Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 03.03.21 13:21
Završavam lulu C&D XX Flakea kojeg sam ponovo otvorio nakon što je stajao preko 10 mjeseci u podrumu. Posušio se nije, znači da je dobro dihtalo, ali nije se ni puno promijenio. Još je malo grub što se Virginije tiče, dok perika ima tek u tragovima. Svaki deseti dim ga malo osjetim, moram još pokušati bolje usitniti taj flake. Dosta uneventful duhan koji je dobro legao uz današnju on-line edukaciju, bez ikakvih distrakcija. Tek sad pri samom kraju postaje jači i zanimljiviji. Room note je prilično dobar.
Između HU Dockworkera koji je burley s orijentalcima ipak mi je XX Flake puno bolji, a s obzirom na to da volim burley, pretpostavljam da su bolji orijentalci zaslužni za tu razliku. Sigurno nije zbog Virginije jer ova u XX Flakeu definitivno nije ta koja meni najviše godi. Više ne žalim što nisam naručio više, čak sam skeptičan da će se XX Dark Flake dovoljno popraviti otkad sam ga ponovo zatvorio, isto prije cca godinu dana, ali taj bar ima perika.
[You must be registered and logged in to see this link.], to je najbolje što mogu. A s tvoje strane, bi li ti rekao da se CRF dosta razlikuje po tipu Virginije od FVF-a? Imam CRF /w Perique u podrumu pa da znam što očekivati i koliko još čekati prije otvaranja... Nekako mi se Pease pokazao pouzdanijim i kad mi stigne Windjammer, sigurno će on prije doći na red za otvaranje od tih C&D Virginija blendova.
Branislav and Slajs like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 03.03.21 14:20
Marko1980 je napisao/la:
Između HU Dockworkera koji je burley s orijentalcima ipak mi je XX Flake puno bolji, a s obzirom na to da volim burley, pretpostavljam da su bolji orijentalci zaslužni za tu razliku.
Joj kad ovo pročita (ako već nije) [You must be registered and logged in to see this link.]... Da je nešto bolje od Dockworkera hahaha! Iskreno, čisto sumnjam, jer HU definitivno ima bolju Virginiu koja je kod C&D-a, i to u većini mješavina, dosta sirova! Kao primjer bih uzeo Spark Plug koji meni ima dosta sirovu Virginiu i to mi tu mješavinu, u mojoj knjizi i za sada, stavlja na listu "nije potrebno ponavljati."
Marko1980 je napisao/la:
A s tvoje strane, bi li ti rekao da se CRF dosta razlikuje po tipu Virginije od FVF-a?
Bit ću slobodan odgovoriti na pitanje koje si postavio @Branislavu, jer sam probao oba duhana! Naime, ja imam CRF bez Periqua i meni ta mješavina nema apsolutno nikakve veze s FVF-om. Puno je "tamniji" okus, niti upola mi nije slatka kao FVF, a pored toga mi ima i znatno veću dozu nikotina, što mi nikako nije sjelo, pa je pušim u manjim žarnicama.
Branislav, Marko1980, SanjinRI and Rale like this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 03.03.21 14:50
Slajs je napisao/la:
Bit ću slobodan odgovoriti na pitanje koje si postavio @Branislavu, jer sam probao oba duhana! Naime, ja imam CRF bez Periqua i meni ta mješavina nema apsolutno nikakve veze s FVF-om. Puno je "tamniji" okus, niti upola mi nije slatka kao FVF, a pored toga mi ima i znatno veću dozu nikotina, što mi nikako nije sjelo, pa je pušim u manjim žarnicama.
Slazem se, samo bi dodao da bi dosla do punog potencijala CRF mora da se pusi u velikim zarnicama a to znaci da moras biti muz i po!Ja imam skoro 100kg i imam visoku toleranciju na nikotin (makar ja tako mislim) pa mi nije svejedno Pusio sam dugo cigare (ne cigarete) i nisam imao takav N kick kao sa CRF. Zato sam je ostavio da odmori malo ako je moguce.
Flake Medallions i espresso da budem on topic
Marko1980 and Slajs like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 03.03.21 15:25
meni je taj xx flake genijalan lagani orijentalni duhan, slican sam's flakeu samo bolji. inace, ima li netko odgovor zasto ima tako malo virginija orijentalci kombinacija? osim dva navedena, flanagan je tu negdje ali ima i solidno periquea. pease ima regent's flake kojeg jos nisam probao, ali cekam da stigne vec mjesecima
Marko1980 and Slajs like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 03.03.21 15:35
Branislav je napisao/la:
Slazem se, samo bi dodao da bi dosla do punog potencijala CRF mora da se pusi u velikim zarnicama a to znaci da moras biti muz i po!
Istina! Zato sam ja startao s velikom žarnicom kad mi je CRF došla, predmnijevajući da je to dobar duhan za početnike, fina čista virginijska mješavina! Skoro sam poginuo, toliko!
wranjo123 je napisao/la:
inace, ima li netko odgovor zasto ima tako malo virginija orijentalci kombinacija?
Mislim da sam ja, od ovih koji su spomenuti, probao samo Flanagan koji ima tu kombinaciju. Premda je meni to dobar duhan, naprosto mi nije dovoljno ukusan. Može biti da je do toga, i da naprosto takva kombinacija, ne rezultira previše ukusnim mješavinama. No, to je moja "radna hipoteza" prema gotovo nikakvom uzorku, stoga bi trebalo probati reprezentativan broj takvih mješavina da se donese kakav-takav "objektivniji" dojam.
Branislav likes this post
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 03.03.21 21:44
kanda sam malko ispao, šta je CRF, a šta FVF?
Polerouter Peče me jezik
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 03.03.21 22:00
ssekir75 je napisao/la:
kanda sam malko ispao, šta je CRF, a šta FVF?
CRF=Cornell & Diehl - Carolina Red Flake, FVF=Samuel Gawith - Full Virginia Flake
PerB likes this post
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 0:25
e pa tako kaži
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 8:15
Peterson University flake I Ethiopia Muda Tatesa(Moka)
Branislav and Polerouter like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 9:55
ssekir75 je napisao/la:
e pa tako kaži
To ti je Sekirče ova mlada garda koja pomalo preuzima forum od nas koji se gasimo, oni imaju svoje šifre, ja ih više i ne pitam.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
ssekir75, Slajs and Rale like this post
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 12:05
Cube cut burley, Postup
bayro, Polerouter and v.milan like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1405 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 12:22
babaq je napisao/la:
Cube cut burley, Postup
Kakav je? Baš čekam da mi stigne. Jako me zanima ima li razlike zato što je u kockicama.
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 12:49
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 16:05
Citat :
Zasad moja najdraža virginia...Peter Heinrich golden slice i kava/irish cream
Ali odakle tebi SanjinRiječanine Peter Heinrich duhan, oni ne šalju u HR, kako si ga pribavio?
Slajs and v.milan like this post
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 16:09
Marko1980 je napisao/la:
Ali odakle tebi SanjinRiječanine Peter Heinrich duhan, oni ne šalju u HR, kako si ga pribavio?
Care!
P.S. Bit će da ga je ubo s SP-a dok je još bilo...
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 18:35
v.milan je napisao/la:
babaq je napisao/la:
Cube cut burley, Postup
Kakav je? Baš čekam da mi stigne. Jako me zanima ima li razlike zato što je u kockicama.
Ova me verzija podsjeca na Stokkebyevu. Uz burley tu je i cavendish, i dobro suradjuju. Lula se puni metodom gravitacije, da bi lipo krenio potrebno je nekoliko paljenja vise.
Zadnja promjena: babaq; 04.03.21 20:53; ukupno mijenjano 1 put.
bayro and v.milan like this post
ssekir75 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.03.21 18:55
bayro je napisao/la:
ssekir75 je napisao/la:
e pa tako kaži
To ti je Sekirče ova mlada garda koja pomalo preuzima forum od nas koji se gasimo, oni imaju svoje šifre, ja ih više i ne pitam.
može biti da si u pravu, ali ja ipak mislim da je u pitanju to što sam zaista "ispao". ipak nisam pratio forum dosta dugo, niti sam šta od duvana nabavljao skoro, lulu palim svake prestupne godine... može se reći da sam opet teški početnik, ako izuzmemo to što imam brdo lula. dovoljno reći da i to što zapalim su uglavnom neki teški veštački aromatici, poput holger danske black and bourbon ili mc lintock voćkica, i to sve u nekim niskobudžetnim lulama. no... idemo dalje.
HD (i ajd sad budi pametan da li mislim na Harley Davidson ili Holger Danske ) B&B u nekoj no name dankinji wanna be bayrito oblika.
bayro and Vortimejovrh like this post
babaq Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.03.21 8:06
Solani burley flake, kafa
Marko1980, SanjinRI and Polerouter like this post
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.03.21 14:21
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.03.21 14:39
babaq je napisao/la:
Solani burley flake, kafa
O da, Solani... Tome ništa ne fali, osim možda malo iskrenosti proizvođača kod opisa, kad tvrde da ništa ne dodaju, a jednostavno ne mogu zamisliti kako može biti tako ljepljiv prirodno. Samo priznati, neće biti ništa lošiji, zbilja je odličan. EDIT: zapravo, sad nisam siguran je li to Aged Burley Flake na koji sam se referirao ili samo Burley Flake, ako taj postoji.
Ja dimim MB BLB iz velike bivše wranjine Parkerice koja se pokazala apsolutno najbolja lula za ovaj duhan i sad je dedicirana za njega dok sve ne zdimim.
Polerouter likes this post
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.03.21 14:47
Marko1980 je napisao/la:
O da, Solani... Tome ništa ne fali, osim možda malo iskrenosti proizvođača kod opisa, kad tvrde da ništa ne dodaju, a jednostavno ne mogu zamisliti kako može biti tako ljepljiv prirodno.
A znaš i sam, obično ako mješavina nema topping, onda ništa ne navode, a redovito sastavnice mješavine imaju casing.
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.03.21 17:00
Flake Medallions i kafa
SanjinRI likes this post
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.03.21 17:30
Black Mallory iz DAP i čaj od mente za službeni početak vikenda.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion