''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 13:55
Lakeman je napisao/la:
Odlična tema!
Fala na komplimentu!
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 14:22
Burley - po meni Prince Albert kao prijmjer samo sto ga ima samo u USA i ne moze se naruciti,ali najblizi tome je Sir Walter Raleigh i ima ga na smoking pipes.
Virginia po meni najbolje izlazi i bezopasna je (ne grize ko macbarren) u dunhill flake - u
Latakia - Osobno sam je najvise osjetio u Billy budu i Mcclelland Legends i Commonwealth naravno
Evo moj mali doprinos za koje sam definitivno siguran da su dobri primjeri , za ostale duhane ce ekipa da nastavi
Rale likes this post
picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 64 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 14:37
Sviđa mi se tema jer ukoliko bi brand i sastav bili skriveni mislim da bi jako mali broj pušača mogao definirati iz samog okusa dima koje su vrste duhana u blendu, a još manje jel je nešto orašasto ili s rumom, ili ... ... vjerojatno tek poneke čiste vrste duhana
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 14:47
McCleland je imao dobru seriju orientala u kojima se moglo isprobavati pojedine listove orijentalne.
Po meni, najburley duhani su oni macbaren mixovi sa malo cavendisha, npr dark twist, symphony, etc.
Čistu latakiju možeš kupiti, tako da taj dio je lako riješiti. Čisti perique možeš isti, ali ajoj nemoj.
Nisam siguran da postoji čisti kentucky? Jackknife plug ga ima dosta.
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 15:38
Ekipa, hvala na odgovorima...naravno, daljnji prijedlozi su i vise no dobrodosli!
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 15:57
E sada ću ja biti "deseti čovjek" ili "advocatus diaboli"! (oni koji su bili u "Nehaju" u nedjelju, znam o čemu govorim!) Billy Bud je katastrofa i otpasti će Generalu plombe od Periquea, a latakija će mu biti najsporednija stvar u životu. Dakle latakija: ili čista Wellauerova ili Pirate Kake koji ima pola latakije, pola Virginije pa si ubio dvije muhe jednim udarcem. Virginia: Mac Barenova Virginja No. 1 ili kako Tomo reče Dunhill Flake i ne možeš pogriješiti! Perique: nemoj ga ni probavati samoga jer će ti uši otpasti, a nisi Alistair Crowley da ti je to neka furka, no ima ga kupiti po njemačkim shopovima čistoga. Cavendish: (pristojni) Mac Baren Dark Twist ili Black Ambrosia ako si željan malo slatkarija ili bilo koja iz klasične Amphora serije (smeđa, crvena, zelena, stvar je u nijansama!) Ovo je naravno samo moje skromno mišljenje!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Rale likes this post
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 16:11
Jos jednom hvala!
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 16:16
bayro je napisao/la:
Pirate Kake koji ima pola latakije, pola Virginije pa si ubio dvije muhe jednim udarcem.
Poanta je razlikovati vrste duhana. Ako netko ''nov'' pusi nesto sto je pola pola, nece svejedno znati sto je koja polovica
''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Rale likes this post
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 16:18
Lakeman je napisao/la:
bayro je napisao/la:
Pirate Kake koji ima pola latakije, pola Virginije pa si ubio dvije muhe jednim udarcem.
Poanta je razlikovati vrste duhana. Ako netko ''nov'' pusi nesto sto je pola pola, nece svejedno znati sto je koja polovica
You got the point!
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 16:59
kentucky se može osjetiti u mcconellovom latakia flakeu i mislim da bi bilo bolje da se zove kentucky flake jer latakije ima u vrlo malim količinama. cigarin list je odličan u james foxovom bankers mixtureu. za orijentalce dunhilovi durbar i standard mixture.
Gredičar likes this post
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 17:47
Lakeman je napisao/la:
Hoće, Laki, hoće! Shvatiti će odmah što je latakija, bez brige!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Rale likes this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 18:36
pa uvijek govorimo o blendovima... čisti ( osim možda virđinije, ali je opet pitanje kako je sazrijevala ) se i ne puše... tako da jednoznačni odgovor i ne postoji
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 19:40
Burley - HU Nashville county ili Solani burley flake Virginia - Orlik golden sliced ili Dunhill flake Va/Per - Dunhill Elizabethan mix ili Dunhill de luxe navy rolls Burley, Cavendish, Kentucky, Virginia - MB Scottish mix Oriental/Balkan - Dunhill Durbar English - Nightcap ili J. F. Germain & Son - Special latakia flake Va/Bur - Orlik dark strong Kentucky ili Dunhill 221B Baker street
Rale likes this post
sr_ki Hladan dim
Broj postova : 747 Join date : 22.02.2016 Age : 62 Lokacija : cacak, srbija
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 20:23
svak ima svoj ukus, i saveta je mnogo-ali vidim da niko jos nije komentarisao (ili probao) Semoa TabacManil-cist burley, Belgijski- izvrstan duvan za ljubitelje burleya, a i ove druge, neobican i zanimljiv...
A latakiju cistu od C&D sam pusio, i skroz mi prija..
Rale and Vortimejovrh like this post
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 20:46
sr_ki je napisao/la:
svak ima svoj ukus, i saveta je mnogo-ali vidim da niko jos nije komentarisao (ili probao) Semoa TabacManil-cist burley, Belgijski- izvrstan duvan za ljubitelje burleya, a i ove druge, neobican i zanimljiv...
A latakiju cistu od C&D sam pusio, i skroz mi prija..
Oho, Manil moram probat podhitno!
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 24.10.17 20:56
Zapravo kad citam ove nase komentare, zapravo su Babaq i Davorin najblize nekom suvislom odgovoru: Davorin jer je ustvrdio ono sto zapravo svi znamo, da pusimo uglavnom mjesavine i Babaq koji ih je dobro sistematizirao.
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 25.10.17 12:22
Davorin je napisao/la:
pa uvijek govorimo o blendovima... čisti ( osim možda virđinije, ali je opet pitanje kako je sazrijevala ) se i ne puše... tako da jednoznačni odgovor i ne postoji
Da, ta cinjenica mi je cinila dvojbu da li da postavim uopce ovo pitanje. No, svejedno, htio bih osjetiti razliku izmedju pojedinih vrsta duhana...
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 25.10.17 12:28
bayro je napisao/la:
Zapravo kad citam ove nase komentare, zapravo su Babaq i Davorin najblize nekom suvislom odgovoru: Davorin jer je ustvrdio ono sto zapravo svi znamo, da pusimo uglavnom mjesavine i Babaq koji ih je dobro sistematizirao.
...sto jos jednom dokazuje kako je ovaj forum rudnik znanja i iskustva!
Hvala jos jednom svima na doprinosu!
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 25.10.17 12:51
babaq je napisao/la:
Burley - HU Nashville county ili Solani burley flake Virginia - Orlik golden sliced ili Dunhill flake Va/Per - Dunhill Elizabethan mix ili Dunhill de luxe navy rolls Burley, Cavendish, Kentucky, Virginia - MB Scottish mix Oriental/Balkan - Dunhill Durbar English - Nightcap ili J. F. Germain & Son - Special latakia flake Va/Bur - Orlik dark strong Kentucky ili Dunhill 221B Baker street
Eto i sad ravno na SP i od svega navedenog po 1oz naručit i deri
Horla je napisao/la:
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 25.10.17 12:58
Lakeman je napisao/la:
babaq je napisao/la:
Eto i sad ravno na SP i od svega navedenog po 1oz naručit i deri
A kaj mislis, zakaj sam postavio temu?
Beki Gasi mi se lula
Broj postova : 243 Join date : 01.04.2018 Age : 32 Lokacija : Beograd Omiljeni duhani : Captain Earls Ten Russians, PS Luxury Bullseye flake, Stanislaw Balkan Latakia
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 16.09.18 22:15
Ne znam da li cu biti offtopic ali jako bih voleo da probam mesavinu sa deer tongue-om . Da li imate nesto da mi preporucite ?
Pantarei Gasi mi se lula
Broj postova : 281 Join date : 22.09.2017 Age : 41 Lokacija : Šibenik Omiljeni duhani : Artisan's blend, Frog Morton, FVF
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 16.09.18 23:13
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku... 16.09.18 23:15
Tako je! Sa Cornell & Diehlom ne možeš pogriješiti!
Rale likes this post
Sponsored content
Naslov: Re: Koje duhane uzeti kako bih osjetio razliku...