Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 23.10.23 12:06
Žalibože novaca.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 23.10.23 12:58
Čišćenje bi bilo zanimljivo. Malo s jedne strane, malo s druge.
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 860 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 23.10.23 13:16
Pa brijem da je spojena u dnu, ovo je valjda samo vizualni pregib 😂
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 23.10.23 13:42
Mislim da je bušenje rađeno do pola sa strane usnika a druga polovina sa strane žarnice. Zbog toga ima čep sa zadnje strane. Tako da je u sredini kanal spojen pod kutom. Teško da bi čistač prošao tek tako.
Saymoran likes this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1390 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 12.12.23 8:35
S unikatnim stalkom iz Bayrove omiljene IKEA-e
Saymoran likes this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 860 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 12.12.23 9:20
Ovo je edicija Mad Max II, poludeli Drumski ratnik
Nikša likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 12.12.23 11:03
Nikša je napisao/la:
I ti bi to stvarno pušil?
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1390 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 12.12.23 11:13
bayro je napisao/la:
Nikša je napisao/la:
I ti bi to stvarno pušil?
Ma kakvi, osim da sam mrtav pijan, a vjerojatno ne i tada.
Ali rubrika je neobične lule
GrⒶna likes this post
Nikša Oblak dima
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 03.01.24 22:59
Jeli se ovo računa kao neobična lula??
bayro, v.milan, GrⒶna and Borut like this post
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 04.01.24 9:52
Ako je Ronči u pitanju (my favourite još od "Imena ruže sa Conneryem i Slaterom) ništa nije neobično.
Nikša Oblak dima
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 04.01.24 9:59
bayro je napisao/la:
Ako je Ronči u pitanju (my favourite još od "Imena ruže sa Conneryem i Slaterom) ništa nije neobično.
E to je bio film i glumci koji su ga dignuli. Ali knjiga je puno bolja, meni u 99% slučajeva.
bayro, v.milan and Saymoran like this post
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 04.01.24 10:07
Apsolutno. "Ime ruže", Zafonov serijal o knjižnici zaboravljenih knjiga ("Sjena vjetra", "Zatočenik neba", "Anđelova igra" i "Labirint duhova") i "Doživljaju dobrog vojaka Švejka" u Jonkeovom prijevodu su knjige koje moram pročitati i prećitati jednom u dvije godine, inače sam bolestan i oglupavim.
Inače postoji i talijansko-njemačka istoimena serija sa Turturrom, OK je, ali to nije to. Srednjevjekovni western.
Nikša likes this post
Borut Peče me jezik
Broj postova : 350 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 05.01.24 14:21
Ron Perlman puši cigare. A sa ovom lulom se samo frajeriše kako ja tome kažem. Zanimljiva lula, zaista neobična, jedna i jedina samo za Rona napravljena. Možda je nije ni jedanput upalio.
A po drugoj strani recimo Arnold iz Terminatora isto je cigar guy ali pušio je i lule celo vrijeme.
Nikša Oblak dima
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 05.01.24 14:23
Sličnu su i za Arnolda napravili, negdje sam je vec "zalijepio" ovdje. Marketing.
Listo sam unazad 19.02.2022. Arnoldica
v.milan and Borut like this post
Nikša Oblak dima
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 05.01.24 15:02
Ne znam dali baš ide pod neobične lule, nije oblikom, ali što Texaco ima s proizvodnjom lula?? Jedino sam našao ovaj link dole.
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 28.01.24 18:50
Preuzeto sa facebook grupe. Po svemu sudeći sve više će biti lula od morte i masline a cijene rabljenih će skakati. Ove lule od sumnjivih materijala ću zaobilaziti u širokom lulu.
Nikša likes this post
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 28.01.24 19:06
Naravno. To je nova verzija Brylona (briar/nylon) - hodajući kancer. Izbjegavati u širokom luku.
Još su i grde.
Nikša and PurgerVž like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 28.01.24 19:33
Gledaju da nabave što jeftinije materijale za izradu lule, ne vjerujem da će doći do nestašice vrijesa i stvarno ne znam da li ima takvih koji će kupiti takvu lulu...to prodaju fore jer žele "opravdano" nabiti cijene za sve što proizvode danas. Najsmješnije mi je u cijeloj priči što je to objavljeno od strane jednog brenda poput Rattray'sa, iako, u kakvom vremenu živimo više me ništa ne može iznenadit.. Da stvar bude gora, čekam IPSD za piknuti baš jednu pjeskarenu Rattrayevku sa Smokingpipesa na koju sam se namjerio nedavno, e sad baš najvjerojatnije neću iz principa.. 🤨🤨🤨
v.milan and Nikša like this post
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 28.01.24 20:42
PurgerVž je napisao/la:
Da stvar bude gora, čekam IPSD za piknuti baš jednu pjeskarenu Rattrayevku sa Smokingpipesa na koju sam se namjerio nedavno, e sad baš najvjerojatnije neću iz principa.. 🤨🤨🤨
Zašto? Zezni imperijalističke svinje i kupi si lulu na popustu za IPSD!
v.milan likes this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 28.01.24 20:47
bayro je napisao/la:
PurgerVž je napisao/la:
Da stvar bude gora, čekam IPSD za piknuti baš jednu pjeskarenu Rattrayevku sa Smokingpipesa na koju sam se namjerio nedavno, e sad baš najvjerojatnije neću iz principa.. 🤨🤨🤨
Zašto? Zezni imperijalističke svinje i kupi si lulu na popustu za IPSD!
Ma naravno, proći će me..samo da mi je ne prodaju u međuvremenu. Već bi ju uzeo al čekam trojicu kolegi još.. 😉
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 29.01.24 8:37
Nestašica vrijesa već traje dosta vremena... Tako da nije ništa novo da se pokuša naći neka zamjena... Prije petnaestak godina, sam plaćao cijeli lot klocni vrijesa po cijeni koliko je danas jedna. 🙄.... ali baš me briga.. Kod mene nema nestašice materijala 😂😂😂
bayro, v.milan, Vortimejovrh and PurgerVž like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 29.01.24 9:12
PurgerVž je napisao/la:
Gledaju da nabave što jeftinije materijale za izradu lule, ne vjerujem da će doći do nestašice vrijesa i stvarno ne znam da li ima takvih koji će kupiti takvu lulu...to prodaju fore jer žele "opravdano" nabiti cijene za sve što proizvode danas. Najsmješnije mi je u cijeloj priči što je to objavljeno od strane jednog brenda poput Rattray'sa, iako, u kakvom vremenu živimo više me ništa ne može iznenadit.. Da stvar bude gora, čekam IPSD za piknuti baš jednu pjeskarenu Rattrayevku sa Smokingpipesa na koju sam se namjerio nedavno, e sad baš najvjerojatnije neću iz principa.. 🤨🤨🤨
ratray ionako nije nikad bio poznat po lulama, nego duhanima. one stare lule su im bile fora jer su ih radile engleske i francuske tvornice i samo lupale njihov žig, a ove nove se vjerojatno rade negdje u kini po istom principu.
Nikša and PurgerVž like this post
PurgerVž Hladan dim
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 29.01.24 11:12
[/quote] ratray ionako nije nikad bio poznat po lulama, nego duhanima. one stare lule su im bile fora jer su ih radile engleske i francuske tvornice i samo lupale njihov žig, a ove nove se vjerojatno rade negdje u kini po istom principu. [/quote]
Vjerojatno? Ili se štancaju u Kini ili ne?
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 29.01.24 11:16
U EU se rade. Od skoro je na danishpipeshop.com dostupna jako lijepa Rattray's bamboo serija lula, i kažu da su u Italiji rađene.
bayro, Nikša, Vortimejovrh, PurgerVž and Saymoran like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli.... 29.01.24 15:09
ratray ionako nije nikad bio poznat po lulama, nego duhanima. one stare lule su im bile fora jer su ih radile engleske i francuske tvornice i samo lupale njihov žig, a ove nove se vjerojatno rade negdje u kini po istom principu. [/quote]
Vjerojatno? Ili se štancaju u Kini ili ne?[/quote] evo sad sam gledao, ratray kaže da rade svugdje po EU lule i ne specificraju točno ni zemlje ni proizvođače što im samo svjedoči o ozbiljnosti.
Sponsored content
Naslov: Re: VRLO VRLO NEOBIČNE LULE na koje ste naišli....