| UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) | |
|
+29Rale vpetrovic Leo SanjinRI Slajs Pantarei Sokreos ilustrišimuš Batorić fra_Perica wranjo123 ibublic Branislav oliohardi Marko1980 bayro imnik G.S.Patton babaq Vucko22 dado paludamentum Davorin amaru Lakeman dejan68ks Horla Ita Majka pipeclubsi 33 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.02.20 18:26 | |
| I taj Wellauer "Morning Pipe" ima naljepnicu kao DDR kravlji sir, ali je odličan! Čak 30 % podsjeća na "Early morning pipe". Ja sam na Gregoryevom "Quiet Nights" i Earl Greyu. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.02.20 20:35 | |
| Drugi osvrt na GLP Spark Plug. Ovaj put malo krupnije rezan. Malo duže sušenje (30 min), na početku trunku peckao, ali brzo nestale razlike u odnosu na fini rez i nastavak bez primjedbi. Gusti dim kako god potegneš, u nedostatku boljeg izraza, dosta "industrijskih" (možda točnije/preciznije "gradilišnih") asocijacija što je možda nevjerojatna koincidencija s nazivom Spark Plug. :-) Jučer se na dnu lule ostatak navlažio pa ga nisam forsao do kraja, a danas sam stavio granulat na dno lule. No više da ne povučem duhan u usta, s obzirom na još uvijek relativno sitni rez. Jer nekako mi svi plugovi koje imam, baš svi, bolje legnu kao shag nego prekrupno rezani. | |
|
| |
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.02.20 21:03 | |
| Kad smo već kod rezanja, skoro sam video na instagramu sliku krupno rezanog duvana. [You must be registered and logged in to see this link.]Mora da ima neka granica kad se reže, Ovo meni na slici izgleda previše. Nisam još probao plug pa nemam pojma :-D On topic: M.B. Classic i voda | |
|
| |
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.02.20 21:12 | |
| Meni je razlika s plugom ta što ako ga razrežeš predebelo, ne možeš komade (makar i bili 1-2 mm tanki flakeovi) tako dobro "razlistati" jer su sljubljeni od preše i nešto više zadržane vlage. Dok tvornički ribbon cut koliko god da je širok i dug svaki ribbon (vrpca) i dalje je to vrpca jednog tankog lista duhana, a ne njih 10 sprešanih koji se u ruci samo gužvaju, ali i ne razdvajaju. Toliko sam zasad primijetio. | |
|
| |
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.02.20 23:50 | |
| Od jednog do tri milimetra rezan u trakice, bar prema MLL. [You must be registered and logged in to see this link.]_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Pantarei Gasi mi se lula
Broj postova : 281 Join date : 22.09.2017 Age : 41 Lokacija : Šibenik Omiljeni duhani : Artisan's blend, Frog Morton, FVF
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.02.20 11:25 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.02.20 11:30 | |
| - Pantarei je napisao/la:
- Fayyum i crni čaj
Isto! Vidi se da imamo sličan ukus Ivane! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.02.20 12:37 | |
| Wellauer Morning Pipe i espresso (columbia) | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.02.20 14:34 | |
| Latakia flake No 9 by Brebbia.Od Pirate Kake-a nisam probao duvan koji me odusevio na prvu lulu kao ovaj. | |
|
| |
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.02.20 18:19 | |
| - oliohardi je napisao/la:
- Latakia flake No 9 by Brebbia.Od Pirate Kake-a nisam probao duvan koji me odusevio na prvu lulu kao ovaj.
Ozbiljno? E da sam znao, napisao bih danas Dadi Nemcu da mi uzme limenku toga kod Pfeifen Huber, jer dolazi preko vikenda kući iz Mikena, pa da se i ja siroma' malo pogostim i pričestim! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Pantarei Gasi mi se lula
Broj postova : 281 Join date : 22.09.2017 Age : 41 Lokacija : Šibenik Omiljeni duhani : Artisan's blend, Frog Morton, FVF
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 08.02.20 8:02 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Hehe, uz latakiju najbolje ide crni čaj s malo mlijeka, još ako je Yorkshire gold , kud ćeš bolje | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 08.02.20 16:10 | |
| | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 08.02.20 17:54 | |
| Sirotinja je sve ispod 200lula i 10kg | |
|
| |
Marko1980 Oblak dima
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 08.02.20 18:48 | |
| Spark Plug, naravno. [You must be registered and logged in to see this link.]Otkako je stigao, samo njega dimim. I ne samo to nego mi se omako prst i slučajno naručio još dvije pikse. A došlo je vrijeme i da nož opet naoštrim. Ako ima nešto kontemplativnije od pušenja lule, onda bi to moglo biti oštrenje noža. Dodatni benefit je što sad imam skoro dvije kile poludragog kamenja kojim mogu ovlažiti 10 kg suhog duhana. To kad ne bih bio u kategoriji "sirotinja". [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Branislav Oblak dima
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 09.02.20 20:02 | |
| Wellauer Morning Pipe i caj od kamilice, dobar duvan, ceo dan ga dimim. | |
|
| |
dejan68ks Gasi mi se lula
Broj postova : 192 Join date : 07.11.2015 Age : 55 Lokacija : Kruševac
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 10.02.20 12:44 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]da se pohvalim stigle nagradnjače, sad idem na uživanje sa 965-icom, hvala | |
|
| |
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 10.02.20 14:10 | |
| Uživaj! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 11.02.20 21:21 | |
| Uživaj i čestitam! Došao mi je gušt da opet malo pušim Amphoru i iskopam iz torbe Burley blend koji mi je Bayro dao na poklon i bome je dobar, malo se proluftao i ja nisam nasisan latakije kao u klubu. Baš je kao nekad fine Camel cigarete, kad bi bile duhan za lulu. | |
|
| |
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 12.02.20 0:57 | |
| Otvorio Pfeifen Huber Balkan 18 kojeg mi je naš Dado Nijemac donio i više nego ugodno sam iznenađen. Oni koji me znaju, poznato im je da sam "hard - core latakia lover", no ovaj je duhan izvanredno izbalansirana mješavina latakije i ne preslatkog cavendisha, ma milina jedna! Večeras sam izdimio dvije xxxl DMP i odličan je! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Marko1980 Oblak dima
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 12.02.20 7:33 | |
| English 18? Pa kažu da to ima perika, jel se ja to još nisam probudio, jel to bayro pisao jučer već u polusnu, ili mu se zbilja svidio duhan s perikom? Mogao bih probat danas, već sam malo zabrinut koliko sam samo na jednom duhanu... | |
|
| |
SanjinRI Gasi mi se lula
Broj postova : 166 Join date : 20.07.2019 Age : 44 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : G.L.Pease-Maltese Falcon
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 12.02.20 12:44 | |
| | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 12.02.20 14:04 | |
| Koja je to lula? Kak ti se svidja duhan? | |
|
| |
Marko1980 Oblak dima
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 12.02.20 15:22 | |
| Danas smo degustirali [You must be registered and logged in to see this link.] (hvala bayro!) i naravno Spark Plug. Zbilja je odličan taj 18, ali mi SP nečime odskače, u pozitivnom smislu. Upravo ga dimim i nadam se da ćete i ostali imati prilike u NED degustirati. Kao što rekoh, naručio sam još dvije, za svaki cilindar po jednu, pa sad odbrojavam dane da vidim hoće li doć... | |
|
| |
SanjinRI Gasi mi se lula
Broj postova : 166 Join date : 20.07.2019 Age : 44 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : G.L.Pease-Maltese Falcon
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 12.02.20 15:23 | |
| - wranjo123 je napisao/la:
- Koja je to lula? Kak ti se svidja duhan?
Lula je Savinelli Roma lucite 673, duhan mi je odličan, iako nisam baš preveliki obožavatelj latakije, u ovom duhanu iako je ima dosta mi se sviđa pomiješana sa cavendishom, burleyem i virginijom, čokoladu i takve neke nijanse ja ne mogu osjetit, nisam baš tip koji raspoznaje one sitne detalje tipa malo ovog malo onog, sve u svemu meni odlican mix. | |
|
| |
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 12.02.20 16:52 | |
| I ja dimim Spark Plug i odličan je! Hvala Marko, na popisu je za Chicago! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) | |
| |
|
| |
| UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) | |
|