Naleteh na jednu lulu u mojoj okolini pa me zanima misljenje vredi li ovo pazariti i da li je cena 2200 DIN. "jaka" ili...? Ako ovo krsi neka pravila foruma, unapred se izvinjavam Posto mi forum ne dozvoljava da objavim link do oglasa, evo fotke.
Rale likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Nisi stavio ništa pored lule, (upaljač, kutuju šibica ili slično) pa je teško odrediti dimenzije, no ovako napamet, lijepa klasična billardica, sa njom ne možeš pogriješiti a 2200 dinara je oko 140 kuna, to nisu nikakvi novci, dakle - kupuj!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
babaq, Marko1980, Slajs, Rale and Robert_M like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Nedavno sam kupio dvije nove lule s oksidiranim usnicima i srebrnim prstenovima, ali sam ih samo dobro očistio Cifom i nakon toga premazao lanolinskom podlogom (JGL). Tako da mislim da će dobro čišćenje Cifom, odnosno ekvivalentnim proizvodom na vašem tržištu, biti dostatno! Prilažem fotke za usporedbu:
bayro, Branislav, Rale, Robert_M and Vortimejovrh like this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Nisi stavio ništa pored lule, (upaljač, kutuju šibica ili slično) pa je teško odrediti dimenzije, no ovako napamet, lijepa klasična billardica, sa njom ne možeš pogriješiti a 2200 dinara je oko 140 kuna, to nisu nikakvi novci, dakle - kupuj!
Iz oglasa: "Odlicno ocuvan, jako malo koriscen, duzina 14 cm."
Marko1980 likes this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Kupljeno! Cenio bih misljenje iskusnih clanova, posto imam utisak da lula nije dimila uopste (moje misljenje), kao da je "fabricki" upusena, crni se casica sa unutrasnje strane ali nema apsoluto nikakvih mirisa, kada prodjem prstom sa unutrasnje strane po zidu, ravno, glatko, bez garezi. Drugo, kada se skine usnik, drvo je "belo" bez tragova koriscenja. Ili je lula nekoriscena ili je koristio neko jako malo, neko ko zna kako se ophoditi prema luli. Par slika da to potkrepi.
Sokreos and Rale like this post
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Moje mišljenje je također da nije pušena (siguran sam). I sam sam imao dvije u takvom stanju, ne dimljene, osim malo oksidiranih usnika od stajanja i nešto ugriza (vlasnik se samo pravio važan sa njom i imao je za ukras i šminku ili je čuvana da dođe na red, tko zna...).
Robert_M likes this post
Robert_M Prva lula
Broj postova : 12 Join date : 19.10.2020 Age : 55 Lokacija : Bački Monoštor
Moje mišljenje je također da nije pušena (siguran sam). I sam sam imao dvije u takvom stanju, ne dimljene, osim malo oksidiranih usnika od stajanja i nešto ugriza (vlasnik se samo pravio važan sa njom i imao je za ukras i šminku ili je čuvana da dođe na red, tko zna...).
Uradiću samo čišćenje, dezinfekciju i poliranje usnika i počeću sa upušavanje kao kod nove.
Sokreos likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum