Ne znam da li ima o ovome, ali računam da bi trebalo uvrstiti i ovakve stvari za one koji bi da istražuju, koji ne vole nikotin ili klasični duvan isl..
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 25.10.19 17:46
britviću (gillette) divim se tvom opetovanom entuzijazmu prema bizarnim varijantama
pusenje lule je uz ovaj formu sigurno prepusteno uzivanju upravo zato kaj su se ustanovili neki dobri i cvrsti okviri unutar kojih si svatko od nas bira kaj mu pase
kontrproduktivno bi bilo koristiti onu de gustibus... van tih okvira ili poticati takve ekspedicije jer, ukratko, radi se o smecu prema tome drzi se oprobanih varijanti ili barem preskoci tu i tamo pitati za misljenje ako je tako ocito predvidljivo
Gillette Gasi mi se lula
Broj postova : 167 Join date : 16.05.2019 Age : 71 Lokacija : . Omiljeni duhani :
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 25.10.19 18:31
Zahvaljujem, držim da su lulaši slobodni natrpati u svoje lule šta god im je volja, pa u tom smislu delim iskustva, mišljenja i pitanja iskusnih lulaša širom globusa, nadajući se da i ovde ima onih koji će ta iskustva ceniti, prepoznati, upoznati isl..žmirkajući pri tom kroz dim poznatog im i dragog sagoretka, sa više ili manje hrabrosti, skepse, sa manje ili više spremnosti da otkriju nešto novo.
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 25.10.19 20:49
[You must be registered and logged in to see this link.], reče jedan moj prijatelj u vezi upotrebe prezervativa pri spolnom odnosu: "to je kao mirisati ružu kroz gas-masku". E, pa tvoj topic je na tvom tragu i lagano vuče na trolanje. Ovo je forum o pušenju duhana, a ne forum grupe likova koji ne vole duhan. A ove druge supstance istražuj o svom trošku, negdje drugdje. Mudrom dosta.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Zadnja promjena: bayro; 25.10.19 21:35; ukupno mijenjano 1 put.
Gillette Gasi mi se lula
Broj postova : 167 Join date : 16.05.2019 Age : 71 Lokacija : . Omiljeni duhani :
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 25.10.19 21:34
Ako smo kod sapient sat-a onda se podsetimo da je reč ‘duvan’ balkanski turcizam, arapskog porekla i znači - dim.
Dim je produkt sagorevanja raznih biljaka, tako da..
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 25.10.19 21:37
Ovdje govorimo o dimu koji je isključivo produkt sagorijevanja duhana. Mislim da sam sada bio dovoljno jasan.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Gillette Gasi mi se lula
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 25.10.19 22:04
Bayro, pa zato sam i postavio pitanje u sekciju "ostali duvani..mišljenja", ako je neko probao non nicotine tobacco, ili ima više informacija o tome, interesantan sam znati
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 26.10.19 18:28
Ma sloboda izbora... neka svatko dimi sto hoce i iz cega hoce... licno ne bih nikada trosio takve stvari, jer time se sama srz ideje pusenja lule ponistava... mislim sto ce jos izmisliti... whiskey 20 godina star bez alkohola 😜? Kome smeta nikotin, postoji jednostavno rijesenje... 😜
Gillette Gasi mi se lula
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 26.10.19 19:05
Davorin je napisao/la:
Ma sloboda izbora... neka svatko dimi sto hoce i iz cega hoce... licno ne bih nikada trosio takve stvari, jer time se sama srz ideje pusenja lule ponistava... mislim sto ce jos izmisliti... whiskey 20 godina star bez alkohola 😜? Kome smeta nikotin, postoji jednostavno rijesenje... 😜
Kako misliš "šta će još izmisliti"? Pa pušenje raznih biljaka je postojalo mnogo pre nikotina. Radi se o tome da ljudi istražuju i nešto drugo, što čak može biti i zdravo isl
Postoji čitavo tržište za ovakve pušangije kao i mnogo iskusniji lulaši koji to puše
Ja bih lično probao. Da li bi mi se svidelo, to je drugi padež. Za sada mi je asocijacija kao da bih recimo pušio čaj, ali izgleda da nije tako..ovaj čipin kaže da nema razlike od pravog duvana, pa sad..
Možda naručim u skorije vreme pa javim iskustva
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 26.10.19 19:22
Mislim da nisi procitao prvi dio posta, neka dimi svatko sto hoce, a drugi dio i “sto ce jos izmisliti” odnosilo se na drugi dio .... a sto se tice zdravlja, najbolje je NE Pusiti..
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 01.11.19 17:47
Ima nešto u ovom topicu. Što kad bismo blendali duhan s malo kore kininovca (https://en.wikipedia.org/wiki/Cinchona), Bayro bi manje trošio na Schweppes.
Gillette Gasi mi se lula
Naslov: Re: Pušenje lule bez nikotina 01.11.19 22:37
Ja mislim da Bayro krišom već probava razne travke i gleda u Schweppes suznih očiju sa dozom tuge, besa i zbunjnosti i pita se "zbog čega više ništa nije kao pre..!?"