Broj postova : 1405 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 14.04.21 14:03
Pantarei je napisao/la:
...da probamo i tu virgniju[You must be registered and logged in to see this link.]
Meni je bila dobra, ali kad je suha i kad se sporo dimi.
Pantarei and Rale like this post
Pantarei Gasi mi se lula
Broj postova : 281 Join date : 22.09.2017 Age : 41 Lokacija : Šibenik Omiljeni duhani : Artisan's blend, Frog Morton, FVF
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 14.04.21 16:34
v.milan je napisao/la:
Pantarei je napisao/la:
...da probamo i tu virgniju[You must be registered and logged in to see this link.]
Meni je bila dobra, ali kad je suha i kad se sporo dimi.
Osusio sam je malo na suncu i napunio meericu. Upravo je dimim, odlicna tamna virginia, podsjeca me na Capstan
bayro, Marko1980, Rale and v.milan like this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 14.04.21 17:20
Uuuuuu. Misa like...
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 14.04.21 18:37
[You must be registered and logged in to see this link.] ozbiljno?! Capstan je tamna, a Amphorina je baš žestoka crvena Virginia! Možda da ponovno probaš Capstan da se prisjetiš!
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 14.04.21 19:06
Stiglo jucer. 4 paketa, svaki po 8oz, super saver intl i bez problema.
Branislav, Marko1980, Slajs, Polerouter, v.milan, Vortimejovrh and PerB like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1405 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 14.04.21 19:10
Lodir je napisao/la:
Stiglo jucer. 4 paketa, svaki po 8oz, super saver intl i bez problema.
To je sve jedna narudžba??
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 14.04.21 19:26
Ne, bila su 4 paketa, kad je bio 15% discount na bulk C&D na SmokingPipes. Ono što sam vidio je da je shipping cca jednak kad naručujem 16oz u jednom paketu ili 8oz pa u 2 paketa, a rizik da zapne na carini puno manji. Zato sam odlučio napraviti 4 narudžbe, svaka po 8oz.
Marko1980, Slajs, v.milan and Vortimejovrh like this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 14.04.21 19:30
Mudro...
nick_praskaton Prva lula
Broj postova : 75 Join date : 13.02.2021 Age : 43 Lokacija : Solin (Salona) - Split (Spalato)
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 13:05
Doslo jucer uz cestitku carine od 150kn. Nije mi zao uopce. 😄
Pretpostavljam da si ovo naručio izvan carinskog područja EU (izvan EU). Zanima me koliko je ukupno bilo grama u pošiljci, jer je sukladno Uredbi o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode (NN 20/2021) i primjera za izračun trošarine dostupnih na stranici carine razvidno kako se na kilogram duhana plaća trošarina u iznosu od 860 kuna.
Ako je npr. u pošiljci bilo 200 grama duhana (3 limenke i 1 paketić po 50 grama), prema formuli za izračun:
Specifična trošarina po gramu duhana = (specifična trošarina u kunama/1000 grama).
860 kn / 1000 g = 0,86 kn/g
Ukupna trošarina = specifična trošarina po gramu x ukupno grama u pošiljci
0,86 kn/g x 200 g = 172 kune trošarine.
Prema ovome, ako je u paketu bilo 200 grama duhana i ako je ovo naručeno iz trećih zemalja, carina ti je trebala izračunati trošarinu u iznosu od 172 kune. Nije mi baš jasno na koji način su izračnali 150 kuna jer se na duhan ne plaća PDV i carina nego trošarina.
Marko1980 je napisao/la:
Kako sad odjednom opet smijemo uvoziti duhane, WTF??? Bilo je da ne smijemo, dakle ili prođe ispod radara, ili vrate, nije postojala carinska stopa za uvoz nečeg što se ne smije uvoziti.
Ovo još istražujem jer mi nisu jasne baš neke odredbe zakona. Ali kada završim bit će sve pojašnjeno.
Marko1980 likes this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 13:53
Biće su mu naplatili ovako napamet da je išta Ja sam naručio sa 4Noge (escudo i neki od briarworks-a samo zbog onih teglica) došlo danas bez ikakvih dodatnih plaćanja
Marko1980 likes this post
nick_praskaton Prva lula
Broj postova : 75 Join date : 13.02.2021 Age : 43 Lokacija : Solin (Salona) - Split (Spalato)
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 14:18
PerB je napisao/la:
Biće su mu naplatili ovako napamet da je išta Ja sam naručio sa 4Noge (escudo i neki od briarworks-a samo zbog onih teglica) došlo danas bez ikakvih dodatnih plaćanja
Malo sam se raspitao, to je najvjerojatnije greška carinika. Uglavnom, uvoz trošarinske robe regulira Zakon o trošarinama. Kako u Republiku Hrvatsku ulazi veliki broj paketa, životno je da će većina njih proći "ispod radara". Ono što pokušavam točno utvrditi, ukoliko carinik otvori takvu pošiljku, je li ju vraća odnosno "plijeni" ili je "carini" tj. obračunava trošarinu i pušta je u promet u RH. Malo je komplicirano to gradivo jer se u tumačenju isprepliću dva mjerodavna ministarstva. Jedno je Ministarstvo financija odnosno Carinska uprava u okviru Zakona o trošarinama i dr., a drugo je Ministarstvo zdrastva u okviru Zakona o ograničavanu uporabe duhanskih i srodnih proizvoda koji, između ostaloga, u članku 23. stavku 7. zabranjuje prodaju i kupnju preko interneta, kao i prekograničnu prodaja na daljinu duhana, osim elektroničkih cigareta, spremnika za ponovno punjenje i uložaka za jednokratnu uporabu.
Uglavnom, uhvatio sam se toga, pa kada to sto posto sve rastumačim, napraviti ću novu temu u vezi toga.
Marko1980, v.milan and PerB like this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 14:27
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 14:31
nick_praskaton je napisao/la:
Uglavnom, uhvatio sam se toga, pa kada to sto posto sve rastumačim, napraviti ću novu temu u vezi toga.
Krajem 2019. sam dobio (telefonski!) poziv sa carine kojim su me obavijestili da je kod njih moj paket koji sadrži duhan. Rekli su kako kupovina duhana preko interneta nije dozvoljena te da vraćaju paket nazad (Smokingpipes).
nick_praskaton Prva lula
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 14:41
Polerouter je napisao/la:
nick_praskaton je napisao/la:
Krajem 2019. sam dobio (telefonski!) poziv sa carine kojim su me obavijestili da je kod njih moj paket koji sadrži duhan. Rekli su kako kupovina duhana preko interneta nije dozvoljena te da vraćaju paket nazad (Smokingpipes).
Hvala ti na ovom odgovoru jer mi on zapravo potvrđuje zakonsku regulativu. Prema tome, a i životno je to tako, da vrijedi ona uzreka APP (ako prođe, prođe). Veliki broj paketa dolazi i vrlo je vjerojatno da će nešto proći "ispod radara". Ukoliko carinik otvori paket, onda bi rebao postupiti na ovaj način kao kod tebe. Ali kako smo mi svi ljudi, pa i carinici, neki naplate trošarinu i puste paket. Sada imamo u praksi, kako se to kaže, "neujednačena postupanja".
PerB Peče me jezik
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 15:06
Ne šalju svi pakete na isti način, smokingpipes se voli hvalit pa se lipo reklamira na paketu da svi jasno vide tko je pošiljatelj. Drugi su pametniji pa stave ili osobno ime ili njihova kompanija ima neko neutralno ime pa carinik neće puno ni gledat. Da sam ja carinik svaki paket na kojem piše smokingpipes bi otvorija. Jasno je da ćeš tu ili naplatit carinu ili PDV ili nešto tome slično ili kako [You must be registered and logged in to see this link.] reče Vratit paket nazat. Meni su osobno ti s smokingpipes (bar ono na YouTube) bezveze pa ne želim ništa od njih naručivat, ima i drugih Amera
Vortimejovrh likes this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 16:31
SP tvrdi da ima obavezu deklarirati sadržaj paketa na vidljivom mjestu, što im i vjerujem, tako da naši carinici ne trebaju ni otvarati paket. Točno vide koliko kojeg duhana i po kojoj cijeni je unutra prema deklaraciji. No onda još uvijek udave da im dostavite račun da si naplate ležarine, odn. tako je bilo dok se još carinilo, a sad dok sve što mogu je poslati natrag, pošalju natrag. Pitanje je samo hoće li čitati deklaraciju ili ne.
Zato ja uvijek SP-u napomenem da upotrijebe najmanju moguću kutiiju u koju pošiljka stane, inače vole nametati papira i paket bude veličine košarkaške lopte, a unutra 2 x 50 grama duhana. Dvije C&D limenke od 2 oz. stanu u najmanju kutiju, ali ako želite tri, to već ide u veću i privlačit će više pažnje carinika. Neke limenke (STG, MB) stanu i u kuvertu, ali opet ako ih je previše u jednoj pošiljci, opet će završiti u kutiji...
Branislav and Slajs like this post
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 16.04.21 17:55
Upravo ovo što [You must be registered and logged in to see this link.] kaže. Jednom su jednu limenku C&D, od 50gr koje su male stavili u kutijetinu i napunili papirom. A drugi put su 100gr duhana, od toga jedna limenka i 2 vrećice, stavili u kovertu pa kad mi je poštar gurao u kaslić dobio sam rubbed out flake umjesto flakea. 😂
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 28.04.21 11:17
Očekivao sam Windjammer a stiglo ovo, zaboravio sam da sam poručio.
bayro, wranjo123, Slajs, Rale, Polerouter, v.milan, Vortimejovrh and PerB like this post
Ivan Habdija Prva lula
Broj postova : 26 Join date : 24.03.2021 Age : 31 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 28.04.21 11:21
Molim vas drustvo za preporuku !! Koje duhane bi izdvojili kao dobre iz havana shopa u zagrebu?
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 28.04.21 11:34
black mallory i latakia flake
Rale and Ivan Habdija like this post
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 28.04.21 11:58
Amphora original crvena, MacBaren Scottish Mixture i Artisan's blend Ashton.
Ivan Habdija likes this post
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 28.04.21 12:06
Ivan Habdija je napisao/la:
Molim vas drustvo za preporuku !! Koje duhane bi izdvojili kao dobre iz havana shopa u zagrebu?
Evo da dodam na već navedeno, Amphora Virginia.
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 28.04.21 12:56
Ivan Habdija je napisao/la:
Iskreno, jedino Amphorinu Virginiju od Pera Jensena! To bih bilo kad tamo kupio, a i cijena je niža od ostalih.
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 05.05.21 0:31
C&D Da Vinci,Samuel Gawith Navy flake
Branislav likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Upravo ste kupili/nabavili duhane... 10.05.21 11:09