |
| ma sve u najboljem redu ja i dalje srpski, hrvatski i ostale ex-yu izvedenice smatram jednim jezikom, ali istru i dalmaciju gde se govori poluitalijanski stvarno ne kopčam baš najbolje. a pošto volim da znam o čeSmu se radi nije mi problem da pitam | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 10:23 | |
| Smatraj jednim jezikom, ali znanstveno i službeno nisu jedan jezik. Normalno je da se razumijemo ali ne namećite to jedan jezik. | |
|
| |
njava Prva lula
Broj postova : 11 Join date : 28.10.2015 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mac Barren - Plumcake, Mac Barren - Mixture, Robert MC Connell - The Original Oriental
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 11:26 | |
| - Leo je napisao/la:
- Smatraj jednim jezikom, ali znanstveno i službeno nisu jedan jezik. Normalno je da se razumijemo ali ne namećite to jedan jezik.
Službeno (politički) nisu, ali znanstveno (po lingvistima) sve je to jedan jezik, kad smo već off topic... | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 11:51 | |
| Nije ni po lingvistima sve to jedan jezik. To što neki (zapadni) lijeni lingvisti guraju sve jezike u jednu srednjejužnoslavensku skupinu ne znači da su isti.
Edit: tipfeleri
Zadnja promjena: Leo; 04.12.16 12:07; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
njava Prva lula
Broj postova : 11 Join date : 28.10.2015 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mac Barren - Plumcake, Mac Barren - Mixture, Robert MC Connell - The Original Oriental
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:06 | |
| - Leo je napisao/la:
- Nije ni po lingvistima sve to jedan jezik. To što neki zapadni lingvisti guraju sve jezike u jednu južnoslavnesku skupinu ne znači da su isti.
Kad ti kazes... | |
|
| |
Leo Oblak dima
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:09 | |
| Kažem i ne govorim bezveze. Naime, mi se razumijemo, ali lingvistički ne može biti isti jezik jer su se razvijali nezavisno i često spajanjem narječja govorenih na određenom prostoru. No, ne dijele zajednički prajezik tj. ne postoji pra-južno-centralno-slavenski. | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:25 | |
| ...prošlo je 12...a da mi pripalimo po jednu...? | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:34 | |
| Ja se s Leom ne bih prepirao oko jezika!!! Osim ako ne bi bilo priče oko kuhanog goveđeg!!! | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:37 | |
| | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17532 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:40 | |
| Ejjjj! Of topic ste svi debelo, a sada ste i na skliskom terenu jezika (isti - ne isti), a kod nas na brdovitom Balkanu je to korak do svađe! Prema tome - mir i uz nogu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:41 | |
| - leonhardy je napisao/la:
- ...može i sušeni svinjski...ne brani mi vjera Very Happy
A i da brani, stara je izreka da grijeh ne ulazi na usta već iz usta izlazi!!! | |
|
| |
Leo Oblak dima
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:43 | |
| S malo hrena! A kad smo se već vjere dotakli... Ma ne shvaćam ja to ozbiljno niti uzimam k srcu, ali ako se već tučemo činjenicama. Nitko ne bi bugarski i hrvatski rekao da su isti, zar ne? Cilj mi je bio ukazati na to da ta razlika postoji. Shvatimo to teorijski. | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:48 | |
| ...razlike čine bogatstvo...kao kod duhana,pa tko bi pušio samo vanilu skandinavik?? | |
|
| |
Leo Oblak dima
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 12:51 | |
| U nuždi vrak i muhe ždere. Slažem se: varietas delectat. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 14:54 | |
| Čujte... kaj vi niste čuli za brbljaonicu na ovom forumu... | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? 04.12.16 17:53 | |
| leo, grešiš. ako izuzmemo slovenački, koji je zapravo zapadnoslovenski jezik, svi ostali sfrj (+ bugarski) su zapravo od istog korena. a njava je u pravu, službeno nisu zbog radi politikU... jer da stvarno nisu isti, ne bi se razumeli u većini.
usput, do mene su sinoć procurele neke informacije da NF retko gde ima trenutno da se kupi (kao i još nekoliko duvana). razlog mi(mu) nije poznat, ali pretpostavlja da će se rešiti najdalje posle nove godine. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Potraga za Navi Flake od MB? | |
| |
|
| |
| Potraga za Navi Flake od MB? | |
|