Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 20.02.21 21:11
E to bi hteo da probam, taj curly block. Ima ovde i jeftiniji je: [You must be registered and logged in to see this link.]
Vortimejovrh likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 21.02.21 10:57
Nešto oldies but goldies; Mc Baren Scottish Mixture kupljen va Riki iz DMP klupske lule i Earl Grey. Može se.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Branislav, Pantarei, Sokreos, Polerouter, v.milan and Vortimejovrh like this post
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.02.21 7:39
bayro, Branislav, Marko1980, Rale, Polerouter, v.milan and Vortimejovrh like this post
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.02.21 15:03
Savinelli Oscar; stara i vrhunska serija! Respect, takve lule se više ne rade!
Pirate Kake iz DMP bentice i Schweppes Bitter Lemon. Ipak proljeće već pomalo dolazi!
Može se.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Rale and Vortimejovrh like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.02.21 15:46
bayro je napisao/la:
Bude [You must be registered and logged in to see this link.] potvrdio ili osporio, ali riječ je o luli "Savinelli Silver 101," a kutija u kojoj se nalazila je od lule "Savinelli Oscar Elite 606."
Polerouter Peče me jezik
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.02.21 16:08
Slajs je napisao/la:
bayro je napisao/la:
Bude [You must be registered and logged in to see this link.] potvrdio ili osporio, ali riječ je o luli "Savinelli Silver 101," a kutija u kojoj se nalazila je od lule "Savinelli Oscar Elite 606."
Da, serija je Silver, ne znam odakle mi ova Oscar kutija.
Slajs likes this post
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.02.21 16:42
Polerouter je napisao/la:
Da, serija je Silver, ne znam odakle mi ova Oscar kutija.
Sve su to odlične stare serije "Savinelli" lula. Dapače, silverica je bila četvrta po redu u Savinellijevoj nomenklaturi; iz Autographa, Artisana i Punto d'oro. I danas je definitivno bolji stari "Oscar", nego bilo koja nova Savinellica. Gledao sam ih prošle godine u Trstu; bogu za plakati!
Slajs and Polerouter like this post
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.02.21 21:27
Peterson Hyde Park, ovaj put iz MM kuruzare. Pokusavam naci neku lulu u kojoj mi taj Hyde Park ima smisla. Duhan je po karakteristikama gorenja idealan, sporo gori, hladan dim, nema tongue bite-a, ali taj sapunasti okus je nesto sto mi je tesko progutati. Srecom, imam ga za jos samo par lula pa cemo preci na nesto zanimljivije
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.02.21 11:20
Ashton Artisan's Blend iz DMP - "Tribute to Bayro" i Earl Grey s pogledom na Kvarner. Može se.
bayro, Matko, Branislav, SanjinRI, Slajs, Rale, Polerouter and v.milan like this post
Polerouter Peče me jezik
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.02.21 12:34
I? Kakav je BLB? Meni još nije došao.
Marko1980 likes this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.02.21 12:40
Ne mogu sad, vidiš da sam na spašavateljskoj poziciji. S klincem na Jarunu...
Polerouter Peče me jezik
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.02.21 12:53
Marko1980 je napisao/la:
Ne mogu sad, vidiš da sam na spašavateljskoj poziciji. S klincem na Jarunu...
Sorry, vidim samo labudove Guštajte!
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.02.21 15:39
Ne znam hoću li stići napisati bolji review pa evo par dojmova.
Prvo - čokoladna aroma je jaaaka. Ne očekujem da će se zadržati, ali ovako odmah nakon otvaranja, kao fina čokolada. Ne volim na temelju toga raditi predrasude, ipak duhan nije za mirisati nego za pušiti. Jedino što je mjerodavno je pripaliti ga.
I tu imam mali problem kod sređivanja dojmova jer sam ga pušio vani, a trebao bih probati doma za pravu usporedbu. No ne mogu reći da mi je čokoladna nota uopće odvraćala pažnju od solidno dobrog burleya. Nadam se da ni unutra neće biti izražena.
Također, budući da se ne radi o duhanu HH serije, namjerno sam mu dao maksimalnu šansu da ugrize za jezik ako se usudi i pripalio ga iz velike lule bez filtera. Nimalo ne grize! A gori tiho i savršeno, bez potrebe za dopaljivanjem. Vjerojatno i zato što je savršene (nepre)vlažnosti. Tako da ga uopće ne treba često potegnut i svejedno se ne gasi. Možda i zato ne grize, ova lula je traaaaajala. Tako nisku kadencu nemam ni s jednim drugim duhanom.
Vrlo dobar duhan, pogotovo za jedan aromatik, uz ogradu da mi se doživljaji istog duhana obično dosta razlikuju ovisno o tome pušim li vani, ili unutra.
Branislav, ilustrišimuš Batorić, Slajs, Polerouter and Vortimejovrh like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.02.21 19:55
Fino! Drugi put kad si u blizini Jarun/Bundek, javi za neku lulu i ditch your kid!
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.02.21 22:03
[You must be registered and logged in to see this link.] Burley, ako je kvalitetan, uvijek ima tu čokoladnu notu. Inače je recenzija OK. Sredi je prema pravilima za pisanje recenzije i objavi na forumu!
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 24.02.21 8:07
Kišnica destilirana i Ethiopia muda tatesa (V60) + R.McConell notting hill
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 24.02.21 11:32
Romerquelle limunska trava je isprala okus Paddingtona iz jedne od DMP lula prije povratka u radnu atmosferu.
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 24.02.21 11:43