Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 17:21
Nedavno sam pročitao ovo pitanje na jednoj iz lulaških grupa na facebooku i odgovor mi se baš svidio...
Htio bih znati vaše cijenjeno mišljenje...dakle, koliko lulašu treba lula da bi bio u potpunosti sretan i zadovoljan?
bayro likes this post
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 18:19
10, u mom slucaju. Jedna za virginie(Orlik), za burleye(Solani), za Vapere(Hal o' the wynd), za MacBarenov Navy flake i Skot, za Nightcap, za Odisej, jedna za u masline, i tri za razno.
bayro and G.S.Patton like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 18:30
Sada iskreno, bez šale; u kolekciji imam nekih dvije stotine lula, no to je notorna činjenica. Neke od njih nisam zapalio godinama. I to je činjenica, iako među njima ima vrhunskih lula.
No, sada sam ovdje na Kvarneru već ide skoro četvrti mjesec kako sam na "ljetnom zimovanju" i vrtim nekih dvadeset i pet (najdražih) lula - ne treba niti napominjati da je većina DMP ili DAP , jedna Jirsina, jedna Balandisova, jedna meerica i to je to. Naime, pitanje je vrlo individualno, ali mislim da je broj oko dvadeset i pet optimalan, ili kako si Generale napisao, "da bi bio u potpunosti sretan i zadovoljan". Ovo je naravno samo moj osobni stav.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
babaq and Rale like this post
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 18:43
Hvala Babaq i Bayro za vaše odgovore....
Kako je i Bayro rekao, odgovor je ovdje vrlo individualan i svaki je točan, no ima jedan univerzalni i, po meni genijalan
Pričekat ćemo još par odgovora, a onda ću ponuditi onaj genijalni odgovor kojeg sam pročitao na fejsu, ukoliko ga netko prije ne ponudi
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 18:55
Pitanje je također vrlo osobno, pa su i odgovori naravno, individualni. Chacun à son goût!
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 19:00
Čini mi se zeznuto pitanje: "da bi bio *u potpunosti* sretan i zadovoljan?" Odgovorit ću u svoje ime i u svom stilu. "Još jedna."
Branislav likes this post
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 19:11
Marko, upravo je to odgovor koji sam tražio....još jedna!
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 19:18
Ne bih se složio. Odgovor je duhovit definitivno, ali empirijski netočan!
G.S.Patton likes this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 19:25
Empirijski netočan, naravno. No budući da moji odgovori obično nisu empirijski nego analitički, moglo bi mu se progledati kroz prste. 😘
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 19:45
Dooobar.. I mislim da je vrlo realan... barem 50% mojih kupaca su "ponavljači" ono daj još jednu i .... ( samo da žena ne sazna.. )
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 23.07.20 19:58
Tako je Marko, slažem se "aj još ovu i miran sam" ahaaaa 😂
SanjinRI Gasi mi se lula
Broj postova : 166 Join date : 20.07.2019 Age : 44 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : G.L.Pease-Maltese Falcon
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 24.07.20 8:36
bayro je napisao/la:
Sada iskreno, bez šale; u kolekciji imam nekih dvije stotine lula, no to je notorna činjenica.
I kada će biti rasprodaja??
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 24.07.20 11:29
SanjinRI je napisao/la:
I kada će biti rasprodaja??
Zna se.
SanjinRI likes this post
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 24.07.20 14:48
bayro je napisao/la:
Ne bih se složio. Odgovor je duhovit definitivno, ali empirijski netočan!
Ovo sam i ja shvatio više kao šalu kad sam pročitao na fejsu, i slažem se kako je empirijski netočan odgovor...al je baš fora.
A opet...vidiš što Meštar govori, bar 50% kupaca su recidivisti, tako da....
vpetrovic Prva lula
Broj postova : 53 Join date : 20.07.2020 Age : 56 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 24.07.20 15:46
isuse...u kaj se uvaljujem....uffff to imam do sad sa svojom fotoopremom sad još i ovo?!?!!? bankrot mi ne gine
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 24.07.20 16:55
vpetrovic je napisao/la:
isuse...u kaj se uvaljujem....uffff to imam do sad sa svojom fotoopremom sad još i ovo?!?!!? bankrot mi ne gine
Na godinu ćeš ih imati najmanje dvadeset. Pazi što ti pišem!
Branislav and vpetrovic like this post
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 24.07.20 19:08
bayro je napisao/la:
vpetrovic je napisao/la:
Na godinu ćeš ih imati najmanje dvadeset. Pazi što ti pišem!
Ha...i to ako se bu jako pazil!
bayro and vpetrovic like this post
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 27.07.20 17:56
Mislim da je stvar individualna. Ja vrtim nekih dvadesetak u stalnoj rotaciji, a ostale, pa kako kad.
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 27.07.20 22:16
imnik je napisao/la:
Mislim da je stvar individualna. Ja vrtim nekih dvadesetak u stalnoj rotaciji, a ostale, pa kako kad.
Da, to bi bilo otprilike to....
G.S.Patton Oblak dima
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 29.07.20 9:20
Ma da, slažem se ja sa svima vama...ako ćemo govorit o brojkama. No, moja namjera je bila dobiti odgovor koji je ponudio Marko...još jedna. Pitanje je bilo (u principu) šaljivo, filozofsko, neempirijsko...pa je i odgovor takav...
Uglavnom, drago mi je da smo pokrenuli tu malu raspravu...
ilustrišimuš Batorić likes this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 29.07.20 23:34
pa virus kolekcionarstva, lula pogotovo, je vrlo izražen i zarazan. Corona je mala bebe prema njemu...
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Koliko treba lula do potpune sreće? 15.08.20 12:01
Po jedna za svaki dan u godini. Ili za skromne, za svaki dan u tjednu. Ili za svaki dan deset tjedana, to je moja idealna brojka.