|
| Par neobičnih :-) | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
| Naslov: Par neobičnih :-) 21.04.19 14:26 | |
| | |
| | | bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 16:38 | |
| Sve je za vitrinu, osim Ropp lule. To je stara i cijenjena firma. A rog nemoj ni sličajno pušiti, vrlo je toksičan i pun spora! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
| | | Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 17:02 | |
| Koliko god da postoje informacije o štetnosti, neki ljudi i dalje piše iz životinjskog roga... Ukratko, nikako nemoj pušiti iz roga. Nemog ga brusiti, čistiti, obrađivati i slično. stavi na policu i to je to. _________________ PRAVILA FORUMA // DIY ORMARIĆ ZA LULE // Lakeman Outdoors & Moto - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 17:38 | |
| Neka, ne škodi. Repetitio est mater studiorum. Dakle, postoji vrlo ograničen broj materijala iz koji se može napraviti lula za pušenje duhana, to su u prvom redu vrijes (Erica arborea), meerschaum (magnezijev silikat), morta (bog oak, mooreiche, močvarni hrast), kukuruzne lule samo od određenih sorti kukuruza koji se uzgaja za tu namjenu (Missouri meerschaum, ili corncob), te maslina ( Olea europaea), ponekada i keramička odnosno porculanska lula ako imate sreće da je nabavite i to je to. Sve ostalo a la, rog - kozji, jelenji, vražji - svejedno, pa roosewood i razna čudnovata drva (uglavnom made in PRC) koja se mogu naći na bespućima interneta mogu vas prije vremena odvesti na druženje s precima! Čovječe, pa na ovoj se vidi i srž! NE ZEZAJ SE! Ne zezajte se! Po stoti put!_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
| | | Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 18:02 | |
| Ma jasno, hvala na info, nisam baš siguran da bi i jednu pušio, a ovo kod roga se inače vidi u sredini kroz cijeli presjek, takva mu je jednostavno struktura, ali stvarno nisam znao da je toksično. Imao sam priliku izrađivati ručku za oštricu od roga pa znam, kad se rog brusi u prostoriji se osjeti smrad kao kad ti zubar brusi zub :grin::grin::grin::grin:. Noževi su moja druga velika strast. Mislio sam vas i pitati za neki materijal, ali sam dobio odgovor gore i prije upita. Naime preko tasta mi je dostupan "divlji orah" kako on kaže. Drvo guste teksture, suho a prilično teško u odnosu na dimenziju komada koji sam držao u rukama. Od toga se izrađuju kundaci. Poslikat ću vam.
Zadnja promjena: Sokreos; 21.04.19 18:19; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Sokreos Hladan dim
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 18:06 | |
| | |
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 18:41 | |
| Sve pet, ne moraš se pravdati nikom, uostalom, za to ovaj forum i služi, da se dobije informacija. Pusti se ti oraha, drži se vrijesa, ima ga na našem Jadranu koliko hoćeš, o tome je @Davorin pisao na više mjesta, i kako se prepoznaje i kako se vadi, kako tretira, malo potraži. Ne gubi vrijeme s orahom. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
| | | Sokreos Hladan dim
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 19:04 | |
| Još jednom hvala, to je to što sam želio saznati :grin::grin: | |
| | | Sokreos Hladan dim
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 20:03 | |
| Našao sam onu tablicu, toksično je ++ | |
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 20:51 | |
| - Sokreos je napisao/la:
- Našao sam onu tablicu, toksično je ++
Služiš se topic-itom ili nekim drugim programom koji je prepoznaje slovo š nego ga piše š što izgleda pomalo ridikulozno. Piši s - svi će te razumjeti. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
| | | Sokreos Hladan dim
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 20:55 | |
| Ma da, instalirao sam topic it. Ok, nisam skontao :grinning: | |
| | | Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 21:02 | |
| ROPP je odlična francuska firma koja više ne proizvodi. Jednu estate koju sam kupio sam malo uredio i pusi se kao nova. Mislim da su solidni komadi drva koji su gotovo neuništivi! | |
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) 21.04.19 21:12 | |
| Imam je i ja, nabavio je davno od legendarnog i često spominjanog dr. Gumbasa, kao i Petersonku sistemku (must have svakog lulaša), još par Petersonki, jednu Oldenkott, jednu Ingo Garbe koja je kod Švigija, jednu Dunhillicu koja je završila kod Milog... I ne, nije krivotvorina, odlično se puši, a nisam je morao niti puno sređivati, jer je Gumbas svoje lule držao u redu. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Par neobičnih :-) | |
| |
| | | | Par neobičnih :-) | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Top posting users this month | |
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Dim Lule on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Dim Lule on your social bookmarking website |
|
studeni 2024 | pon | uto | sri | čet | pet | sub | ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|