| Dilema izmedu vauen i macqueen lula | |
|
+7G.S.Patton Sarmageddon Rakija Majka babaq Leo Vucko22 11 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Vucko22 Gasi mi se lula
Broj postova : 194 Join date : 17.01.2018 Age : 29 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Dan Tobacco - Salty Dogs,Rattray - Hal O' the Wynd ,Rattray - Marlin Flake,Mac Baren - Navy Flake,G. L. Pease - Odyssey,Peterson - Nightcap
| Naslov: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 11:17 | |
| Mislim sad naradenih par dana narucit lule...vauen eron je 160 eura a ove od macqueen 3 lule 100$...pa ne znam kakva je to kvaliteta i dal iko zna ista o njima...inace pravljene su od cherrya ove macqueen | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 11:25 | |
| Ja imam jednu MacQueen lulu. Nije loša za pokazivati ali za pušenje je tako tako. Prvo, sve je drvo, mislim da možeš odabrati da je žarnica vrijes a gore drugo. Drugo, sve je drvo, što znači da dio usnika koji ide u usta brzo sažvačeš i slina otopi boju, vosak i ostalo. Tu je u prednosti Vauen jer su plastični gore, čini mi se. Razlika u cijeni je skroz opravdana. Treće, MacQueen lule su loše bušene, naime dio u vratu je bušen u v, znači sa svake strane pa se spaja u sredini, što je izrazito loše za čišćenje jer ne prolazi čistač i eventualno će se to zaštopati. Četvrto, Vauen je respektabilna firma koja će se u slučaju greški posuti pepelom i vjerojatno popraviti lulu. Peto, znam da voliš LOTR, volim i ja, ali te lule su jednostavno nezgrapne i nezgodne. Šesto, ne nužno vezano uz lule, molim Te, ali lijepo te molim počni pisati normalne rečenice. Znam da je forum razgovorni stil, ali ubijaju me ove nakupine riječi sa random tri točkice između. Naj kaj zameriti. | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
Broj postova : 194 Join date : 17.01.2018 Age : 29 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Dan Tobacco - Salty Dogs,Rattray - Hal O' the Wynd ,Rattray - Marlin Flake,Mac Baren - Navy Flake,G. L. Pease - Odyssey,Peterson - Nightcap
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 11:30 | |
| - Leo je napisao/la:
- Ja imam jednu MacQueen lulu. Nije loša za pokazivati ali za pušenje je tako tako.
Prvo, sve je drvo, mislim da možeš odabrati da je žarnica vrijes a gore drugo. Drugo, sve je drvo, što znači da dio usnika koji ide u usta brzo sažvačeš i slina otopi boju, vosak i ostalo. Tu je u prednosti Vauen jer su plastični gore, čini mi se. Razlika u cijeni je skroz opravdana. Treće, MacQueen lule su loše bušene, naime dio u vratu je bušen u v, znači sa svake strane pa se spaja u sredini, što je izrazito loše za čišćenje jer ne prolazi čistač i eventualno će se to zaštopati. Četvrto, Vauen je respektabilna firma koja će se u slučaju greški posuti pepelom i vjerojatno popraviti lulu. Peto, znam da voliš LOTR, volim i ja, ali te lule su jednostavno nezgrapne i nezgodne. Šesto, ne nužno vezano uz lule, molim Te, ali lijepo te molim počni pisati normalne rečenice. Znam da je forum razgovorni stil, ali ubijaju me ove nakupine riječi sa random tri točkice između. Naj kaj zameriti. Oke. Hvala na informaciji. Onda cu uzet vauen eron i od savinelia bent billiard. | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 12:33 | |
| ako već voliš churchwardenice uzmi si od savinellija 601 ili 921. imao sam obje u ruci i krasni su modeli, a jeftiniji su od vauena. a za 160 eura možeš kupiti puno bolje polovne lule od našeg sarme koje bi inače platio nekoliko puta više. | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 14:14 | |
| - wranjo123 je napisao/la:
- ako već voliš churchwardenice uzmi si od savinellija 601 ili 921. imao sam obje u ruci i krasni su modeli, a jeftiniji su od vauena.
a za 160 eura možeš kupiti puno bolje polovne lule od našeg sarme koje bi inače platio nekoliko puta više. Wranjo ova je nova vauen...nije polovna | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 14:43 | |
| Isto tako lijepe crkvenjare radi Peterson, a Stanwell ima Hans Christian Andersen seriju koje su vanredne i dolaze sa dva usnika: kraćim i dužim. Respektabilne firme i dobre lule. Hvala! | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 17:40 | |
| - Vucko22 je napisao/la:
- wranjo123 je napisao/la:
- ako već voliš churchwardenice uzmi si od savinellija 601 ili 921. imao sam obje u ruci i krasni su modeli, a jeftiniji su od vauena.
a za 160 eura možeš kupiti puno bolje polovne lule od našeg sarme koje bi inače platio nekoliko puta više. Wranjo ova je nova vauen...nije polovna činjenica da je lula nova apsolutno nema nikakve veze jer se većina polovnih lula može urediti da budu više manje iste kao nove, osim ako ti nešto posebno ne znači da si ti prvi vlasnik. kod novih lula se možeš češto i prevariti jer im treba dosta vremena da bi otkrile svoj pravi karakter. osobno nikad ne bih platio lulu iz serijske proizvodnje s običnim drvetom 160 eura, nego bih radije kupio neku polovnu lulu sa probranim drvetom ili polovni ručni rad, a ti odluči kako tebi najbolje odgovara. | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 17:44 | |
| Onda cu kupit savinelli 601 i 921 | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 18:51 | |
| Ma obrati se Sarmi i dobices duplo bolju lulu po duplo manjoj ceni.Pogledaj pod prodajem,mislim da ima odlicne petersonke trenutno.Upravo proverio,nove neupusene i to za 3 puta manju cenu. | |
|
| |
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 19:13 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.] - evo ti Petersonke po 64 funte(540 kuna) plus 10-tak funti postarine, a imas i Savinelli po slicnin cijenama | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 19:15 | |
| - babaq je napisao/la:
- [You must be registered and logged in to see this link.] - evo ti Petersonke po 64 funte(540 kuna) plus 10-tak funti postarine, a imas i Savinelli po slicnin cijenama
Hvala. Sad cu pogledati | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 19:31 | |
| - oliohardi je napisao/la:
- Ma obrati se Sarmi i dobices duplo bolju lulu po duplo manjoj ceni.Pogledaj pod prodajem,mislim da ima odlicne petersonke trenutno.Upravo proverio,nove neupusene i to za 3 puta manju cenu.
Baš tako! Javi se Sarmi i dobiti ćeš odlične lule za nikakve pare! Ipak je Sarma naš oružar! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 21:08 | |
| Sarma, uno di noi! :ok_hand_tone1: | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 21:14 | |
| I cijena je uvijek prava sitnica! | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 21:45 | |
| Ko je spomenuo H.C.Andersen?? 😂 A k tome jos i nova.. [url=https://servimg.com/view/19624681/84 [You must be registered and logged in to see this image.][/url] [You must be registered and logged in to see this link.]Na zalost nije na prodaju. Ako vec zelis crkvenjaru i dimis bez filtera si uzmi od Petersona, netko je to gore napisao i to po vrlo pristojnoj cijeni. A ako bas oces sa 9mm onda si gledaj Vauenove Auenland (ne smiju ih vise zvati prema likovima iz LOTR kao Gimli i sl.). Mislim da se krecu oko 149 ojrica, a mozda i jeftinije.. if u know what i mean 😉 Stari "original" LOTR uglavnom postizu cijene do cca 350 ojra, sa stalkom | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 26.01.18 21:50 | |
| E da.. mozda bi ti isto bilo rijesenje gledati za tzv. Lady pipes. To su uglavnom lule s malo manjim zarnicama ali duzim usnikom, neki polukorak ka crkvenjari, misljene eto za lijepsi spol. Njih se zna naci npr od BC, St Claude i ostalij francuza iz te doline i to po cca 20-40 eur | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 27.01.18 5:51 | |
| - Sarmageddon je napisao/la:
- Ko je spomenuo H.C.Andersen?? :joy: A k tome jos i nova..
[url=https://servimg.com/view/19624681/84[You must be registered and logged in to see this image.][/url]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Na zalost nije na prodaju. Ako vec zelis crkvenjaru i dimis bez filtera si uzmi od Petersona, netko je to gore napisao i to po vrlo pristojnoj cijeni. A ako bas oces sa 9mm onda si gledaj Vauenove Auenland (ne smiju ih vise zvati prema likovima iz LOTR kao Gimli i sl.). Mislim da se krecu oko 149 ojrica, a mozda i jeftinije.. if u know what i mean :wink: Stari "original" LOTR uglavnom postizu cijene do cca 350 ojra, sa stalkom Ja svoje vauen dimim bez filtera. To sam vidio da dodu pun k.... para. | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 27.01.18 5:54 | |
| - Sarmageddon je napisao/la:
- E da.. mozda bi ti isto bilo rijesenje gledati za tzv. Lady pipes. To su uglavnom lule s malo manjim zarnicama ali duzim usnikom, neki polukorak ka crkvenjari, misljene eto za lijepsi spol. Njih se zna naci npr od BC, St Claude i ostalij francuza iz te doline i to po cca 20-40 eur
Upravo je i ova vauen iz st claude,iz nekog ducana la pipe rit. | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 27.01.18 14:58 | |
| nabavi si onda adapter ako pušiš bez filtera jer ćeš inače uništiti tenon | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 27.01.18 20:03 | |
| oće malo sutra. imam cela dva adaptera i to ko zna gde su. isto tako imam gomilu lula predviđenih za filter koje pušim bez filtera, pa se ništa nije desilo. | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 28.01.18 18:12 | |
| - wranjo123 je napisao/la:
- nabavi si onda adapter ako pušiš bez filtera jer ćeš inače uništiti tenon
Imam jednu Savinellicu koju pušim bez filtera, a sigurno joj je više od 10 godina...tenon isti ko i novi | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 28.01.18 19:00 | |
| Suzi se,meni se desilo,ako pusis intenzivno-recimo jednom dnevno. | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 28.01.18 20:13 | |
| Meni se suzio na MM kuruzari nakon par tjedana. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 28.01.18 20:19 | |
| meni se za 8 godina ni jedan nije ni suzio ni proširio. neke su u funkciji svaki dan, neke nisu. ali nikakvih promena nije bilo na tenonu. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula 28.01.18 22:04 | |
| Pusio sam godinama i bez adaptera, a kamo li filtera i nista se dogodilo nije! A drzim da imam nekog iskustva! Dakle samo hrabro, nece se niti luli niti tenonu ista dogoditi! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Dilema izmedu vauen i macqueen lula | |
| |
|
| |
| Dilema izmedu vauen i macqueen lula | |
|