Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
Naslov: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 7:18
Jel vam se kad desilo da ste pusili jedno vrijeme samo latakijske duhane i da vam se s vremenom izgubio okus iste? Ako u commonwealthu osjecam samo virginiu ili u enginu 99 samo burley onda znam da je vrijeme za pauzu. Treba sad jedno tjedan dana pusit ostale duhane da se okus vrati. Prvo sam mislio da sa mnom nesto ne stima ali sam po stranim lulaskim forumima procitao da je to normalna stvar. Kakva su vasa iskustva s tim ako ih uopce imate?
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 9:23
Ne pušim dovoljno često niti tako učestalo isti duhan da bi mogel reći da mi se to desilo dosad.
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 9:24
Potpuno normalna stvar. Lijek je do tjedan dana pušiti virdžinije da se malo nepce odmori od latakije i stimulira drugim okusima. Meni se to redovito događa.
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 9:26
Spalio si receptore! :joy:
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 9:42
Uz mozak odose i receptori... Moram kod mehanicara
jam.hadar Hladan dim
Broj postova : 868 Join date : 05.01.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 9:55
Pa, uvijek pušim više različitih duhana i nemam stalnu rotaciju, i iako uglavnom pušim virginije, nije mi se dogodilo, no da, čini se da je moguće, izgleda da je došlo do zasićenja.
Tomo1978 Hladan dim
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 10:33
Ne kuzim samo kako, pusim 2,3 lule tjedno. Jest da su uglavnom duhani sa latakijama ali opet...
dado Oblak dima
Broj postova : 1048 Join date : 05.01.2017 Age : 57 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 11:57
Eto vidis, premalo pusis!
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 12:33
a i latakija slabi sto dulje stoji - mislim da je jednom dugi donio prilicno staru limenku 965-ice i meni je osjetno slabija bila
a slazem se s deckima oko ovog gore - probaj par dana neke onako grassy virginije ostrije pa ces vidjet kak ce nakon prve iduce lule latakije lebdit retrogusto jos satima
Tomo1978 Hladan dim
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 16:25
paludamentum je napisao/la:
a i latakija slabi sto dulje stoji - mislim da je jednom dugi donio prilicno staru limenku 965-ice i meni je osjetno slabija bila
a slazem se s deckima oko ovog gore - probaj par dana neke onako grassy virginije ostrije pa ces vidjet kak ce nakon prve iduce lule latakije lebdit retrogusto jos satima
To znam, mada su ovi relativno novi bili.....ah...bude bolje....hvala bogu ima izbora i bez latakije ....
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 17:30
Nema.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Vortimejovrh likes this post
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 19:18
dado je napisao/la:
Eto vidis, premalo pusis!
Bas,tako,ja pusim po 5-6 lula dnevno,sve latakija i ne gubi mi se ukus.Jedino pojedine kolege s posla imaju primedbe,ali sta da se radi...
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 19:46
ja dimim samo latakijske mjesavine i ne gubi se aroma, osim nekad pred sami kraj limenke.
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 20:01
wranjo123 je napisao/la:
ja dimim samo latakijske mjesavine i ne gubi se aroma, osim nekad pred sami kraj limenke.
Potpisujem. Ista stvar.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 64 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 21:12
a nisu ni sve latakije kvalitetne, valjda i one mogu imati dodane okuse pa su nestabilne, al ako je do nepca i osjeta okusa, svakako je poželjna pauza
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 15.12.17 21:52
Nisam siguran Pic...na uzgoj latakije se ipak jako pazi; dakle, imamo ciparsku i sirijsku latakiju, kao što svi znamo. Danas, zbog svima nam znanih ratnih situacija ima na tržištu sve manje sirijske latakije (ima je zapravo jedino čistu švicarski Wellauer) i ona je blaža nikotinski, aromatičnija, bogatija i "masnija" okusom od ciparske. Ciparska je jednostavno plošnija, oštrija sa većim udjelom nikotina i ona se danas stavlja u većinu nama dostupnih mješavina koje kupujemo, osim nekolicine velikih proizvođača koji su se na vrijeme opskrbili velikim količinama sirijske latakije (C&D, SG i još možda jedan ili dvojica.) No ne sumnjam, da čim se situacija u Siriji smiri, da ćemo opet uživati na svojim nepcima u jedinstvenoj i neponovljivoj aromi sirijske latakije. Jbg, trgovina je uvijek jača od svih embarga i proklamiranih deklaracija!
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 17.12.17 18:24
bayro, gdje se može nabaviti ta wellauerova latakija?
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 17.12.17 19:18
Kod Dreiera, ako imaš sreće.
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 17.12.17 19:20
Bayro postoji jedan problem sa sirijskom. Svi koji su znali da ju rade više nisu tu. Izrada je bila zabranjena preko destljeća prije nego je rat izbio zbog zaštite drva.
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 17.12.17 19:34
...i još im je prije tog nesretnog rata negdje 2003. izgorilo cijelo skladište u latakijskoj luci...sve nevolja za nevoljom. No mislim da im je sad nažalost zaštita drva zadnja briga.
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 17.12.17 23:17
Drva su dosad verovatno spalili i unistili.A i oni sto su pravili ili su izginuli ili su pobegli.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 18.12.17 9:41
ovo sa zabranom proizvodnje ( u Siriji ) je bilo službeno, a do prije rata, se i dalje masovno proizvodila i prodavala... kao da našima zabraniš kolinje ... znam sigurno jer je moj Libanonski prijatelj, Imad, prije redovno išao u Siriju kupovati latakiju za svoje potrebe... zadnje godine kupuje Ciparsku, za koju i on tvrdi da nije ni blizu one prave... a biznis ide i za vrijeme rata, i odmah poslije... tamo se tradicionalno uzgaja duhan, i vjerovatno će ubrzo opet biti dostupna...
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 18.12.17 18:00
Naravno!
Tomo1978 Hladan dim
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 06.01.18 20:30
Nakon duugo vremena Latakia se pomalo vraća na nepce. Istestirah to danas sa Commonwealthom u novoj Petersonki....hm...možda je i do lule :P
wranjo123 Oblak dima
Naslov: Re: Gubitak okusa Latakije 06.01.18 22:37
jesi siguran da je latakija, a ne boja u koju je umočena?