Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 27.04.22 12:15
Skoro sve se carini, 50gr je max preko toga vracaju
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 27.04.22 12:25
Meni je prije mjesec dana prošlo 5 unci, u bulku.
Ninoje likes this post
Brdjanin Prva lula
Broj postova : 2 Join date : 17.03.2021 Age : 37 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 02.05.22 20:50
Moje iskustvo, mozda ce nekome znaciti, do sada sam narucivao do 30-ak dolara (ukupno sa postarinom), i nikad mi nije bilo ocarinjeno, a to je podrazumevalo uglavnom po 2 limenke od po 50 grama i mozda nesto sitno bulka. Dakle, nije bilo vracanja paketa i slicno... Nadam se da ce tako i ostati...U pitanju je isporuka u Srbiju, pa eto, mozda nekom znaci...
Branislav and Vortimejovrh like this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 03.05.22 10:22
Ja kao da sam se zamerio nekom, nije mi jasno, apsolutno sve carine, vise ne mogu ni americku limenku od 2oz da porucim jer je "preko 50gr", vracaju porudzbinu...
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 03.05.22 12:04
Branislav je napisao/la:
Ja kao da sam se zamerio nekom, nije mi jasno, apsolutno sve carine, vise ne mogu ni americku limenku od 2oz da porucim jer je "preko 50gr", vracaju porudzbinu...
Očigledno te je neko zapamtio.
Branislav and Sokreos like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 03.05.22 13:12
Koliko vidim na "Srpskom društvu ljubitelja lule", ekipi sve do 100 grama ( dakle oko 3,5 unce) prolazi bez greške, iako i tamo imaju svoju Mirjanu koja ih tlači. Samo se čeka po mjesec dana. No, kako kome grah padne.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 03.05.22 13:14
Mirjana ih priprema za društvo u Europskoj uniji!
Branislav likes this post
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 03.05.22 13:16
Slajs je napisao/la:
Mirjana ih priprema za društvo u Europskoj uniji!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Igor ZG likes this post
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 08.05.22 22:36
I kod mene postaje sve ludje.Za bulk mi naplatili pun iznos carine,a za limenke PDV-nigde logike.Do sada za bulk nisam placao nista,a za limenke kako su raspolozeni-nekad naplate,nekad ne.
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 17.05.22 13:54
Nedavno narucio jednu limenku 50g i dosla cestitka s carine
Btw kaj ce se dogodit ako ne ispunimi ne posaljem na carinu onaj formular, vec sam zaboravio
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 17.05.22 15:42
paludamentum je napisao/la:
Nedavno narucio jednu limenku 50g i dosla cestitka s carine
Btw kaj ce se dogodit ako ne ispunimi ne posaljem na carinu onaj formular, vec sam zaboravio
Duhan dobiti nećeš svakako. Sa carine će pošiljku vratiti SPu.
bayro likes this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 17.05.22 16:55
Neki spavaju zimski san! Već smo odavno utvrdili to gradivo!
bayro and v.milan like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 17.05.22 19:00
Posalji jer mozd misle da je ono za nargilu, da su skuzili da je duhan mislim da bi automatski vratili
Vortimejovrh likes this post
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 18.05.22 9:05
Marko, ti spavaš trogodišnji zimski san, a i dulje, i od jednom s neba pa u rebra.
Osim toga, carinski propisi se odnose na sve vrste duhana i duhanskih proizvoda, koji se uvoze iz SAD, nema izuzetaka niti za onu slatkariju za nargile - ako Ameri to uopće i imaju.
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 23.05.22 9:30
davno je bilo kad sam zadnji put narucivao od SP-a i tad je prolazila jedna limenka ali da, snivajuci sam zaboravio koliko je okrutna carina [You must be registered and logged in to see this image.]
uglavnom, hvala na odgovorima i nadam se da ste svi dobro
bayro likes this post
GrⒶna Peče me jezik
Broj postova : 395 Join date : 07.01.2023 Age : 27 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McConnell Oriental i Notting Hill. Peterson MM 965, Wellauer Balkan Mixture i English Blend.
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 10.03.23 11:03
Ljudi isprike na ponavljanju već utvrđenog, no čini mi se da se ne mogu pomiriti s ovim što čitam.
2.2. Sam narucio 2 limenke po dva oza sa SP u Hr....To mogu zaboraviti? Da li dobivam novac nazad od SP ili i to mogu zaboraviti?
Hvala! (:
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 10.03.23 11:48
Sve zaboravi. I lovu i duhan. Lova će ti stajati na njihovom računu, pa ako ti tko jednog dana ide u USA...
Kako je rekao Santayana: “ Oni koji se ne nauče ništa iz prošlosti osuđeni su da je ponavljaju .”
Ako o toj temi nismo pisali i pisali, nismo ni o čemu.
GrⒶna likes this post
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 10.03.23 12:59
Novac koji ti vrate na SP račun možeš potrošiti na bilo šta što nije duhan. Naravno, platit ćeš PDV kad ti to nešto stigne u Hrvatsku. Vidi je l ti se više isplati nešto uzeti ili se jednostavno pomiriti s tim da se svaka škola plaća.
bayro, Vortimejovrh and GrⒶna like this post
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 12.04.23 12:23
Skužio sam da po aerodromima i free shopovima uopće ili nema ili to što ima duhana za lulu je prilično bedno, pa sam predložio Smokingpipesu da možda otvore nešto na većim aerodromima. Koliko vidim njima odlično ide i sa lulama i sa duhanima a da nije prepreka oko isporuke u EU, carine i slično išlo bi još bolje. Odgovor je bio: "Thanks for reaching out! That's definitely not a bad idea at all, and would be a really cool thing to do! I am not sure if anyone here has thought of that. I will definitely pass that along." Da l će nešto zaista biti od toga ili ne, ostaje da se vidi, ali se nekako nadam da će za koju godinu moći da se kupi pristojan duhan za lulu, i koja lula i na aerodromima. Kad se uzme koliko lulaša ima i da svakako jedan dio njih putuje a ne vjerujem da bismo propustili priliku za kupovinu nekog Peasea ili Pirate Kakea, pogotovo nama koji živimo u EU, itekako se isplati.
Branislav, wranjo123, Polerouter, Nikša, Vortimejovrh and GrⒶna like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 12.04.23 13:42
lulaši kakvi su pacijenti budu letili najjeftinijim letom isti dan negdje i nazad da si kupe duhane ali odlicna ideja, nadam se da ce uspjeti
Branislav, v.milan, Nikša, Vortimejovrh and GrⒶna like this post
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 14.01.24 9:18
SP je povećao cijenu shippinga tako da se više i ne isplati naručiti. Primjer, za 4oz u bulku shipping je bio nešto ispod 5 dolara, sada je 11,80. Za većinu ovo je nebitno jer se ne može naručiti u Hrvatsku, al za nas nekolicinu, čini mi se da je ovo kraj.
GrⒶna and Saymoran like this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 860 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 14.01.24 9:28
Da, ja sam narucio ravno tri puta - dva puta kod frendice u Srbiji: prvi puta doslo, drugi puta je nestalo.
Treci put sam narucio kod nas da vidim sto ce bit - i naravno ulovili na carini i vratili nazad Uncle Samu. 25$ mi je otislo u vjetar, vise nisam imao namjeru ni narucivati.
A htio sam faking Sutliff Eastfarthing.
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 751 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 14.01.24 9:49
Ako imate prijatelja u usa koji će prepakirati duhan i isprintati etiketu da je to neki čaj- nije kraj.
bayro and GrⒶna like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 751 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 14.01.24 9:51
Meni je nedugo došlo pol kile Arango Balkan Supreme Black Tea bez problema.
bayro, Polerouter, v.milan, GrⒶna and Saymoran like this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 860 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Web shop: Smokingpipes 14.01.24 10:37
Ja jedva imam prijatelje u obitelji kano u Americi 😂😂😂